Zeker weten?

Vrije tijd Travel inspiration

Een jaar in Madrid | inspiratie van maand tot maand

Laatste update: 19 april 2024  ◦  16 februari 2022 door Foto van Emma Emma  ◦  6 minutes leestijd
Wonen en werken in Madrid, Spanje

Het voordeel van een heel jaar wonen en werken in Madrid? Het meemaken van alle seizoenen in de bruisende Spaanse hoofdstad! Of het nou een koude dag in januari of een hete julidag is, elke maand heeft zijn eigen charme. In Madrid is echt altijd wat te beleven: van kleurrijke herstwandelingen en verlichte kerstmarkten tot aan swingende flamencofestivals en romantische rooftop bars. Met deze inspiratiegids beleef jij Madrid ten volste, van maand tot maand!

Januari - Holiday spirit & shoppen

De Madrilenen luiden het nieuwe jaar in op Puerta del Sol. Volgens de Spaanse traditie eet je tijdens de jaarwisseling 12 druiven die staan voor 12 maanden van geluk. En als je dacht dat de feestdagen na nieuwjaar over zijn in Madrid, dan heb je het mis! Vanwege het Driekoningen feest op 6 januari blijft Madrid de eerste week van het jaar nog volledig in de holiday spirit. De januaridagen zijn perfect voor een middagje schaatsen of een volle dag shoppen! In januari zijn er namelijk vaak enorme kortingen in Madrid, dus shop till you drop!

Februari - Culinaire evenementen, carnaval & musea

Februari brengt veel gezellige festivallen met zich mee! Ben jij een liefhebber van gastronomie? Dan ga jij het Gastro Festival Madrid fantastisch vinden. Tijdens dit culinaire evenement worden toffe activiteiten georganiseerd en proef je de lekkerste gerechten bij de Madrileense restaurantjes en barretjes. Nog niet genoeg gehad van de Spaanse cultuur deze maand? Dan is er ook nog eens het welbekende Carnaval feest, dat bekend staat om de indrukwekkende parades, kleurrijk versierde straten en heel veel muziek! Ook is februari dé maand om de beste musea van de stad te bezoeken. Ontsnap de kou en bewonder bekende meesterwerken in het Museo del Prado of geniet van de moderne Spaanse kunst in museum de Arte Reina Sofía.

Maart - Terrasjes, street art & fietstours door Madrid

In maart openen langzaamaan de terrasjes. Maak hier dus lekker gebruik van wanneer jij gaat wonen en werken in Madrid! Begin je ochtend met een kop koffie in het ochtendzonnetje, of spendeer juist je lunchpauze op het terras. Daarnaast is maart de perfecte maand om de prachtige steegjes van Madrid te verkennen. Wist jij dat Madrid bijvoorbeeld vol zit met toffe street art? Bewonder de eigentijdse kunst tijdens een guided tour of stap juist op de fiets om de hidden gems en tofste highlights van Madrid te verkennen!

April - Gezellige pleinen, statige paleizen & groene stadsparken

Lente in Madrid is ultiem genieten. Het is heerlijk druk in de gezellige straatjes en grote pleinen zoals het Plaza Mayor en Plaza Puerta del Sol. Dwaal dus lekker rond, geniet van de sfeer en aanschouw de statige paleizen in en rondom Madrid! Echte aanraders zijn het koninklijke paleis Palacio Real en het Palacio Real de Aranjuez. Geniet naast de cultuur ook vooral van al het groen in de sprookjeachtige stadsparken van de stad. Ga een rondje hardlopen, join een yogasessie óf huur juist een klassiek roeibootje in
Parque del Buen Retiro.

Mei - San Isidro, rozentuin & tapasrestaurantjes

Zet 15 mei alvast maar in je agenda, want dan is het San Isidro feest. Op deze feestdag, waarbij de beschermheilige van Madrid herdacht wordt, staat heel de stad op z’n kop. Ervaar de typisch Spaanse cultuur en geniet van de folklore dansen, optochten, muziek optredens, vuurwerk en stierengevechten. Mei is ook de perfecte timing om de rozentuin van Parque del Buen Retiro te bezoeken. Deze staat dan namelijk vol in de bloei! Heb je ‘s avonds zin om een hapje te eten buiten de deur? Dan is de karakteristieke middeleeuwse wijk La Latina jouw go-to. In deze wijk vol middeleeuwse straatjes vind je talloze gezellige tapasrestaurantjes!

Juni - Zomerse temperaturen, Madrid Río & verfrissende drankjes

De zomer is in aantocht en dit betekent dat het buitenleven de komende maanden in volle gang is! In juni is het vaak al 25 tot 30 graden in de stad. Heerlijk! Wil jij er even tussenuit om toch een ‘beach vibe’ te ervaren in het Spaanse binnenland? Dan is de wijk Madrid Río de uitkomst. In dit unieke stadsgebied ervaar je een stukje ‘kust’ door het kilometerslange park aan rivier de Mazanares. Je vindt hier alles om jouw actieve óf relaxte zomerdag compleet te maken: fietspaden, grasveldjes, tennisbanen, skatebanen, voetbalvelden en fonteinen. ‘s Avonds zijn er meer dan genoeg restaurantjes en barretjes in de stad waar je kan neerploffen voor een verfrissende cocktail, een tinto de verano of een kannetje sangria!

Juli - Zwoele zomeravonden, rooftop bars & sunsets

In de maand juli stijgen de temperaturen en kan het echt heet worden in de stad. Maak je daarom vooral niet te druk en doe lekker tranquilo! Gebruik maken van de siësta, het traditionele Spaanse middagdutje, is dan ook zeker niet verkeerd. De warme, zwoele zomeravondjes zijn perfect om te genieten van een verkoelend drankje op een van de vele rooftop bars. Daar zit Madrid namelijk vol mee! En met een beetje geluk word je ook nog getrakteerd op live muziek of een prachtige zonsondergang. Cheers to summer!

Augustus - Zwembaden, meren & bruisende zomeravonden

In augustus zijn de straatjes en pleinen overdag heel rustig, omdat het gewoonweg te heet is. Onze beste tips voor een hete augustusdag in de stad? Bezoek een van de vele zwembaden van Madrid, zoals sportzwembad Puerta del Hierro of het rooftop zwembad van Room Mate Oscar. Ook vind je in het natuurgebied Riosequillo natuurlijke zwembaden waar je een verfrissende duik kunt nemen. Meer zin in een dagje aan het meer? Dan is het stuwmeer van San Juan een aanrader! Op de bruisende zomeravondjes geniet je van muziekconcertjes in het centrum, een mooie film in de openluchtbioscoop of een romantische zonsondergang in het park!

September - Wine tastings, authentieke steegjes & dagtripjes

Wat te doen tijdens het wonen en werken in Madrid in de maand september? Trek het binnenland in om de omliggende wijnregio van Madrid te verkennen die bekend staat om de Tempranillo druif. Proef natuurlijk de heerlijke wijnen tijdens een wine tasting om jouw favoriet te ontdekken. Daarnaast biedt het heerlijke weer in september de kans om de authentieke steegjes verkennen, neer te ploffen bij toffe restaurantjes en volop van de zon te genieten! Ook zijn dagtripjes naar de omliggende dorpen een fantastisch plan. Bezoek vooral Toledo, Ávila, Segovia en het verlaten dorp Patones de Arriba! 

Oktober - Herfstige wandelingen & vermout tour

Oktober betekent herfst in Madrid! De stadsparken transformeren tot kleurrijke, herfstige plekken die perfect zijn voor een lange wandeling. De temperaturen zijn in de herfst heel aangenaam, dus een warme muts of sjaal is absoluut nog niet nodig! Gebruik oktober ook om net als de Madrilenen te genieten van echte vermout van de tap. Verken de beste plekken voor een vermout tijdens de Madrid vermout tour! De sterke, kruidige wijn is voor de Madrilenen geschikt voor elk moment van de dag. Cheers!

November - Food markets & typisch Spaanse gerechten

Dat je heerlijk eten kunt krijgen in Madrid is geen geheim. Maar het beste verse eten haal je toch echt bij de Madrileense food markets. Absolute aanraders zijn Platea, Mercado de San Ildefonso en Mercado de San Miguel. Proef hier de lekkerste Spaanse gerechten zoals Cocido madrileño, Callos a la madrileña en Bocadillos de calamares. Dit moet jij simpelweg geproefd hebben wanneer je gaat wonen en werken in Spanje!

December - Navidad & Spaanse familiediners 

Navidad! December in Madrid staat natuurlijk volop in het teken van de feestdagen. Geniet van de feestelijke sfeer, de lichtjes en de gezelligheid op de pleinen. Wil jij de drukte opzoeken op de kerstmarkt? Dan is de grote kerstmarkt op Plaza Mayor dé plek voor jou! Voor de Spanjaarden zijn familietradities daarnaast heel belangrijk en zijn uitgebreide familiediners de norm tijdens kerst. Wie weet heb jij tegen die tijd al een heleboel Spaanse vrienden gemaakt waarbij je aan kan schuiven. Zo ervaar jij een typisch Spaanse kerst!

Op zoek naar nóg meer inspiratie voor jouw toekomstige avontuur in Madrid? In deze blog lees je 10 hotspots in Madrid! Wil jij alvast op zoek naar een baan in Madrid? Kijk dan vooral hier en bekijk al onze vacatures in Madrid!


Wat vind je van deze blog?

Spanje wonen in Madrid werken in Madrid inspiratie

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in