Vanaf nu zijn wij Grenzelooswerk Yobbers! 🎉
Lees meer!

Lockdown in Spanje | Jildou haar ervaring vanuit Valencia

19 maart 2020 door
Foto van Suzanne Meinsma
Suzanne Meinsma  ◦  951 keer bekeken  ◦  4 minuten leestijd
Jildou in Valencia

Afgelopen jaar hebben wij vol trots een vestiging geopend in Valencia, waar onze collega Jildou als eerste medewerker werkt 😄 Jildou mag, net als alle Spanjaarden, niet meer zomaar over straat zonder geldige reden. Werken doet zij sinds deze week vanaf huis. Benieuwd naar haar ervaring van afgelopen dagen? Lees snel verder!

Trustpilot 5 stars Review van Justus

- snel een baan gevonden in het…

- snel een baan gevonden in het buitenland - de website is overzichtelijk - contact opnemen gaat makkelijk ..lees meer

27 mei 2020

Vrijdag 13 maart | Thuiswerken 💻

Vandaag werd bekend gemaakt dat alle horecagelegenheden en winkels zouden gaan sluiten en werd door veel bedrijven besloten dat werknemers vanuit huis moeten gaan werken. Gelukkig ben ik met mijn laptop en telefoon als Recruiter bij Grenzelooswerk altijd al flexibel in mijn werk en heb ik verder geen aparte of extra maatregelen hoeven treffen. Wel ben ik nog maar even naar de supermarkt gegaan, waar het natuurlijk hartstikke druk was. Net als in Nederland werd er hier gehamsterd. Toch maakte iedereen een zeer relaxte indruk en waren er (op wijn en vlees na) nog veel producten te verkrijgen. Toen ik in de mandjes gluurde zag ik veel mensen die lekkere biertjes, tapas en wijn erin hadden liggen.. tja, je moet toch wat met je weekend. Dan maar met een wijntje en een hapje op het balkon van het zonnetje genieten (wat natuurlijk ook helemaal niet erg is). ☀️

Hamsteren in de supermarkten van Valencia
Hamsteren in de supermarkten van Valencia

Zaterdag 14 maart | Total lockdown in Spanje 🗞

In Spanje worden weekenden veelal benut om met familie en vrienden te brunchen/ lunchen en samen te zijn.. alle terrassen en restaurants zitten dan ook mors vol. Vandaag was alles gesloten. Alle (normaal gesproken) drukke en gezellige pleintjes vol met terrassen waren nu helemaal leeg, op een paar mensen na. Echt een gek gezicht! Ik heb Spaanse vrienden gevraagd of ze mij op de hoogte wilden houden van het nieuws, zodat ik precies wist wanneer ik niet meer zonder reden naar buiten mocht. Dit nieuws kwam dan ook deze dag.. en niet geheel als verrassing. De automatische vertaalknop bovenaan de nieuwspagina is ook echt een uitkomst trouwens, zo kon ik zelf ook het één en ander meekrijgen! 

Zondag 15 maart | ‘’Zorgpersoneel, bedankt!’’ 🙏

Een blokje om in het park zat er dus niet in vandaag! Ach, gelukkig heb ik genoeg klusjes in mijn appartement waar ik wel even zoet mee ben en is dit de kans om lekker te bingewatchen. Deze avond om 20:00 uur, toen ik rustig een serie zat te kijken, hoorde ik allemaal geluiden buiten. Ik ben gelijk naar mijn balkon gerend om te zien wat er loos was. Ik wist niet wat ik zag.. alle buren op hun balkonnetjes stonden te applaudisseren en juichen voor het zorgpersoneel dat op dit moment extra hard aan het werk is.. ❤️ hier kreeg ik wel even een brok van in mijn keel! 

Applaudisseren voor zorgpersoneel in Valencia | Coronavirus

Maandag 16 maart  | Werkmeetings online 🏠

Omdat ik vanaf oktober al in mijn eentje in ons kantoor in Valencia werk, verandert er voor mij minder dan voor mijn collega’s in Nederland, die ook vanaf deze week thuiswerken. Ik ben ondertussen al wat gewend aan de communicatie via telefoon en de digitale meetings (omdat ik de meetings die face to face worden gehouden in Nederland op deze manier bijwoon). Geen reistijd naar je werk hebben en in je joggingbroek en pantoffels kunnen werken is overigens ook een groot voordeel. Ik heb een fijn en licht appartement en vanaf mijn plekje aan de eettafel kijk ik uit over de straat. Ik zie nu ook een aantal keer per dag politie door de straten rijden die omroepen om zoveel mogelijk binnen te blijven. Toch is het niet helemaal leeg op straat. Vanaf mijn appartement zie ik mensen naar hun werk gaan (die dit niet thuis kunnen doen) en naar de supermarkt gaan, alleen in de speeltuin wordt nu niet gespeeld. 

De politie in Spanje die omroepen om binnen te blijven

Dinsdag 17 maart | Still going strong! 

Hoe vervelend de situatie ook is, positivity is the key! Iedereen zit namelijk in hetzelfde schuitje en we moeten er met z'n allen het beste van maken. Ik heb vandaag de groepsgesprek-functie op Facetime ontdekt. In de bijna zes maanden dat ik hier zit hebben mijn vriendinnen en ik hier nog nooit over nagedacht. Maar nu alles een beetje anders is dan normaal bekijk je veel dingen op een andere manier. ‘Elk nadeel heeft zo z’n voordeel’ zullen we maar zeggen. Wat mij overigens erg helpt om de dagen door te komen is om wat meer tijd te nemen om met aandacht je dag in te delen. Omdat ik vanuit huis werk zorgt dat natuurlijk al voor ritme en structuur. Ik probeer taken en activiteiten bewust in te plannen. Zo ontbijt ik rustig voordat ik mijn computer aanzet en spreek ik met mezelf af na twee uurtjes een korte break te nemen. Om toch een beetje actief te blijven ga ik tijdens mijn lunchpauze wat oefeningen doen of loop ik dan mijn dagelijkse rondje naar de supermarkt. 

Jildou haar tips voor een ieder die in total lockdown zit of in social isolation zijn dan ook: 

  • Blijf in beweging
  • Probeer een ritme aan te houden
  • Onderhoud je sociale contacten
  • Zorg goed voor jezelf (en anderen)
  • Eet goed (een goede balans tussen gezond en ‘treat-yourself-snacks’ ) 🥑🍕

Benieuwd naar de tips van collega Suzanne? Deze kun je hier vinden! 


Ondanks deze vervelende situatie helpt Jildou je nog altijd graag verder bij het vinden van een leuke baan in het buitenland. ‘’Mijn collega’s in Nederland en ik zullen niet stoppen met jou helpen met het vinden van een leuke baan in het buitenland. Samen zullen we kijken naar geschikte verantwoorde startdata, zodat jouw avontuur veilig en zonder risico’s van start kan gaan’’.

Voor nu: maak je niet te veel zorgen, luister naar wat de overheid van je vraagt en probeer je eigen geniet momentjes vast te houden! ✨


werken in Spanje Lockdown Corona Coronavirus COVID-19

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures