Vanaf nu zijn wij Grenzelooswerk Yobbers! 🎉
Lees meer!

Australiërs zijn 'Easy Going'

16 november 2016 door
Foto van Hennie Onbekend
Hennie Onbekend  ◦  4757 keer bekeken  ◦  3 minuten leestijd
Werken in het buitenland

Het zou zomaar kunnen zijn dat je je hart hebt verloren aan Australië en er naartoe wilt emigreren.

Werken in Australië: Grijp nu je kans!

Voor veel Nederlanders is een bezoek brengen aan Australië echt een droom! Vanuit het Nederlands perspectief wordt Australië ook wel Down Under genoemd. En dat is niet gek, als je bedenkt dat Australië voor ons het continent is wat het verst weg ligt. Je bent zeker 24 uur onderweg om in Australië aan te komen. Maar het is wel de moeite waard: de prachtige landschappen, het fijne klimaat en de mooie steden zijn een greep uit de vele redenen waarom je Australië zou moeten bezoeken.
Werken in Australië
Werken in Australië

Voorzien in levensonderhoud

Over het algemeen zal je vaak voor langere tijd verblijven in Australië, omdat het niet naast de deur ligt. Veel toeristen kiezen er bijvoorbeeld voor om rond te trekken in Australië. De kosten in levensonderhoud in Australië zijn wel één van de hoogste van de hele wereld. Dit betekent dat je je bezoek in Australië het beste kunt combineren met werken in Australië.
Met de aanvraag van het Working Holiday Visum kun je rondtrekken en een zakcentje verdienen in Australië. Tijdelijke banen in Australië zijn in principe niet moeilijk om te vinden. Het aanbod van tijdelijke jobs in Australië is zeer divers: zo kun je als au pair in een gezin werken of fruitplukker worden. Werk je liever tijdens de avonduren? Dan kun je er ook zeker voor kiezen om achter de bar te staan in een road house. Misschien ben je graag in de natuur, dan kun je overwegen om een baantje te zoeken als duikinstructeur of wat dacht je van vee bij elkaar drijven op een echte Australian ranch?

Uitgebreid baanaanbod

Het is dan ook zeker niet moeilijk om een tijdelijke baan in Australië te pakken te krijgen. Het tijdelijke baanaanbod in Australië is namelijk zeer uitgebreid. Dit is dé uitgelezen kans om nieuwe ervaringen in Australië op te doen en toch niet straatarm terug te keren naar Nederland. Overigens staat het ook leuk op je cv, zo’n werkervaring in het buitenland.
Wel moet je in het bezit van het Working Holiday Visum zijn, wil je gaan werken in Australië. Je maakt alleen kans op een Working Holiday Visum, wanneer je tussen de 18 en 31 jaar oud bent. Je moet verplicht minimaal 3.200 euro zakgeld hebben en daarnaast is het hebben van een paspoort verplicht. Een visum is in principe niet zo duur: de kosten bedragen niet meer dan 310 euro en je kunt dit gewoon via internet aanvragen.
Werken in Australië

Waar moet ik rekening mee houden?

Er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden, wanneer je een baantje hebt weten te bemachtigen in Australië:
  • Australiërs zijn erg conservatief wat werkkleding betreft. Zorg daarom dat je de juiste kleding aandoet naar je werk. Dit geldt vooral voor baantjes als werken in de horeca, de verkoop of op kantoor. Wanneer je fruitplukker bent, kun je wel gewoon je baggy pants aanhouden.
  • Australiërs staan bekend om hun ‘easy going’ mentaliteit en daardoor zijn ze heel prettig in de omgang. Bedenk wel dat dit ook betekent dat je extra geduld moet hebben. Australiërs zijn iets minder punctueel als Nederlanders en daardoor kan het zijn dat je lang moet wachten op e-mails of tijdens afspraken.
  • Vraag een Tax File Number aan: dit heb je nodig om legaal te mogen werken in Australië. Je kunt dit gewoon online invullen, dus veel moeite is het niet.

Naast werken ook genieten

Natuurlijk blijft een trip naar Australië niet alleen bij werken. Je moet er ook voor zorgen dat je genoeg meekrijgt van de schoonheid van het land. Je hoeft nooit bang te zijn dat je je zult vervelen. In je vrije tijd kun je zonovergoten, witte(!) stranden als Bondi en Coogee beach bezoeken. Uiteraard moet je ook kangoeroes gaan spotten in Australië, dan kun je bijvoorbeeld doen in het Morriset Park. Verder moet je ook een bezoek brengen aan bruisende steden als Sydney en Melbourne in Australië. Ook zal je snel vrienden maken in Australië. Australiërs zijn hele vriendelijke mensen en ze zijn zeer toegankelijk door hun ‘easygoing’ mentaliteit.

Misschien is het wel zelfs zo dat die aantal maanden in Australië een stap is om permanent te gaan wonen in Australië. Het zou zomaar kunnen zijn dat je je hart hebt verloren aan Australië en er naartoe wilt emigreren. Verhuizen naar Australië is ook zeker het overwegen waard, door alle voordelen die het land je te bieden te heeft. Mocht je hier serieus over denken, dan kun je altijd kijken voor meer informatie over verhuizen naar Australië. Good luck!
Werken in Australië

Australië Werken in Australie Backpacken in Australie Au Pair WHV

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures