Zeker weten?

Vrije tijd Travel inspiration

De 10 plekken in Boedapest die je niet mag missen!

Laatste update: 5 maart 2024  ◦  13 april 2022 door Foto van Cheyenne Cheyenne  ◦  1370 keer bekeken  ◦  3 minutes leestijd
Hotspots Boedapest

Ga jij binnenkort wonen en werken in Boedapest? Door de hotspots van Boedapest te bezoeken, leer je veel over de geschiedenis van de stad, maar geniet je ook van de warme cultuur en de prachtige stijl van deze trendy stad!

1. Fisherman's Bastion 

Het Vissersbastion zal je "HET" uitzicht van Boedapest bieden. Dit is waarschijnlijk de reden waarom het het meest gefotografeerde monument in Boedapest is. Het ligt vlak naast de Burcht van Boeda, bekend als het kasteel van Sissi de Keizerin. 

 

2. Het Hongaarse Parlement

Wist jij dat gebouwen in Hongarije niet hoger mogen zijn dan 96 meter? Dit is om de historische schoonheid van de stad te bewaren en om de Hongaarse geschiedenis te vereeuwigen, aangezien de Hongaarse verovering plaatsvond in 896. Het Parlement en de Sint-Stefanusbasiliek zijn de enige gebouwen in de stad die 96m hoog zijn.  

3. Traditionele Hongaarse keuken

In één woord, de Hongaarse keuken is heerlijk. Enkele Hongaarse specialiteiten om van te watertanden: gegratineerde eieren, Goulash, Pörkölt, Kurtosalacs, Rétes... Je gaat hier ongetwijfeld genieten tijdens jouw werken in het buitenland avontuur! 

 

4. Sint-Stefanusbasiliek in Pest

De basiliek, de op één na hoogste plek van de stad, moest op onze bucketlist staan! De koepel van de basiliek is het bekijken waard. Tijdens de zomermaanden kunt u naar de top klimmen en genieten van een panoramisch uitzicht over de stad. Het is het enige gebouw in Boedapest dat zo hoog is en dit uitzicht biedt, dus het is een bezoek waard! 

5. Het Huis van Terreur

Boedapest doet er alles aan om zijn verleden niet te vergeten. Het Huis van Terreur schetst de geschiedenis van Hongarije en het geweld waaronder de Hongaren hebben geleden. Hier is een groot deel van de geschiedenis te zien! 
 

6. Buda Kasteel (of Koninklijk Paleis)

Dit prachtige gebouw met zijn 18e eeuwse architectuur is adembenemend in zijn omvang. Tijdens een bezoek aan het kasteel kan je de Nationale Bibliotheek Széchényi, het Boedapest Historisch Museum, de Matthiaskerk of de kabelbaan ontdekken. 
 

Onze tip: plan ook een wandeling rond het kasteel, het viaduct en de Kettingbrug als de avond valt. We beloven je, het uitzicht zal adembenemend zijn! Dit kan jouw favoriete plek worden tijdens het werken in Boedapest!

7. Naar de markten in Boedapest

Als je gaat werken in Boedapest moet je zeker de markt een keer bezoeken! De markt is waar de Hongaarse cultuur echt tot leven komt.. Het is hier niet alleen mooi, je kan hier ook genieten van al het lekkers! De Grote Hallen van Boedapest is de oudste markt van Hongarije. Zowel je ogen als je maag zullen je dankbaar zijn voor het slenteren van gangpad naar gangpad!

 

8. De thermale baden van Boedapest

Als we je één activiteit mochten aanraden tijdens je verblijf in Boedapest, dan zou het de thermale baden van Boedapest zijn. Je kunt kiezen tussen de Széchenyi baden, de Gellért baden, de Lukács baden, de Rudas baden of de Kiraly baden.

 

De Széchenyi-baden zijn vooral opmerkelijk door hun originaliteit: elke zaterdagavond (behalve in januari) kan je genieten van een "spa feest". We zeiden het je, dit is de activiteit die je niet mag missen als je gaat werken in Boedapest!

9. De Synagoge aan de Dohánystraat 

Dit is de grootste synagoge van Europa en de op één na grootste ter wereld. Dat is nogal een lijst van prestaties! Als je de synagoge bezoekt, kan je de levensboom zien die de Hongaarse joden die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen eert. 

 

10. The Ruined Bars 

Laat je niet misleiden door hun namen, de geruïneerde bars zijn een echte verschijning in Boedapest. De Szimpla Kert staat op de lijst van de 50 beste bars ter wereld. Weer een record voor deze stad! Na de oorlog hadden de winkeliers geen andere keuze dan te openen op verwoeste plaatsen. Nu kan je eten en drinken in deze trendy bars, terwijl je geniet van een concert of een dj-set in een ontspannen sfeer.

Heb jij al zin gekregen om Boedapest te gaan ontdekken? Nu ken jij de goudmijnen van de stad! Check de vacatures in Hongarije en misschien start jouw avontuur binnenkort wel!


Wat vind je van deze blog?

hotspots Hongarije wonen in Boedapest werken in Boedapest

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in