Zeker weten?

Vrije tijd Travel inspiration

De leukste roadtrip door Italië!

Laatste update: 4 augustus 2022  ◦  28 juli 2021 door Foto van Else Else  ◦  4 minutes leestijd
Roadtrip door Italië

Italië is één van de meest romantische landen op deze wereldbol. De heuvelachtige landschappen die uitzicht bieden over prachtige wijngaarden, de kilometerslange blauwe kustlijnen en de vele pittoreske dorpjes zijn bezienswaardigheden waar wij nooit genoeg van kunnen krijgen. Daarom hebben wij speciaal voor jou een roadtrip gemaakt die jou meeneemt naar de mooiste plekjes van Italië. Dus kijk, lees en geniet van deze blog terwijl wij je in gedachten meenemen naar het prachtige Italië. En wie weet besluit jij straks wel om zelfs te gaan werken in Italië...

Napels

De roadtrip begint in het zuidwesten van Italië, in Napels. De stad is voornamelijk bekend van de pizza’s. De bewoners maken er dan ook geen geheim van dat de eerste pizza in Napels is gemaakt, maar dit is tot op de dag van vandaag nog nooit echt bewezen. Het historische centrum van Napels behoort tot de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is dus zeker de moeite waard om doorheen te wandelen. In dit oude centrum vind je veel winkeltjes met religieuze kitsch en schattige eetgelegenheden. Mocht je meer interesse hebben in bekendere winkels, dan is Via Toledo dé plek voor jou. De lange winkelstraat die dwars door de stad heen loopt bevat talloze winkels waar een echte fashionista goed kan slagen!

Amalfikust 

Na alle drukte van de stad kun je perfect uitrusten in een van de kustplaatsjes langs de prachtige Amalfikust. Deze kust beschikt over een azuurblauwe zee met kleurrijke huizen. We hebben een paar dorpjes voor je op een rijtje gezet: Positano is de bekendste highlight van alle dropjes. Het is een hele klim om overal te komen, maar de uitzichten zijn prachtig. Een iets groter dorpje dat langs de Amalfi kust ligt, is Sorrento. Vanuit hier kun je verschillende boten nemen naar één van de eilanden, zoals Capri. Ben je nu meer op zoek naar een mooi strand? Bezoek dan zeker even het vissersdorpje Cetara. Hier vind je een strand met uitzicht op een kleine haven. Zorg voor een goed boek, een lekker drankje en het genieten kan beginnen!

Potenza

Op weg naar Zuid-Italië ligt de hoofdstad van de Zuid-Italiaanse regio Basilicata, namelijk Potenza. De stad ligt in een nog grotendeels onontdekte omgeving van Italië. Perfect dus voor als je meer behoefte hebt aan het bekijken van een mooie historische stad zonder alle drukte van de toeristen. Een paar must sees van deze stad zijn de twee archeologische musea, Via Pretoria en het Palazzo del Governo.

Puglia

En dan nu onze favoriete omgeving: Puglia. We hebben een paar locaties op een rijtje gezet waarvan wij denken dat ze absoluut een bezoekje waard zijn. Onderweg naar de punt van de laars kom je het stadje Alberobello tegen. Je vindt hier meer dan duizenden typische trulli huisjes bij elkaar. In de punt van de laars ligt de provinciehoofdstad Lecce. In deze stad raak je nooit uitgekeken of uitgeshopt. De stad biedt de perfecte balans tussen de bekende modemerken en de schattige streekwinkels met mooie producten, zoals de bekende papier maché (cartapesta) beelden die hier gemaakt worden. De laatste locatie in deze omgeving is de kustplaats Monopoli. De inwoners van deze stad hebben een hart van goud en vinden het erg leuk om de toeristen te verwennen met gastvrijheid en een gezellig praatje. Op zoek naar olijfgaarden? Dan is Monopoli ook zeker de stad voor jou!

San Marino

Op de route terug naar Noord-Italië vind je vlakbij de kust de mini dwergstaat San Marino. Deze staat is gelegen tussen de groene heuvels en wordt omringd door een bosrijke omgeving. Voor alle wandelaars en klimmers onder ons is deze dwergstaat de perfecte plek om een volle dag te spenderen. Je kunt er de hele dag rondlopen of klimmen, en de vele straatjes en steegjes maken het moeilijk om hier ooit uitgekeken te raken!

Bologna

In het binnenland, op de route naar de westkust van Italië, ligt de stad Bologna. Ook wel ‘De Rode stad’ van Italië genoemd. Middenin de stad staan de twee beroemde scheve torens die bijna niet te missen zijn. De diversiteit in deze stad maakt Bologna een echte parel. De stad is een mix tussen oude architectuur met kunstachtige graffiti tot een van oudsher bruisende studentenstad met veel gezellige en vooral goedkope cafeetjes. Bezoektip: Abbazia di Santo Stefano.

Cinque Terre

Cinque Terre is net als de Amalfikust en Toscane een prachtig gebied van Italië. Het is dan ook geen verrassing dat ook dit gebied behoort tot de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het gebied is vernoemd naar de vijf dorpjes die in dit gebied liggen. De dorpjes Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore zijn per trein allemaal eenvoudig te bereiken. Maar je kunt natuurlijk ook de boot nemen en genieten van het prachtige uitzicht op de dorpjes vanaf het water. Heb je geen tijd om alle vijf te bezoeken, maar wil je wel het meest magische van Cinque Terre beleven? Bezoek dan onze drie favoriete dorpjes: Vernazza, Corniglia en Manarola!

Florence

Onmisbaar in deze roadtrip is natuurlijk Florence. Na de vele steden en gebieden sluiten we af in één van de meest romantische steden van Italië. Het is de geboortestad van de renaissance met beroemde inwoners, zoals Michelangelo, Donatello en Galileo. Ben je op zoek naar een adembenemend uitzicht over deze stad, dan is Piazzale Michelangelo de beste plek hiervoor. Vanaf hier zie je de beroemde kathedraal van Florence, of zoals de inwoners van florence het noemen: Dé Duomo. Op het plein Piazza della Signoria sluit je deze geslaagde roadtrip af onder het genot van een heerlijke Italiaanse wijn met een originele steenoven pizza. 

Let the roadtrip begin! Het is natuurlijk ook mogelijk om een gedeelte van deze roadtrip te doen. Het is volledig af te stemmen op jouw wensen. Woon of werk je in Italië? Dan kun je de reis natuurlijk vanaf het dichtstbijzijnde punt beginnen, en de route vanaf daar volgen. 

Weet jij nog een betoverend plekje in Italië die niet kan ontbreken in deze roadtrip? Laat het ons dan weten in de reacties!


Wat vind je van deze blog?

Italië werken en reizen

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in