Zeker weten?

Vrije tijd Travel inspiration

Ontdek dé ultieme wijnroute door Europa!

Laatste update: 5 maart 2024  ◦  24 augustus 2021 door
L
Laura  ◦  5 minutes leestijd
header

Yobbers en Vinobox hebben de handen ineengeslagen om jou te inspireren op het gebied van wijn én reizen. Vinobox - hét wijnabonnement op basis van jouw persoonlijke smaakprofiel - heeft een aantal mooie wijnhuizen voor jou op een rijtje gezet. Maak een rondje Europa langs deze fantastisch gelegen wijnhuizen of bezoek er eentje tijdens het werken in het buitenland. Lees snel door om meer te ontdekken!

Route wijntour

De ultieme wijnroute door Europa

Ontdek Nederlandse wijn uit rozenkassen, waan je als god in Frankrijk bij het wijnkasteel Château Capitoul én proef het echte Italië bij Mansalto. Met deze complete route ben je verzekerd van een geweldige beleving met natuurlijk de beste wijnen. Ben je momenteel al aan het werk in het buitenland?  Zoek dan vooral het dichtsbijzijnde wijnhuis op, of pak simpelweg een kleiner gedeelte van de route!

1. Wijnerij de Belaeving, Limburg (Nederland) 

2. Weingut Karl Pfaffmann, Pfalz (Duitsland) 

3. Weingut Emil Bauer & Söhne, Pfalz (Duitsland) 

4. Weingut Johann Topf, Kamptal (Oostenrijk) 

5. Kobal Winey, Stiermarken (slovenie) 

6. Di Sipio Wine, Abrozzo (italie) 

7. Mansalto, Chianti (italie) 

8. Domaine de Marotte (Frankrijk) 

9. Chateau Capitoul, Languedoc (frankrijk) 

10. Senorio de Iniesta, la Mancha (Spanje) 

11. Bodegas y Vinedos Ilurce, Rioja (spanje) 

12. Portao de Pegoes, Setubal (Portugal)

Hieronder lichten we een aantal van deze wijnhuizen verder uit. Lees dus gauw door!

Wijnerij de Belaeving, Limburg (Nederland)

Je hoeft niet altijd ver te reizen voor lekkere wijn. Dit wijnhuis staat namelijk gewoon in Nederland! Om precies te zijn in het Limburgse Egchel, waar wijnerij de Beleaving werelddruiven als chardonnay en merlot verbouwt in kassen. Door de Hollandse zon warmt de temperatuur in de kas op en worden de druiven vol en zoet van smaak!

Weingut Karl Pfaffmann (Pfalz) 

Voor wat frissere en subtielere wijnen ben je in Duitsland op de goede plek. Weingut Karl Pfaffmann is gelegen in Pfalz. Pfalz is een van de oudste wijngebieden binnen Duitsland en de omgeving dient zich uitstekend voor de druivensoort Spätburgender (pinot noir). Ga jij werken in Duitsland? Zet deze fantastische plek dan zeker op de planning!

Weingut Johann Topf, Kamptal (Oostenrijk)

Kamptal is een wijnstreek in het noordoosten van Oostenrijk. Het wijnhuis Topf is een echt familiebedrijf, dat momenteel in handen is va de vijfde generatie: Hans Topf. Mocht je hier een keer op bezoek gaan, vraag dan ook zeker of je de wijnkelder mag zien. Die is maar liefst 400 jaar oud en bevindt zich op een diepte van 12 meter! 

Kobal Winery, Stiermarken (Slovenië)

Van Oostenrijk gaan we door naar Slovenië, een land waar je niet snel aan denkt als wijnland. Het wijnhuis dat wijnen uit Slovenië op de kaart heeft gezet is toch wel Kobal Wines. De wijngaarden van het domein liggen vlakbij de stad Ptuj, een van de oudste steden in het land. Meer dan 2000 jaar geleden dronken de Romeinen daar al wijn uit de regio. En vandaag de dag is het aan ons om te genieten van deze unieke wijnen die bomvol geschiedenis zitten. Het wijnhuis staat vooral bekend om zijn witte wijnen, die door het klimaat van nature al wat frisser en lichter zijn dan in warmere regio's.

Mansalto, Chianti (Italië)

Wijngoed Mansalto ligt in het hart van de Toscaanse heuvels in Italië. Denk aan villa’s met helblauwe zwembaden, rustieke landhuizen met pijnbomen, heuvels vol olijfbomen en natuurlijk tientallen hectare met wijngaarden. Bij Mansalto staat de sangiovese-druif centraal. Maar in de wijngaard vind je ook rassen als cabernet sauvignon en merlot. Omdat de stokken hoog op de heuvels staan, rijpen de druiven langzaam. Het resultaat? Karakteristieke wijnen met diepgang en fijne, zachte smaken van rood fruit. 

Domaine de Marotte, Provence (Frankrijk)

Dit prachtige wijnhuis is van een Nederlandse familie die in 1998 naar Frankrijk is verhuisd, en ligt aan de voet van de Mont Ventoux. Naast de “winery”, kun je hier ook geweldig overnachten. Aanrader!

Portão de Pegoes, Setúbal (Portugal)

Portao de pegoes ligt in de wijnregio Setubal in Partugal, dichtbij Lissabon. Portao maakt  moderne wijnen die fris, zuiver en verfijnd zijn. Voor het ontwikkelen van deze wijnen huurt portao de top-oenoloog Jao Portugal Ramos in. Met zijn gouden handen weet hij een heerlijke combinatie te ontwikkelen tussen fruit, kruiden en eikenhout. Een absolute aanrader om dit wijnhuis te bezoeken dus wanneer je gaat werken in Portugal!

Maar hoe proef je nou wijn?

Ga je een van de wijnhuizen bezoeken? Onze sommelier vertelt jou wat de beste manier is om een wijn te proeven, waarmee alle geur en smaaktonen naar voren komen! 

 

“Bij het proeven gebruik je bijna al je zintuigen. Het begint al met het zien van de wijnen en kijken naar de kleur. Daarna let je op de verschillende aroma’s in de wijn: ruik gelijk nadat je de wijn hebt ingeschonken, dit geeft eerst de primaire geurtonen vrij. Ruik daarna nog eens na het walsen (het ronddraaien van de wijn), hierdoor komen er nog meer geurtonen vrij. Sommige geuren herken je, andere misschien niet. Dan is het tijd om te proeven! Door de kleur en geur ben je al halverwege de smaakbeleving. Maar bij het proeven ontdek je pas echt de smaak van de wijn. Proef of die past bij wat je verwacht en of de wijn aansluit bij jouw smaak!

Een origineel wijncadeau voor het thuisfront

Ben jij in het buitenland en wil jij je vrienden en familie verrassen met een origineel cadeau? Kies dan voor een smaakvol wijnpakket van Vinobox en laat ze thuis de mooiste Europese en niet-Europese wijnen proeven. Zo ervaren ook zij een stukje buitenland, maar dan gewoon bij hun in de tuin of op het balkon! De wijnen van de bovengenoemde wijnhuizen kun je allemaal tegenkomen in de wijnpakketten van Vinobox.

Ben jij van plan om een van deze wijnhuizen te bezoeken, of misschien wel om de volledige wijnroute door Europa te maken? Laat het ons weten in de comments!


Wat vind je van deze blog?

reizen Europa

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in