Zeker weten?

Vrije tijd Travel inspiration

Een jaar in Lissabon | inspiratie van maand tot maand

Laatste update: 5 maart 2024  ◦  12 mei 2022 door Foto van Cheyenne Cheyenne  ◦  6 minutes leestijd
Een jaar in Lissabon

Zie jij het wel zitten om te gaan werken in het buitenland en te genieten van lekker weer? Ga dan werken in Lissabon. Lissabon is een stad met vele zonuren! Dat is wel even wat anders dan het regenachtige Nederland. Je vraagt jezelf vast af “wat is er allemaal te doen in Lissabon?”. Wij geven hier antwoord op! Wij vertellen jou wat je door het jaar heen kan doen in Lissabon. Zo mis jij niks tijdens het werken in Lissabon!

Januari - Oud en nieuw vieren in Lissabon 

Oud en nieuw vieren in Lissabon is zeker een aanrader! Ze vieren het hier namelijk groots. Op 31 december is het de traditie hier om lekker uit eten te gaan. Zoek een van de gezellige restaurantjes op en geniet hier van jouw laatste maal voor het nieuwe jaar! Daarna vertrek je richting het Praça do Comércio. Hier is een groot feest! Er staat een groot podium waarop ‘s nachts wordt afgeteld tot 12 uur. En als klap op de vuurpijl (🤣 )  wordt het nieuwe jaar ingeluid met een geweldige vuurwerkshow, dit wil je niet missen tijdens het werken in Portugal! Je kan er ook voor kiezen om ergens bovenop een berg uit te kijken om 12 uur. Vanaf de bergen heb je perfect uitzicht over de stad. 

 

Februari -  Geschiedenis ontdekken

Ben jij ook wel nieuwsgierig naar de geschiedenis van Lissabon en Portugal? Ontdek dan een paar mooie musea. De maand februari is natuurlijk perfect om Lissabon vanuit binnen te verkennen. In het Fado museum kom je alles te weten over het Portugese levenslied. Doormiddel van muzikanten, artiesten, kunstenaars en liefhebbers van de Fado wordt jij meegenomen in waarom dit zo belangrijk is voor Portugezen en de burgers uit Lissabon. Ook het Berardo museum mag niet ontbreken op jouw lijstje. Hier vind je kunstwerken van grote kunstenaars als Mondriaan, Picasso en Dalí!

 

Maart - Een ritje in de oude trams 

Het straatbeeld in Lissabon wordt bepaald door de authentieke gele trams. Een ritje in deze trams mag dan ook zeker niet ontbreken tijdens het werken in het buitenland. Zo’n ritje is niet alleen leuk, maar brengt je ook nog eens echt ergens naar toe. De meest trams rijden namelijk naar allerlei hotspots in Lissabon. Erg praktisch! Heb jij al helemaal zin om in zo’n tram te stappen en alle hotspots te ontdekken? Check dan alvast onze vacatures in Lissabon

April - De bruggen van Lissabon

De Vasco da gama brug is met een lengte van 12 km de een na langste brug van Europa en één van de grootste van de wereld! Het is dus zeker de moeite waard om hier een kijkje te nemen als je gaat werken in Lissabon. De brug verbindt de groot Lissabon (Sacavém) en Montijo. Pak je kleedje maar in voor een romantische picknick met uitzicht op de rivier de taag en op de Vasco da Gama brug! Naast de Vasco da Gama brug heb je ook de Ponte 25 de Abril. Het is de absolute blikvanger van de stad de rode brug, Lissabon’s trots. De brug lijkt heel erg op de Golden Gate bridge in San Francisco. Hier moet je dus zeker ook een kijkje nemen tijdens het werken in het buitenland!

Mei - Beleef een sprookje in Sintra 

Houd jij van prachtige sprookjesachtige kastelen en paleizen? Rijd dan naar het plaatsje Sintra. Binnen een uurtje rijden van Lissabon vind je hier  prachtige kastelen en paleizen die je laten wegsmelten. Het Palácio Nacional da Pena is één van de paleizen die je gezien moet hebben! Het paleis is vrolijk en kleurrijk. Laat je hier verrassen door de vele trappetjes, onverwachte hoekjes en de sprookjesachtige torentjes. Houd jij meer van een iets stoerders? Bezoek dan tijdens het werken in het buitenland de Castelo dos Mouros. Het kasteel heeft lange dikke muren die over een berg slingeren. Het is een 8e eeuws kasteel met prachtig uitzicht vanaf de top. 

Sintra het Palácio Nacional da Pena

Juni - Je eigen excursie samenstellen 

In juni is het heerlijk weer in Lissabon. Het zonnetje schijnt en het is lekker warm. De perfecte tijd om buiten te zijn. Tijdens het werken in het buitenland kan je ter voet een deel van de stad verkennen, maar is het niet veel handiger en lekkerder om de stad vanuit een open bus te ontdekken? Pak dan de hop on, hop off bus. Deze bus brengt je naar elke hotspot in Lissabon. Boven in de bus is het helemaal open en zit je dus buiten! Zo geniet je ook van de stad terwijl je onderweg bent van hotspot naar hotspot!


Juli - Lekker naar het strand 

Rond Lissabon zijn er veel stranden waar je heerlijk kan zonnen. De inwoners van Lissabon zoeken vaak de badplaatsen Cascais en Estoril op. Hier is het in het weekend dan ook lekker druk. Je kunt hier gemakkelijk vanuit het centrum van Lissabon komen met de trein. Ook kun je ervoor kiezen om naar een van de vele strandjes rondom de rivier de Taag te gaan. Zin in wat avontuurlijkers tijdens het werken in het buitenland? Ga dan naar het Guincho Strand, hier zijn hoge golven en kan je goed surfen! Ben je benieuwd naar hoe anderen het leven in Lissabon ervaren? Check dan ook deze blog


Augustus - Zonsondergang op de Taag 

De zon onder zien gaan met een heerlijk wijntje in je rechterhand en wat snacks in je linkerhand. Zie je het al voor je? De beste plek om dit te doen in Lissabon is natuurlijk op een boot in de rivier de taag. Je kan kiezen voor een traditionele boot, zeilboot of een catamaran. Er zijn zoveel verschillende boottochten dat er wel eentje tussen zit die perfect bij jou past! Kies bijvoorbeeld voor een wijntje op een zeilboot of voor muziek op de catamaran. In ieder geval wordt jouw avond erg speciaal! 

Zonsondergang op de rivier de Taag

September - Rust en verkoeling 

In juli wordt het tegen de 30 graden in Lissabon. Een dagje rust en verkoeling kan je dan wel gebruiken! Er zijn vele zwembaden in Lissabon waar je naar toe kan. Heb je zin in de hele dag genieten in een lounge bij een zwembad met een heerlijke cocktail in je hand? Of zie jij een rooftop bar met uitzicht over de Taag en een zwembad meer zitten? Er zijn genoeg opties. Ook kan je je laten verwennen in een van de spa’s in Lissabon! 

 

Oktober - Geen zin in de trap? Pak dan lekker de lift!

De bewoners van Lissabon moesten altijd een flinke heuvel op klimmen om bij sommige buurten te kunnen komen. Gelukkig hebben ze daar wat aan gedaan. Er is namelijk een 45 meter hoge lift midden in de straat Santa Justa gebouwd. De lift verbindt de benedenstad Baixa met de bovenstad Chiado en Bairro Alto met elkaar. Het is een ijzeren lift waarvan de architectuur geïnspireerd is op de Eiffeltoren. Als je met de lift naar boven gaat kom je terecht op een terras, waar je een lekker drankje kan drinken! 

Lift  midden in de straat Santa Justa

November - Op naar het oceanarium

Het Oceanarium van Lissabon mag je niet missen als je aan het werken in Lissabon bent. Hier vind je namelijk Europa’s grootste aquarium In totaal vind je in het Oceanarium van Lissabon meer dan 450 diersoorten, verspreid over de in totaal vijf watertanks. Als je hier de wandelroute volgt, kom je vanzelf uit bij de hoofd attractie. Dit is een 7 meter hoge watertank gevuld met meer dan 5 miljoen liter water. Je kan van allerlei kanten en hoogtes de tank in kijken. Erg indrukwekkend! 


 

December - Bezoek de vele kerstmarkten 

De Portugezen houden van uitpakken met kerst! In November beginnen ze met de straten van Lissabon omtoveren tot kerst walhalla. Ook de winkeleigenaren dragen hieraan bij. De winkeletalages worden prachtig versierd, waardoor alles samenkomt. Iets wat je zeker niet mag missen tijdens het werken in het buitenland is de ‘Praça do Comércio’. Hier wordt elk jaar een gigantische kerstboom geplaatst. Naast dat de stad versierd wordt zijn er ook veel kerstmarkten te vinden. Hier verkopen ze portugese handgemaakte producten en heerlijke lekkernijen. Wandel lekker over de markt en neem de Portugese cultuur helemaal in je op. Proef hier bijvoorbeeld de Bolo de arroz, een lekker cakeje gemaakt van rijstbloem!

Kerst in Lissabon

Kan jij na deze blog niet wachten om naar Lissabon te verhuizen? Check hier dan snel onze vacatures!


Wat vind je van deze blog?

Lissabon wonen in Lissabon inspiratie

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in