Zeker weten?

Vrije tijd Travel inspiration

Movie night: deze 8 reisfilms moet elke avonturier gezien hebben!

Laatste update: 1 augustus 2022  ◦  21 juni 2021 door Foto van Emma Emma  ◦  3 minutes leestijd
Travel movie

Ben jij toe aan een hele dosis wanderlust, maar heb je tegelijkertijd zin in een avondje Netflix? We feel you. Het is heerlijk om even weg te dromen tijdens een romantische reisfilm of om geïnspireerd te raken van een goede documentaire. Plan dus snel een filmavondje in en zet de popcorn alvast maar klaar. Deze 8 toffe reisfilms moet jij namelijk gezien hebben!

5 Trustpilot-sterren Review van

100% blij met alle ondersteuning…

100% blij met alle ondersteuning tijdens het proces van A tot Z! Speciaal bedankje voor Martin die dit allemaal mogelijk heeft gemaakt. ..lees meer

16 april 2021

#1 Lion

Deze prachtige en ontroerende film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Indiase Saroo. Nadat de vijfjarige Saroo verdwaalt op een trein die hem ver weg van zijn familie brengt, wordt hij uiteindelijk geadopteerd door een Australisch koppel. Op 25-jarige leeftijd besluit Saroo op zoek te gaan naar zijn verloren familie. Met een handvol herinneringen, een enorme vastberadenheid en met behulp van Google Earth gaat hij op zoek naar zijn geboorteplek.

#2 Into the Wild

Into the Wild vertelt het waargebeurde verhaal van de Amerikaanse Christopher, die de maatschappij achter zich laat en begint aan zijn solo-reis door de Verenigde Staten. Hij gaat op zoek naar vrijheid en avontuur, met als uiteindelijke doel: Alaska. Tijdens deze film bewonder je de prachtige natuur van de Amerikaanse nationale parken en ervaar je de intense momenten die Christopher meemaakt als solo-avonturier. Een absolute aanrader!

#3 Eat Pray Love

Deze heerlijke feelgood movie met Julia Roberts brengt je langs prachtige plekken op deze aardbol. Liz vertrekt na haar scheiding naar het prachtige Italië om daar te genieten van de overheerlijke, Italiaanse keuken. Vervolgens reist ze af naar India om te bidden en tot zichzelf te komen in een Indiaas meditatie retreat. Haar avontuur eindigt op het paradijselijke eiland Bali, waar ze haar nieuwe liefde Felipe ontmoet.

#4 Out of Africa

Deze klassieker uit 1985 is een absolute aanrader voor liefhebbers van het prachtige Afrika. Tijdens deze geweldige film, met Meryl Streep in de hoofdrol, bewonder je de intens mooie landschappen van het Afrikaanse Kenia. Deze film brengt je terug naar de koloniale periode in Oost-Afrika en zit tegelijkertijd vol drama en romantiek. Na het kijken van deze film komt het schitterende Kenia ongetwijfeld op jouw bucketlist te staan.

#5 Planet Earth

Deze welbekende documentaire met de voice-over van wereldreiziger David Attenborough is adembenemend mooi. Je kan 13 uur lang genieten van wilde dieren, prachtige landschappen en spectaculaire onderwater- en luchtbeelden over de gehele planeet. Planet Earth is ontzettend informatief, inspirerend en heel rustgevend.

#6 Wild

In de film Wild volg je de 26-jarige Cheryl Strayed, die haar vastgelopen leventje achterlaat om de Pacific Crest Trail te bewandelen. De 1.700 kilometer lange route brengt Cheryl van de Amerikaanse grens met Mexico tot aan de grens met Canada. Ze komt langs spectaculaire plekken en wilde dieren, en door intense hitte en meters sneeuw. De hike wordt een eenzame, confronterende maar levensveranderende ervaring.

#7 Tracks

In deze film, die gebaseerd is op een waargebeurd verhaal, trekt de Australische Robyn samen met haar hond en vier kamelen dwars door de outback van Australië. De reis van 2.000 mijl brengt haar van Alice Springs tot aan de Indische Oceaan en wordt een onvergetelijk en life changing avontuur.

#8 The Bucket List

Twee vreemden met totaal verschillende achtergronden worden beste vrienden in het ziekenhuis. Omdat ze beide maximaal nog een jaar te leven hebben, stellen ze een ultieme bucketlist op. Op een dag laten ze hun vrienden en familie achter zich en jagen ze hun dromen achterna. Van skydiven tot aan car racing, en van China tot aan Tanzania: alles komt voorbij in deze film!

Na het lezen van deze blog heb jij ongetwijfeld genoeg inspiratie opgedaan voor jouw volgende movie night. Droom dus maar lekker weg bij deze heerlijke reisfilms en laat je inspireren... Ken jij nog meer vette travel films die op dit lijstje thuis horen? Laat het ons weten in de comments!


Wat vind je van deze blog?

inspiratie reizen

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in