Zeker weten?

Vrije tijd Travel inspiration

6 x de beste surfspots in Lissabon

Laatste update: 18 juli 2022  ◦  26 januari 2022 door Foto van Emma Emma  ◦  3358 keer bekeken  ◦  3 minutes leestijd
Header surfen in Lissabon

Je hebt een drukke werkdag achter de rug gehad. Je klapt je laptop dicht, pakt je wetsuit en haast je naar de zee. Binnen een half uurtje sta je op het strand en kijk je naar de perfecte golven. Jij kan niet wachten om je surfboard te pakken en het water in te gaan voor een heerlijke surfsessie! Zie jij het al helemaal voor je? Dan ben je vast heel benieuwd naar de beste surfspots rondom Lissabon. Wij hebben ze voor jou op een rij gezet!

#1 Costa da Caparica

Onze eerste tip voor een surfsessie op steenworp afstand van Lissabon is Costa da Caparica. Na een ritje van 20 minuutjes, over Ponte 25 de Abril, bereik je deze prachtige plek. Het van oorsprong vissersdorpje is nog vrij onbekend bij toeristen, maar absoluut geliefd door de locals! Costa da Caparica bestaat uit een kilometers lang zandstrand dat opgedeeld is in verschillende surfspots. Of je nou een beginner of een intermediate surfer bent: er is altijd wel een plek die voldoet aan jouw surf level. Ook vind je hier genoeg surfscholen waar jij een surfles kan boeken óf een board kan huren. Geniet na je surfsessie van een prachtige zonsondergang of drink een biertje in een van de restaurantjes in het centrum!

#2 Carcavelos

Carcavelos is een van de populairste surfspots in Portugal. En dat is natuurlijk niet voor niets: de golven breken hier namelijk het hele jaar door en zijn geschikt voor alle niveaus. Aan het strand vind je talloze hippe restaurantjes en cafeetjes die perfect zijn voor een koffie, biertje of heerlijke maaltijd. Deze surfspot in Cascais is ook nog eens goed bereikbaar vanaf het centrum. Vanaf Lissabon pak je simpelweg de trein vanaf Cais do Sodre Station, die je in 20 minuutjes naar Carcavelos brengt. Na een korte wandeling van 10 minuutjes sta je pal op het strand! Ben je een weekje vrij tijdens het werken in Lissabon? Dan zijn er ook nog eens fantastische surfkampen in Carcavelos waar jij je surf skills flink kan gaan verbeteren!

#3 Praia da Poça

Praia da Poça, of wel São João do Estoril, is een populair strandje voor de ervaren en professionele surfer. Het is een rotsachtig rif aan de kust van Estoril. Vanaf het station Cais do Sodré ben je er binnen een halfuur tijd. Wanneer de surfcondities hier op z’n best zijn bevind je je hier gegarandeerd tussen de beste surfers van Portugal, die allemaal gebruik maken van de hoge golven. De beste tijd om hier te surfen is van oktober tot en met maart!

#4 Guincho

De prachtige brede baai van Guincho ligt in Cascais, op een half uur van Lissabon. Guincho is een geweldige plek om te surfen én te chillen. In de wintermaanden zijn de golven hier gigantisch en is het een geweldige surfspot voor ervaren surfers. In de zomer zijn de golven veel rustiger en zijn de condities perfect voor de beginners onder ons. Je vindt hier in de zomermaanden dan ook veel surf klasjes!

#5 São Pedro

São Pedro: dé plek waar het surfen in Portugal oorspronkelijk is begonnen. Hier werd namelijk de eerste surfclub opgericht. Tegenwoordig is het een geweldige surfplek, vooral voor longboarders, beginnende en intermediate surfers. Surfen is hier namelijk heel relaxed! Vooral van oktober tot en met maart zijn de golven hier geschikt voor een lekkere surfsessie. Met de trein ben je binnen 25 minuutjes in São Pedro. Pak dus nog een lekkere sunset surf sessie mee na een dagje werken in Lissabon!

#6 Lagoa de Albufeira

Ben jij op zoek naar een bijzondere omgeving ter afwisseling? Dan is Lagoa de Albufeira de surf hotspot voor jou. Deze prachtige plek bestaat uit een knalblauw strandmeer (lagune) die verbonden is met de oceaan. Absoluut een unieke plek dus! Vanuit Lissabon bereik je met 40 minuutjes rijden dit prachtige, met duinen omgeven strand. Welk seizoen het ook is: hier geniet je het hele jaar door van fantastische golven! Maak er gelijk een roadtripje van en ontdek nog veel meer geweldige surfspots on-the-go!

Wil jij de golven trotseren tijdens het wonen en werken in Lissabon? Dan weet jij inmiddels exact waar jij naartoe moet. Kijk hier alvast voor alle vacatures in Lissabon! De meeste werkgevers bieden zelfs gratis surflessen aan! Heb jij nog meer tips voor een goede surfsessie rondom de Portugese hoofdstad? Laat het ons dan vooral weten in de comments!


Wat vind je van deze blog?

Portugal inspiratie tips wonen in Lissabon

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in