Ervaren team
Persoonlijke begeleiding
Betrouwbare baankansen
6.000+ Yobbers
Vrije tijd Travel inspiration

Anderhalf jaar reizen door Australië!

21 oktober 2018 door
Foto van Suzanne Meinsma
Suzanne Meinsma  ◦  4621 keer bekeken  ◦  4 minutes leestijd
Jeep op het witte strand met blauwe zee op de achtergrond.

Na vier maanden backpacken door dit continent wou ik graag naast het reizen ook weer gaan werken. Daarom had ik besloten om naar het mooie Australië te gaan.

'' Heimwee naar de andere kant van de wereld '' 
Na mijn studie wilde ik graag gaan backpacken in Azië. Ik was al eens in Azië geweest voor zes maanden om daar mijn minors te volgen voor mijn studie. Dit was mij zo goed bevallen dat ik graag weer terug wou om de andere landen daar te ontdekken. Na vier maanden backpacken door dit continent wou ik graag naast het reizen ook weer gaan werken. Daarom had ik besloten om naar het mooie Australië te gaan. In Australië kun je namelijk gebruik maken van een Working Holiday Visum (WHV). Deze kun je gemakkelijk online aanvragen. Met een WHV mag je een jaar lang werken en rondreizen in The Land Down Under.

'' Werken in de outback van Australie '' 
Al snel heb ik werk kunnen vinden in de Australische outback. Eens wat anders dan werken in Sydney of Melbourne. Ik had werk gevonden in een hotel dat ook een pub heeft. Vanuit Brisbane pakte ik de bus naar Mitchell, een klein plekje in de outback van de staat Queensland in Australië. Negen uren lang zat ik in de bus, steeds verder weg van de bewoonde wereld. Op een gegeven moment was het enige wat je tegen kwam kangoeroes en uitgestrekte landschappen met hier en daar mega grote cactussen. Eén keer per uur reden we door een ‘town’ om vervolgens weer een uur langs niets tegen te komen. Ik heb mij zelf toen wel even afgevaagd waar ik aan begonnen was! 
 

Neem een kijkje op het instagramprofiel van @travelingsuus voor meer toffe kiekjes door Australië!
Neem een kijkje op het instagramprofiel van @travelingsuus voor meer toffe kiekjes door Australië!

'' De enige Nederlander '' 
Uiteindelijk kwam ik aan in Mitchell. Ik werd opgewacht door mijn manager die mij een rondleiding gaf in het hotel en de pub waar ik zou komen te werken. Ook stelde ze mij voor aan drie andere backpackers die uit Duitsland, Frankrijk en Italië kwamen. Doordat mijn collega’s mij direct opnamen in de groep voelde ik mij gelijk al op mijn gemak. 

Mijn plan was om er twee maanden te blijven werken maar uiteindelijk ben ik vijf maanden blijven plakken omdat ik het er zo gezellig vond. Je merkt al snel dat je op je zelf bent gewezen. Je komt er helemaal alleen aan en je probeert je weg te vinden in een cultuur die voor jou vreemd is en een omgeving wat totaal anders is dan wat je gewend bent. Ik was in het begin wel wat onzeker dat ik de Engelse taal niet goed genoeg zou beheersen en dat klanten aan de bar misschien geërgerd zouden reageren als ik ze niet zou begrijpen. Je hebt ook niet de mogelijkheid om het even aan een andere Nederlander te vragen, want je bent de enige ‘Dutchie’ daar. Maar dit is totaal niet het geval. Iedereen is heel behulpzaam en ze vinden het alleen maar leuk dat er elke keer weer andere nationaliteiten hun drankjes komen serveren. Ze zijn ook erg geïnteresseerd in waar je vandaan komt en willen alles weten over Nederland! En met je handen, voeten, humor en een tikkeltje zelfspot kom je vaak al een heel eind mocht je er even niet uitkomen. 

Ik heb in mijn tijd in Australië met maar liefst 12 verschillende nationaliteiten gewerkt. Zo kwamen mijn collega’s uit Canada, Nieuw-Zeeland, Australië, Finland, Zweden, Denemarken, Rusland, Engeland, Duitsland, België, Frankrijk, Italië en uiteindelijk heb ik ook nog gewerkt met twee andere ‘Dutchies’. Ik heb op deze manier niet alleen de Australische cultuur leren kennen maar ook vele andere culturen. 

Lokale pub, koala's, witte stranden en Ayers Rock oftewel de Uluru
Lokale pub, koala's, witte stranden en Ayers Rock oftewel de Uluru

'' Het mooiste van Australië '' 
De gasten die in de pub kwamen waren voornamelijk de locals, doorreizigers die een tussenstop maken om verder het binnenland in te gaan, overwinteraars die het koude zuiden van Australië in de winter verruilen voor het eeuwige warme noorden en daarnaast heel veel jongeren. Het was er altijd gezellig druk! De kroegen in de outback van Australië zijn verplicht om rond middernacht te sluiten. Dit vond ik zelf niet heel erg want daarna ging je samen met de overgebleven gasten en je collega’s er nog een gezellige avond van maken. Het was bijna iedere avond raak dat we wat biertjes en wijntjes kochten, naar de rivier gingen, een groot kampvuur maakten en daar tot diep in de nacht bleven. Ik vond het altijd heerlijk om urenlang rond het kampvuur te zitten, gesprekken te hebben met de locals en de andere backpackers en tegelijkertijd te kijken naar de sterrenhemel. Ik kan honderden dingen opnoemen wat nou zo leuk, mooi en geweldig is aan Australië. Maar als ik één ding mag benoemen, dan is het voor mij de sterrenhemel in de outback van Australië. Iedere avond weer stond de hemel vol met miljoenen sterren. Ik heb zelfs op één avond 32 vallende sterren gezien. Ook kun je de planeten zoals Mars en Jupiter en Saturnus gewoon met het blote oog zien! Ik denk dat je het echt met eigen ogen gezien moet hebben om te begrijpen wat ik bedoel. 

De locals laten je er echt thuis voelen en wij als backpackers werden ook vaak gevraagd voor feestjes en andere evenementen. Soms werden wij ook meegenomen naar een plek waar met zonsondergang honderden kangoeroes voor je voeten sprongen. Dit is echt een heel mooi gezicht. Wij werden volledig opgenomen in de Australische cultuur en ik betrapte mij er zelfs op dat ik ‘Australische slang’ gebruikte wanneer ik Engels sprak. Dit is eigenlijk het Australische Engels. 

Voor iedereen die twijfels heeft om te gaan werken in het buitenland wil ik tegen zeggen dat je het gewoon moet doen. Je moet jezelf in het diepe gooien om het avontuur aan te gaan! Je verbreedt je horizon, je leert nieuwe mensen kennen, je maakt vrienden voor het leven van over de hele wereld, je leert nieuwe culturen kennen en ook ontwikkel jij jezelf enorm!

 

 

 

 

 

Verbreed je horizon

Wat vind je van deze blog?

Australië Backpacken in Australie Backpacker Studeren in Azië Reiziger

Reacties

Juliët De Reuver Beste Suzanne, Wat een leuk en enthousiast verslag zeg! Ik zit er over na te denken om ook zo'n reis te gaan maken. Zouden wij misschien in contact kunnen komen? Ik hoor graag van je. Vriendelijke groetjes, Juliët de Reuver

Wil je een reactie plaatsen?

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures