Zeker weten?

Vrije tijd Travel inspiration

De leukste en beschamendste reismomenten van ons team!

Laatste update: 5 augustus 2022  ◦  7 april 2021 door Foto van Myrthe Myrthe  ◦  7 minutes leestijd
?

Reizen en werken in het buitenland is een hele ervaring, maar er kan ook wel eens het een en ander mis gaan. Jij hebt vast ook wel eens een hele gênante taalfout gemaakt of cultuurshock ervaren. Veel van ons hebben ook gereisd en kunnen hier dan ook zeker over meepraten. Benieuwd naar de blunders van het team van Grenzelooswerk? Lees snel verder voor de beschamendste en/of leukste reismomenten van ons team.

Make that the cat wise

Een vreemde taal, ‘that’s another cook’. Ken je deze uitspraak van Louis van Gaal nog? Taalfoutjes zijn snel gemaakt en kunnen tot gênante momenten leiden. Zo ook bij Sharon  en Jasmin. 

 

Sharon - Ik heb gewoond in de straat Calle Poeta Andres Cabrelles in Valencia. Toen ik aankwam in Valencia sprak ik uiteraard nog niet zo goed Spaans. Vanaf het vliegveld nam ik de taxi en ik vertelde de taxichauffeur waar ik heen moest. In plaats van Poëta (zo spreek je het uit) zei ik dat ik naar POETA moest. Dit betekend natuurlijk echt iets heel anders in het Spaans (zoek maar op), heel gênant. 

 

Jasmin - Ik heb een exchange year in Panama gedaan en in het begin kon ik nog bijna geen woord Spaans. Ik begreep helemaal niets van wat mijn Spaanse gastgezin allemaal zei en ik stotterde maar wat willekeurige woorden. Aan het begin van mijn jaar had ik mij voorgenomen om open minded te zijn naar alle nieuwe dingen, dus ik besloot om op alles ‘ja’ te zeggen als iemand mijn hulp nodig had of iets wilde doen. Toen we aankwamen bij het huis vroegen ze me iets en ik zei maar ja. Ze namen me toen bij de hand, brachten me naar de wc en deden de deur dicht. Dat was het moment dat ik leerde hoe je vraagt in het Spaans of iemand naar de wc wil.

Geluk bij een ongeluk 

Soms zorgen slechte momenten, juist ook weer voor goede momenten. Zo ook in dit geval! 

 

Petra - Tijdens het reizen in Nieuw-Zeeland gingen we regelmatig wildkamperen. We stonden voor de tweede nacht op een bepaalde plek, toen er opeens een man verscheen bij de tent. Hij stond daar met een jachtgeweer en zijn hond, want hij wilde ons wegjagen. Hij wilde ons niet daar hebben. 

 

We hebben toen maar besloten weg te gaan. We hebben onze spullen gepakt en begonnen te rijden richting de plek waar we de volgende dag een grote wandeling wilden maken. Dit was nog twee uur rijden in de middle of nowhere. Op een gegeven moment kwamen we op een smalle brug midden in een donker bos een Chileens meisje tegen en spraken haar aan. Ze vertelde dat ze nog uren moest lopen om bij haar auto te komen, omdat ze eerder die dag haar bus gemist had en geen slaapplek had. 

 

We besloten haar mee te nemen en te brengen naar haar auto. Uiteindelijk waren we ‘s nachts om 2 uur onze tent weer aan het opzetten bij het licht van de koplampen van onze auto. Maar met het mooie gevoel dat we eerder die avond werden weggejaagd zodat we daarna dat meisje konden helpen.

Gezelligheid kent geen tijd! 

Reizen zorgt voor een heleboel leuke ontmoetingen, soms zelfs ontmoetingen met oude bekenden! 

 

Lena - Ik was een keer in een hele kleine stad in Australië, klaar om een driedaagse bootreis te maken naar the Whithsundays. Net voordat ik op de boot wilde gaan, zag ik een paar oude vrienden van me, die ik al jaren niet gesproken of gezien had. Wat bleek, ze hadden zich voor dezelfde reis opgegeven als ik. De dagen die volgden hebben wij gezellig samen gespendeerd, super gezellig!

Never judge a book by its cover (also not during traveling) 

Als je naar iemand kijkt, vorm je al snel een mening over iemand, maar deze klopt lang niet altijd! Hier kwam Nick ook achter.

 

Nick -  Toen ik ging liften in Spanje, werd ik uit de auto gezet in the middle of nowhere. Opeens kwam er een zwarte auto langs. Het leek een hele dure auto met twee jongens erin die best jong leken. Ik kreeg er geen goed gevoel bij. Vervolgens kwam er een andere auto langs. Het was een oude, slecht uitziende auto met vijf mannen erin. Er was weinig keus, dus ik besloot in te stappen bij deze auto, maar had er niet zo’n goed gevoel bij. Uiteindelijk bleek het een groep te zijn met Poolse arbeiders die juist super grappig en aardig waren. Ik ben nog steeds blij dat ik niet de zwarte auto heb gekozen wanneer ik eraan terugdenk. 

Lost and found

Wat is een reis als je niet het een of ander kwijtraakt? Je zonnebril die op miraculeuze wijze verdwenen is, je mobiel die je ergens op de wc hebt laten liggen of je paspoort die kwijt is. Suzanne en Yan kunnen hierover wel meepraten.

 

Suzanne - Ik maakte een lange reis in een nachtbus van het midden van Vietnam naar het noorden van Vietnam. Omdat de reis best lang was besloot ik een soort van slaappil in te nemen die ik had gekregen van een andere backpacker.  Maar wat bleek.. deze slaappil was zo heftig dat toen ik aankwam in Hanoi, ik helemaal de weg kwijt was. Ik heb vervolgens mijn paspoort aan een random persoon gegeven omdat ik dacht dat diegene van de receptie was. De volgende dag heb ik mijn paspoort teruggekregen/gevonden omdat iemand mij op mijn schouders klopte en zei; ‘volgens mij heb ik je paspoort!’

 

Yan - Ik ging voor het eerst in mijn leven vliegen. Het inchecken van je bagage gaat tegenwoordig automatisch en dat is voor mij wel even wennen. Op de heenweg had ik mijn handbagage in mijn grote reistas gestopt. Maar die was ik bij het inchecken dus vergeten uit m'n tas te halen. Toen ik dat realiseerde was de tas al onderweg naar het vliegtuig en had ik dus niks bij mij en niks te doen. Gelukkig was het een korte vlucht!

Met je kop in de sneeuw

Skiën leer je met vallen en opstaan. Alleen als skileraar, wil je natuurlijk het goede voorbeeld geven. Dat lukt niet altijd helaas.

 

Femke - Als skileraar wil je tijdens een les liever niet in je lerarenpak vallen op de piste! Als het dan toch gebeurd, wil je dat zo min mogelijk mensen jou hebben gespot. En al helemaal geen collega, want dan moet je trakteren in de apres ski! Toch is dit niet altijd te voorkomen, helaas! Ook ik moet bekennen dat ik een paar keer tijdens mijn lessen in Oostenrijk mijn evenwicht verloor en met de neus in de sneeuw lag. Kids schik en ik net zo rood als mijn skipak.

Doe-mij-die-ma

In het buitenland hebben ze soms wat aparte gerechten.. zacht uitgedrukt. Maar soms kunnen onze tere Nederlandse maagjes dit helemaal niet aan!

 

Laura - Ik bestelde een keer vegan pasta in Bangkok en kreeg zwarte spaghetti. Na een paar happen vond ik het wat gek smaken en vroeg ik wat erin zat, bleek het van inktvissen inkt te zijn, gadsie.

 

Emma - Het bezoeken van de Tafelberg in Zuid-Afrika pakte voor mij iets anders uit dan gehoopt. Eenmaal bovenop de Tafelberg, voelde ik me opeens zó slecht, dat ik spontaan moest overgeven. Heel gênant. Maarja, wel met één van de mooiste uitzichten EVER trouwens. Maar dat was helaas nog niet alles. Inmiddels was een vriendin van me ook ziek geworden en de weg terug naar het hostel was dus één groot drama. Eenmaal terug in ons hostel bleek de helft van de groep een soortgelijke dag te hebben beleefd, waarna we met z’n allen met een voedselvergiftiging onze tijd in Kaapstad moesten uitzitten.
 

Holy Cow!

Nederland, het land van de koeien en schapen. We zijn dan ook wilde dieren niet gewend. Soms is het daarom even schrikken in het buitenland! 

 

Daniela - Mijn vriendin en ik werkten op een boerderij in Australië, echt in the middle of nowhere. We reden rond op de boerderij in een busje om een collega op te pikken. We waren gewoon aan het praten en toen kwam er plotseling een Emu naast ons rennen. Ik begon te gillen en mijn vriendin ook, omdat ik er zo bang en verrast uitzag. Toen zij de Emu ook uiteindelijk zag begon ze ook te gillen. Iets later konden we er eigenlijk alleen maar om lachen, omdat we dit zo niet hadden verwacht.

 

Suzanne - Samen met een Australische jongen heb ik veel hikes gedaan in Tasmanië. Op dag 5 stak ik een brugje over en ineens zag ik in mijn ooghoek een slang die overstak en zo erg van mij schrok en daarom direct in de aanval ging om mij te bijten. Ik sprong achteruit en viel vervolgens steil achterover en kon nog maar net ‘EEN SNAKE!!’ uitstamelen! De Australische jongen die achter mij liep zag de slang vervolgens ook en trok lijkbleek weg. Pas toen we uit het park waren veilig bij de camper vertelde hij ‘Suus.. dat was een ‘tiger-snake’.. had die jou gebeten dan was jij er binnen 40 minuten niet meer geweest’. Gelukkig werkte hij bij de Australische politie en vertelde gelijk daarna ‘maar ik had je goed kunnen binden zodat we 8 uur de tijd zouden hebben om in het ziekenhuis te komen voor anti-gif’. Well.. thanks mate! 

Wil jij nou ook leuke reismomenten meemaken? Ga dan werken in het buitenland! Check snel al onze vacatures in het buitenland en solliciteer gelijk! 


Wat vind je van deze blog?

reizen ervaring Yobbers

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in