Zeker weten?

Vrije tijd Travel inspiration

6 x de meest instagram waardige plekjes van Thessaloniki!

Laatste update: 18 april 2024  ◦  25 mei 2021 door Foto van Emma Emma  ◦  3 minutes leestijd
.

Heb jij wel eens gehoord van Thessaloniki? Deze stad is de op één na grootste van Griekenland en is absoluut één van de prachtigste steden van het land. Van gezellige, verborgen steegjes en toffe restaurantjes tot aan adembenemende uitzichten en historische monumenten. Wanneer jij gaat werken in Thessaloniki zijn er dus talloze instagram waardige plekjes die jij moet bezoeken. Pak je bucketlist er dus maar bij en schrijf deze 6 hotspots alvast op je lijstje!

5 Trustpilot-sterren Review van

Super begeleiding

Vriendelijke en enthousiaste mensen die je van begin tot einde zeer goed begeleiden bij het hele proces. Ze luisteren naar je noden en wensen, en gaan samen op zoek naar een geschikte job. Ze geven duidelijke uitleg over wat je moet doen en wat er verwacht wordt. Zelfs nadat je al enkele weken/maanden aan de slag bent checken ze nog regelmatig hoe het gaat en hoe je je voelt in de job. ..lees meer

10 april 2024

1. De Witte Toren 

De Witte Toren van Thessaloniki mag niet ontbreken op dit lijstje met instagram waardige plekjes. Dit monument is hét toonbeeld van de stad en heeft een rijke historie die je kan uitpluizen in het bijbehorende museum! Dit bouwwerk ligt aan het water en biedt ook nog eens een prachtig uitzicht. Gratis het museum bezoeken? Check op deze website welke dagen jij gratis naar binnen kan!

2. Ladadika

Deze toffe wijk is absoluut een geweldige plek voor prachtige en kleurrijke foto’s! Ladadika ligt in de havenbuurt en staat bekend als een levendige en bruisende buurt. Struin dus lekker rond, bezoek de marktjes en winkeltjes en fotografeer vooral de vrolijk gekleurde huisjes! Ook zit Ladadika bomvol gezellige restaurantjes en uitgaansgelegenheden. Voor geweldige Kretenzische gerechten en drankjes moet jij absoluut naar restaurant Charoupi. Maar ook WonderWall Bar Café is een geweldig adresje. Hier bestel je zowel de lekkerste koffietjes als cocktails, en kun je terecht voor een goede lunch op het dakterras tot aan gezellige karaoke avondjes in de bar!

3. De Umbrellas van Thessaloniki

Over fotogenieke plekken gesproken… Van dit bijzondere kunstwerk aan het water kan jij absoluut een geweldige Instagram foto schieten. De beste tijd om een foto te maken is ongetwijfeld tijdens zonsondergang! Tijdens de sunset ben jij namelijk verzekerd van een prachtige foto vol rood en oranje kleuren op de achtergrond. Daarbij is deze plek ‘s avonds ook nog eens een gezellige verzamelplaats voor zowel locals als toeristen!

4. Karipi Street

Dit straatje in Thessaloniki is de droom van elke Instagrammer! In dit pittoreske steegje vind je de beste Griekse restaurantjes van de stad. Een echte aanrader is Ouzou Melathron, waar je de lekkerste Griekse salades, vleesgerechten en wijnen kunt proeven. Karipi Street is simpelweg altijd levendig en is bij uitstek dé plek voor een gezellig avondje. Strijk dus neer op een terrasje en geniet van de authentieke sfeer!

5. Ano Poli

Op zoek naar de meest kleurrijke en historische wijk van Thessaloniki? Stop dan met zoeken, want Ano Poli is jouw go to! In deze upper town van Thessaloniki waan je je door de middeleeuwse steegjes vol gezellige restaurantjes en eeuwenoude monumenten. Vergeet ook zeker niet omhoog te wandelen naar het hooggelegen kasteel en te genieten van het prachtige, weidse uitzicht over de stad. Tijdens jouw bezoekje aan Ano Poli schiet jij ongetwijfeld je camera vol!

6. Meteora

Tijd voor een dagtripje tijdens het wonen en werken in Thessaloniki? Dan moet je absoluut een bezoekje brengen aan de indrukwekkende rots kloosters van Meteora. De kloosters zijn gebouwd op hoge rotspilaren en sommigen zijn zelfs nog in gebruik. Deze bijzondere plek staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en lijkt net uit een film geplukt. En over films gesproken: op deze plek is zelfs de twaalfde James Bond film opgenomen! Deze plek levert jou dus ongetwijfeld de beste Instagram foto ooit op.

Ben jij net als wij helemaal overdonderd van al deze te gekke plekken van Thessaloniki? Bekijk dan snel onze vacatures in Thessaloniki en solliciteer direct. Wie weet verken jij binnenkort wel al deze geweldige, insta worthy plekken! Ken jij nog meer insta waardige spots in Thessaloniki? Laat het ons weten in de comments!


Wat vind je van deze blog?

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in