Vanaf nu zijn wij Grenzelooswerk Yobbers! 🎉
Lees meer!

People kept inviting me for "Aussie barbies"

30 maart 2016 door
Foto van Fleur Verduijn
Fleur Verduijn  ◦  7881 keer bekeken  ◦  2 minuten leestijd

Door te reizen ben ik de wereld zo veel positiever gaan inzien. Wow, deze wereld heeft zo onwijs veel te bieden!

Hallo allemaal! Mijn naam is Fleur Verduijn en ik woon in Groningen.
Mijn Australië avontuur!
Ik wil je graag meenemen naar wat kleine avontuurtjes die ik heb beleefd in Australië. Ik ben naar Australië gegaan omdat het een prachtig land is met allerlei verschillende soorten natuur die je je maar kunt bedenken! Van tropische regenwouden tot parelwitte stranden. Het is een super “layed-back’’ land en dat trok mij erg aan. De mensen zijn er allemaal niet zo gehaast als hier in Nederland. Door te reizen ben ik de wereld zo veel positiever gaan inzien. Wow, deze wereld heeft zo onwijs veel te bieden! Het eerste wat me opviel in Australië was dat iedereen zo anders Engels sprak dan ik gewend was en dat iedereen zo vriendelijk en behulpzaam was. People kept inviting me for ‘’Aussie barbies’’ (Australische barbecues).
Melbourne got me! Discovered the tiny little grafitti streets and had wicked good Chinese food. Vanaf de harbor in Melbourne keek je uit op de prachtige skyline. Tijdens het reizen leer je zo veel nieuwe mensen kennen. Toen ik in Sydney was bijvoorbeeld, leerde ik een chick uit Nieuw-Zeeland kennen en zijn we uitgenodigd voor een houseparty & Aussi barbie (again!) door wat locals. We hebben biertjes gedronken op het strand, hebben urenlang naar de sterren gekeken en de volgende dag hebben die boys ons leren surfen.
Het eiland Airlie beach was zo breathtaking! Seriously, my eyes had never seen something so beautiful before. Parelwit strand en onwijs helderblauwe zee. Ik sliep in een hostel in een kamer van 5 personen. De jongens die daar al wat langer waren lieten me allerlei leuke spots zien en nodigden me uit om mee te gaan met hun op een zeilboot. We zijn 5 dagen wezen zeilen en ik heb de meest schitterende plekjes op aarde en onderwater gezien. We zijn naar Hamilton island en de Whitsundays geweest, dit waren echt de allermooiste plekjes die ik ooit had gezien. Het is zo leuk om tijdens het reizen anderen te ontmoeten en activiteiten met hun te ondernemen.
Australiërs hebben een “thing” voor kamperen. Toen ik in Tasmanië was ben ik meerdere keren wezen kamperen. De ute (soort pick-up, maar Aussies noemen het een ute) werd volgeladen met kampeerspullen met onder andere een swag (dat is een soort slaapzak). We hebben uren getoerd langs de East coast van Tasmanië en zijn op verschillende plekjes gestopt. Langs de Bay of Fires een lange strandwandeling gemaakt, over de rotsen geklommen en gezwommen in de wilde en woeste zee. De golven waren massive! Zwemmen was best scary met zulke hoge golven. Ik voelde me altijd heel fijn in het water. Surrounded by the waves. Eten koken op een kampvuurtje en slapen op het strand onder de sterrenhemel in je swag. In slaap vallen en wakker worden met het geluid van de golven. True Aussi camping, I love it! Ik kan iedereen aanraden om te gaan reizen in Australië en om de cultuur te leren kennen. You won’t regret it ;)

Backpacken in Australie Australië Overig

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures