Zeker weten?

Vrije tijd Travel inspiration

Ontdek welk Grieks eiland het beste bij je past!

Laatste update: 5 maart 2024  ◦  26 juni 2022 door Foto van Lilly Lilly  ◦  1526 keer bekeken  ◦  3 minutes leestijd
Griekse eilanden

Griekenland - we denken meteen aan historische bezienswaardigheden en heerlijke Griekse gerechten. Deze populaire vakantiebestemming aan de Middellandse Zee heeft echter veel meer te bieden dan de Akropolis en de berg Olympus: met meer dan 3000 eilanden, waarvan bijna 130 bewoond, is er voor ieder wat wils! Of je nu wilt relaxen op het strand, de hele nacht wilt feesten of liever een sportieve activiteit wilt doen, in deze blog vertellen we je alles over onze favoriete eilanden. Spendeer jij binnenkort je weekenden eilandhoppend door Griekenland? Ontdek welk eiland het beste bij jou past!

Strand & ontspanning

Tijdens het wonen en werken in Griekenland is er natuurlijk ook tijd om te ontspannen. Je wilt gewoon relaxen, voetjes in het zand en de zon op je gezicht? Geen probleem! Deze Griekse eilanden zijn perfect! Met dromerige, witte zandstranden en kristalhelder water, zijn de eilanden heerlijk om ultiem te relaxen.


Naxos, het grootste van de eilandengroep Cycladen, kan vanuit Athene in slechts 3-4 uur worden bereikt met een snelle catamaran of zelfs met een directe vlucht (ongeveer 40 minuten). In het zuidwesten van het land ligt een echt paradijs voor strand-vakantiegangers!

Het eiland Rhodos, met een totale kustlijn van 220 km, is de perfecte plek voor elke zonaanbidder. Of het nu gaat om wind en golven aan de westkust of beschutte stukken strand met turquoise water in het oosten van het eiland: er is altijd wel iets te beleven! Het hoofdeiland van de eilandengroep Dodekanesos en het op drie na grootste eiland van Griekenland is heel gemakkelijk te bereiken met een rechtstreekse vlucht vanuit Athene! 

Party & nightlife 
Ook feestliefhebbers gaan zich zeker vermaken op de Griekse eilanden! Het Cycladische eiland Kos staat bekend om betaalbare accommodatie en drankjes en trekt daarom de echte feestbeesten aan. Bovendien is het eiland met de veerboot vanuit Athene in 5 uur te bereiken! 

Als je je feestvakantie liever wat exclusiever hebt, moet je het eiland Mykonos bezoeken. De hele zomer treden er bijna dagelijks bekende DJ's op en de clubs trekken beroemdheden aan zoals Justin Bieber, Mick Jagger en zelfs de Kardashians! Vergeet niet je meest ‘instagrammable’ foto’s te maken met de beroemde wit met blauwe huisjes! 
 

Mykonos is ook gemakkelijk te bereiken vanuit Athene: je kunt een rechtstreekse vlucht boeken of de 2 uur durende hogesnelheidsboot nemen.

Actief & sportief

Wandelen, mountainbiken, duiken, kite- en windsurfen, klimmen en zeilen... Als actieve vakantieganger ga je je op de Griekse eilanden zeker niet vervelen! Op het eiland Kalymnos kun je klimmen met adembenemende uitzichten, maar ook de wandelroutes zijn een absoluut hoogtepunt. Het afwisselende landschap en wandelbestemmingen zoals de bergtop en het Agios Savvas klooster zijn zeker de moeite waard. 

Ben je meer een watersportliefhebber, dan is Lefkada het perfecte eiland voor jou. Het Griekse toppunt voor watersporten biedt talloze kite- en windsurfplekken voor alle niveaus. Ook kun je op Lefkas een unieke onderwaterwereld ontdekken met onder meer scheepswrakken, onder water grotten en natuurlijk flora en fauna.


De beste manier om Kalymnos te bereiken is per vliegtuig vanuit Athene, en Lefkas kan in 4 uur met de auto worden bereikt. 

Al deze eilanden zijn goed te bereiken vanuit de hoofdstad van Griekenland, Athene. Heb je onze vacatures in Griekenland al gezien? Spendeer ieder weekend op een ander eiland en ontdek al het moois van Griekenland. Welke eilanden ga jij ontdekken tijdens het werken in Griekenland?


Wat vind je van deze blog?

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in