Zeker weten?

Vrije tijd Travel inspiration

Travel bucketlist Spanje

Laatste update: 12 april 2023  ◦  1 september 2021 door Foto van Myrthe Myrthe  ◦  3 minutes leestijd
Header

Ga jij binnenkort werken in Spanje en kun je nog wel wat inspiratie gebruiken voor je bucketlist? Wij hebben voor jou een blog gemaakt met de 10 leukste must-see’s en must-do’s van Spanje. Lees snel verder en kom er achter!

Ga hiken in de nationale Parken van Spanje

Spanje bestaat niet alleen maar uit zon, zee en strand. Het is veel meer dan dat! Spanje heeft namelijk een hele mooie afwisselende natuur en wel 15 nationale parken! Er zijn westlands, bossen en stranden en zelfs een stukje woestijn. Echt een aanrader dus om hier wat vette hikes te maken! Er zijn veel bedrijven die deze hikes aanbieden, dan hoef je zelf niets te regelen qua vervoer en route.

Leer Paëlla maken in Valencia

Aan welk eten denk jij als je aan Spanje denkt? Juist: Paëlla! Hoe leuk zou het zijn als je dit zelf kunt maken? Volg een cursus Paëlla maken in Valencia! Er zijn heel veel tentjes waar je een cursus kan volgen en er is zelfs een speciale school voor, namelijk Escuela de Arroces y Paella Valenciana.

Bezoek de Sagrada Família

Een echte must-see in Spanje is de Sagrada Família! De Sagrada Família is een van de meest populaire bezienswaardigheden in Barcelona. Ondanks dat de basiliek al sinds 1882 in aanbouw is, is het nog niet klaar. Desondanks is de Sagrada Familia een van de mooiste basilieken van de wereld! Het is de perfecte plek voor wat mooie Instagram kiekjes dus.

Beklim de vulkanen op de Canarische eilanden

Ga op avontuur op de Canarische Eilanden! Op een van de eilanden, Tenerife, ligt de El Teide. De El Teide it is de op twee na hoogste vulkaan van de wereld! Hoe vet zou het zijn om die te beklimmen?!

Eet churros bij Chocolateria San Gines

Je kent ze waarschijnlijk wel: Churros! Een typische Spaanse snack. Als je in Madrid bent, bezoek dan Chocolateria San Gines. De lekkerste churros van Madrid vind je namelijk hier! Een echte aanrader zijn de churros met chocoladesaus. Ik kan je uit ervaring vertellen dat deze heer-lijk zijn!

Maak een dagtrip naar het mooie Toledo

Vlakbij Madrid ligt het middeleeuwse stadje Toledo. Het staat bekend om zijn smalle straatjes met kerkjes, middeleeuwse gebouwen en traditionele winkeltjes. Je kijkt je ogen uit! Een tripje naar Toledo is de perfecte dagtrip om te maken vanuit Madrid, want het is maar een uurtje rijden met de bus!

Geniet van het uitzicht over Barcelona vanaf Bunkers del Carmel

Bunkers del Carmel is een park en uitzichtpunt en ligt bovenop een heuvel in Barcelona. Het biedt een adembenemend uitzicht over de hele stad en de zee. De perfecte plek dus om te picknicken of om de zonsondergang te bekijken!

(Leer) surfen op Fuerteventura

Fuerteventura is één van de Canarische Eilanden. Dit eiland heeft heel veel te bieden! Onder andere een helderblauwe zee, mooie stranden en een lekkere temperatuur. Hierdoor is dit eiland voor surfliefhebbers de place to be! Als je nog niet kan surfen, zijn er in Corralejo heel veel surfscholen om dit te leren!

Bezoek een flamenco optreden in Sevilla

Ja, je leest het goed. Niet flamingo, maar flamenco! Flamenco is een Spaanse muziekstijl die samengaat met een sierlijke dans. In Sevilla heb je een heleboel leuke barretjes waar je deze muziekstijl kunt aanschouwen. Vergeet dus niet als je in Spanje bent een flamenco-show te bezoeken!

Relax en feest op Ibiza

Het zonnige Ibiza is een Spaans eiland dat valt onder de Balearische Eilanden. Er hangt een relaxte sfeer en de mensen zijn enorm gastvrij. Witte stranden, hippe terrasjes en leuke feestjes, dat klinkt toch als dé perfecte vakantiebestemming? 

Ben jij na het lezen helemaal enthousiast geworden over Spanje? Twijfel dan niet langer en ga dan werken in Spanje! Check hier al onze vacatures in Spanje en solliciteer gelijk! 


Wat vind je van deze blog?

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in