Werken in het buitenland tijdens deze bijzondere coronatijd!

11 juni 2020 door
Foto van Ilona Buchheister
Ilona Buchheister  ◦  1775 keer bekeken  ◦  3 minuten leestijd
Werken in het buitenland

Ilona heeft tijdens de coronacrisis een baan in het buitenland weten te vinden. In deze blog vertelt ze haar persoonlijke ervaring aan jou. Let’s get inspired to work abroad!

Trustpilot 5 stars Review van Joshua Van Maele

Crisisreview

Het gehele proces van een eerste kennismaking over de telefoon tot het solliciteren en aanvaard worden door een werkgever is allemaal zeer leuk en goed verlopen. Het mooiste die gebeurd is, is dat jullie tijdens deze coronacrisis de tijd namen me op te bellen en te vragen hoe het met me is hier in Barcelona. Ik hoop dat iedereen het zo goed mogelijk stelt nu. Take care and stay safe! Groeten Joshua ..lees meer

30 maart 2020

Waarom heb je ervoor gekozen om ondanks de COVID 19-situatie in het buitenland te werken?

Ik woon al sinds 2005 in Spanje, dus al gewend om te leven in het buitenland. Ik ben geboren en opgegroeid in Duitsland, maar Spanje is mijn tweede thuis geworden. In december werd ik aangenomen voor een baan in Griekenland. Ik heb deze baan gelijk met beide handen aangegrepen want ik heb al eerder voor dit bedrijf gewerkt, maar dan in Portugal. In januari 2020 ben ik met mijn koffers en handbagage naar Griekenland gevlogen.

Wat houdt je nieuwe baan in?

Ik ben begonnen als klantadviseur in een callcenter. Ik heb hier ook al ervaring mee. Er zijn vele grote bekende bedrijven die hun klantenservice uitbesteden!

Merk je veel van de corona situatie nu je werkt in het buitenland?

De eerste weken in Griekenland bleef het erg in stil in het nieuws omdat het coronavirus hier wat achter bleef. Maar op een gegeven moment veranderde dat en ging alles heel snel. Het werd dagelijks op televisie gemeld. Je moest afstand houden van elkaar en mocht alleen individueel naar binnen in de winkels. Maar verder veranderde er weinig. De supermarkten hadden nog steeds volle schappen en er werd niet gehamsterd. Bij de kassa's waren markeringen op de vloer aangebracht, zodat de afstand kon worden gehandhaafd. In de rest van Europa verslechterde de situatie en volgden lockdowns. Hier in Griekenland is het ook zo ver gekomen, maar alles ging hier heel anders. Er waren nauwelijks mensen op straat en mensen bleven thuis. In ongeveer drie weken wist mijn huidige werkgever het zo ver te krijgen dat er meer dan 10.000 werknemers vanuit huis konden werken. In het begin was het nogal een omslag, maar na een paar dagen verliep alles zoals gewoonlijk. Na het werk ga ik altijd wandelen. In het begin had ik altijd mijn identiteitspapieren en mijn telefoon bij me. Je moest namelijk een SMS sturen naar een bepaald nummer met een code. Bijvoorbeeld nummer 6 om te mogen wandelen!

Waarom zou je iemand aanbevelen die nu de stap naar het buitenland wil maken om te gaan werken in het buitenland?

Het maakt niet uit of je vanuit Duitsland naar het buitenland gaat of, zoals ik, vanuit Spanje. Ik kan het iedereen alleen maar aanraden, want werken in het buitenland is een bijzondere ervaring. Werken in het buitenland voelt echt aan als vakantie! Je leert andere landen en gebruiken kennen en bovendien is het een zeer grote overwinning op persoonlijk gebied en op werkgebied. Basis Engels spreken is wel belangrijk, omdat je de meeste tijd op de werkvloer Engels spreekt. Leeftijd speelt overigens geen rol!

Hoe was je reis?

De vlucht er naar toe kreeg ik betaald. Daarnaast verbleef ik de eerste twee weken in een hotel op kosten van de werkgever, zodat ik in de tussentijd op zoek kon naar het vinden van eigen woonruimte. Ik ben van Malaga naar Frankrijk gevlogen en vanaf daar naar Athene. Midden in de nacht kwam ik aan, helaas zonder mijn koffer. Op de airport stond er al een taxichauffeur op mij te wachten die mij naar mijn accommodatie bracht. De volgende dag kwamen mijn koffers gelukkig aan en keek ik heel erg uit naar mijn eerste trainingsdag!

Ben je op persoonlijk vlak gegroeid? Zo ja, op welke manier?

Vanuit huis werken vereist veel zelfdiscipline, maar ik merk dat ik het erg leuk vind. Ik heb continu contact met mijn collega's en we wisselen dagelijks ideeën uit. Ik bespaar ook veel tijd (ongeveer twee uur) doordat ik niet meer hoef te reizen naar mijn werk. Hierdoor heb ik veel meer tijd over voor andere leuke dingen. Ik zie het wel voor me om in de toekomst het thuiswerken en het werken op kantoor te combineren!

Welke tips zou je willen geven aan toekomstige avonturiers die willen werken in het buitenland?

Een financiële buffer hebben is erg belangrijk omdat jij je eerste salaris pas na een maand krijgt uitbetaald. Daarnaast wil ik je als tip meegeven: maak veel plezier op je werk, heb plezier om iets nieuws te leren en geniet van alles wat het land je te bieden heeft!

Werken in het buitenland

Meer lezen over werken in het buitenland tijdens én na de coronaperiode. Lees het in onze blogs!


Griekenland Medewerker Callcenter werken in Griekenland wonen in Griekenland Corona Coronavirus Tips Klantenservice

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures