Zeker weten?

Vrije tijd Travel inspiration

7x de meest unieke treinreizen

25 maart 2020 door Foto van Femke Femke  ◦  4 minutes leestijd
Unieke treinreizen

Treinreizen zijn helemaal upcoming om verantwoordelijker te reizen. Let's travel sustainably! Maar dat is niet het enige voordeel van reizen per trein. Het is supercomfortabel en terwijl je lekkere relaxed zit, geniet je van de mooie omgeving. Wil je de auto of het vliegtuig een keer verruilen voor een treinreis of een unieke ervaring meemaken per trein, check dan onze zeven meest unieke treinreizen ter wereld. Van de snelste treinreis tot de langste en de meest indrukwekkende. Wij zochten het voor je uit!

4 Trustpilot-sterren Review van

Positief verrast

Ik heb een hele fijne ervaring gehad met Grenzelooswerk! Het proces ging makkelijk en snel, en na slechts een paar sollicitaties kreeg ik te horen dat ik was aangenomen en in december mag beginnen bij een hotel in Oostenrijk. Heel tof! ..lees meer

6 november 2019

#1 Trans Siberië Express 

De meest legendarische treinreis ter wereld is by far de Trans Siberië Express. Vanuit Moskou brengt de trein je dwars door Siberië naar de eindbestemming Vladivostok. Onderweg spot je historische steden, het oudste en diepste meer ter wereld, het Baikalmeer, en idyllische stations. De treinreis is niet alleen de meest legendarische reis, maar ook de langste ter wereld. In zeven dagen leg je een afstand van 9.288 kilometer af. Kortom, deze treinreis is echt een once in a lifetime opportunity! En tijd zat om dat ene boek ook eens uit te lezen! ;) 

#2 Treinreis van Kandy-Ella in Sri Lanka

Staat een reis naar Sri Lanka gepland, dan mag de treinreis van Kandy naar Ella niet ontbreken. Deze treinreis staat bekend als één van de mooiste treinreizen ter wereld en daar is niets van gelogen. Zeven uur lang rijd je dwars door de groene heuvels, theeplantages en kleine dorpjes en geniet je van de mooiste vergezichten. De tickets zijn supergoedkoop, maar check wel even voor welke klasse je een ticket koopt. De 3e klasse zit meestal volgepropt met mensen. Grote kans dat je moet staan dus. In de 2e klasse heb je prima stoelen én kan je een stoel reserveren. In de 1e klas heb je comfortabele stoelen en airconditioning in plaats van ventilatoren. Voor de welbekende foto in de deuropening moet je in de 2e of de 3e klasse zijn. 

 

#3 Tren a las Nubes

Tren a las Nubes betekent in het Nederlands ‘trein naar de wolken’. De treinreis is de meest beroemde treinroute van Argentinië en wij begrijpen wel waarom! Tijdens deze droomrit daal je via het koloniale Salta af naar de Lerma-vallei. Vervolgens klimt de trein omhoog en raas je langs diepe kloven. Het hoogtepunt van de reis is La Polvorilla. Wanneer de trein over dit 223 meterhoge viaduct rijdt, ontkom je niet aan een kleine spanning in je buik. De trein stopt even voor het viaduct, zodat je snel een foto kan schieten. Voor de indianen uit San Antonio de uitgelezen kans om hun zelfgemaakte producten aan te bieden. 

 

#4 Oriënt-Express

De Oriënt-Express is een historische route die je terugbrengt naar de jaren ’20. Destijds was reizen erg bijzonder en enkel weggelegd voor elite. De originele route bracht reizigers van Parijs naar Istanboel. Er is zelfs een film die zich afspeelt in de Oriënt Express: Murder on the Oriënt Express. Zeker een movie night waard! Tegenwoordig rijdt deze trein enkel op aanvraag, maar je kan wel de 2.0 route afleggen van Parijs naar Venetië. De Venice Simplon-Orient-Express brengt je in één nacht van stad naar stad in ‘Oriënt-Express style’. De trein is volledig gerestaureerd en brengt je helemaal terug naar de jaren ’20. 

#5 The Ghan 

Ga je werken in Australië of heb je gewoon een vette reis in het verschiet naar Down Under? Check dan ‘The Ghan’. Van Adelaide reis je via Alice Springs naar Darwin in een vijf sterren trein. Inclusief maaltijden en drankjes. Hallo relaxed reizen! In totaal leg je zo’n 2979 kilometer af in drie dagen tijd. Tijdens de reis rijd je door het prachtige woestijnlandschap van Australië, spot je zoutmeren en immens rode rotsformaties. Het toffe van de treinreis is dat er ook ‘Off Train Excursions’ zijn inbegrepen in de ticketprijs. De excursies zijn dus gratis, maar het kan zijn dat vertraging roet in het eten gooit. In dat geval worden de excursies overslagen om de verloren tijd in te halen. Voorbeeld van excursies zijn het bezoeken van de Nitmiluk-kloof, Alice Springs en Coober Pedy.

#6 Shinkansen

Eén van de snelste treinen ter wereld mag natuurlijk ook niet ontbreken in onze top zeven! De snelste trein ter wereld is de Shanghai Maglev. Deze trein brengt je met een topsnelheid van 431 km p/u in slechts 7 minuten van Pudong International Airport net buiten Shanghai (China). Hoewel de snelheid erg indrukwekkend is, is de route wat minder indrukwekkend. Met een topsnelheid van 320 km p/u behoort de Shinkansen in Japan tot één van de snelste treinen én de routes zijn ook nog eens mooi! De Shinkansen is een icoon in Japan. Deze futuristische trein is super punctueel (daar kan de NS nog wat van leren;) en brengt je vanuit Tokyo in vrijwel iedere stad in Japan. Tijdens de routes spot je de natuur van Japan en tijdens sommige routes heb je mooi zicht op de hoogste berg van Japan, de Mount Fuji.

#7 Interrail Pass

Wil je het treinen eerst wat dichterbij huis ervaren, check dan de mogelijkheden van een Interrail Pass. Binnen Europa kan je de meest uiteenlopende routes ZELF samenstellen en per trein afleggen. Met de Global Pas heb je toegang om maar liefst 33! landen per trein te ontdekken. Van zonnige routes en stedentrips tot korte routes en routes van een maand. Kies voor één land of combineer meerdere landen. Alles is mogelijk! Met de pas kun je een aantal dagen onbeperkt reizen verspreidt over een maand. Zo heb je dus genoeg tijd om nieuwe steden en plekken te ontdekken. Combineer bijvoorbeeld Barcelona, Nice, Milaan, Venetië, Ljubljana, Zagreb, Split in één treinreis! 

Dit waren onze zeven unieke treinreizen! Weet jij nog een toffe treinreis die niet mag ontbreken op onze lijst? Let us know! 


Wat vind je van deze blog?

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in