Zeker weten?

Vrije tijd Travel inspiration

De 6 leukste en meest inspirerende reisboeken!

Laatste update: 9 augustus 2022  ◦  23 november 2020 door Foto van Maaike Maaike  ◦  1346 keer bekeken  ◦  3 minutes leestijd
Werken in het buitenland

Ben je het druilerige weer in Nederland wel even zat en heb je zin om weg te dromen naar een warme bestemming? Of ben je op zoek naar nieuwe inspiratie om te gaan wonen en werken in het buitenland? Dan kan (en mag) je deze parels absoluut niet missen! Speciaal voor jou hebben wij de zes leukste en meest inspirerende reisboeken opgezocht. Fijne leescation! Komt-ie:

1. 365 dagen onderweg

Een boek geschreven door niemand minder dan ‘onze eigen’ Floortje Dessing, je weet wel van het programma 3 op reis. 365 dagen onderweg is een boek vol inspiratie, handige tips, prachtige afbeeldingen en leuke herinneringen van Floortje zelf. Als je hierdoor geen reishonger krijgt weten wij het ook niet meer… Want ja, wij willen ook wel net zoals Floortje 365 dagen per jaar de hele wereld over gaan (koffer staat al klaar). Afijn, gelukkig kun je door te werken in het buitenland ook 365 dagen in het buitenland zijn en ondertussen het land ontdekken!

2. Backpack Bestemmingen

Kopje thee, chocolade koekje (of twee) en een dekentje in de aanslag? Lezen maar! De leuke reisblogster Roëll de Ram is verliefd op reizen en deelt dit maar al te graag in haar boek Backpack Bestemmingen. Het reisboek Backpack Bestemmingen neemt je mee naar de gaafste ‘rugzak’ bestemmingen en deelt daarnaast bruikbare tips. Zo vertelt ze bijvoorbeeld over haar ervaringen in het prachtige Thailand. Ook wanneer je niet op zoek bent naar een backpack avontuur, maar bijvoorbeeld wilt gaan werken in het buitenland, is dit boek zeker de moeite waard!

3. We Like Bali

Een tropisch klimaat, azuurblauwe zee, prachtige omgeving en veel gezelligheid. Aah Bali *zucht, zucht*, één van de meest populaire vakantiebestemmingen ter wereld! Het is dan ook niet voor niks dat je na het lezen ‘We Like Bali’ per direct wilt vertrekken. Leuk idee om hier te gaan werken in het buitenland? Dit reisboek van Pris & Eve laat je alles zien over de verschillende plaatsen, eilanden, must-go hotspots en niet te vergeten de hidden gems. Daarnaast staat er ook een handige paklijst in het boek, een dag-tot-dag reisroute en veel andere handige tips. Zeker een aanrader!

4. Ultieme Bestemmingen

Op zoek naar wat ‘leesvoer’ voor de echte reisjunkies? Het boek Ultieme Bestemmingen van Lonely Planet heeft een top 500 (ja ja, je leest het goed: 500 whaatt) gemaakt van de mooiste bestemmingen op aarde. Genoeg inspiratie voor reizen en werken in het buitenland! De reisexperst die dit boek hebben geschreven laten je de meest indrukwekkende bestemmingen zijn. Van populaire en drukbezochte plekken als New York, tot de echt verborgen bestemmingen als Turkmenistan. Wij zijn fan!

5. Solo Reizen

Speciaal voor alle solo reizigers heeft Liesbeth Rasker (ervaren avonturier) haar reisboek Solo Reizen geschreven. Van olifanten spotten in Sri Lanka tot maximaal genieten op een onbewoond eiland in de Filipijnen. Een niet-te-missen boek voor iedereen die ooit in zijn leven alleen de wereld wil ontdekken en wil gaan werken in het buitenland. Liesbeth laat je zien dat solo reizen helemaal niet zo moeilijk is. Lezen maar!

6. De wereld in 27 vakantiedagen

Besloten dat je graag meer wilt gaan reizen en het liefst de hele wereld wilt zien? Maar heb je het mega druk met je fulltime baan? Dan hebben wij nu de oplossing, get ready voor een onvergetelijk avontuur! ‘De wereld in 27 vakantiedagen’ laat je namelijk zien hoe je reizen en werk prima kunt combineren. Ook handig voor als je gaat werken in het buitenland. Deze reisgids voor de werkende mens staat vol met handige tips en informatie. You will not regret it

We hopen dat deze reisboeken je inspireren en dat je een onvergetelijke tijd gaat hebben wanneer je gaat werken in het buitenland! Heb jij al één van deze boeken gelezen of ken je nog andere leuke reisboeken? Laat het dan vooral in de reacties weten en vertel ons welke reisboeken hier absoluut nog tussen moeten staan. Thank you!


Wat vind je van deze blog?

inspiratie tips reizen

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in