Zeker weten?

Werken Corona

Mijn tijd in Lissabon tijdens COVID-19!

Laatste update: 2 augustus 2022  ◦  10 juli 2020 door Foto van Suzanne Suzanne  ◦  3398 keer bekeken  ◦  2 minutes leestijd
skdlagjaks

Hey there! πŸ‘‹ Mijn naam is Greta en ik ben een paar weken geleden naar Lissabon, Portugal verhuisd. Ik was al een tijdje aan het overwegen om naar het buitenland te verhuizen. Toevallig zag ik op Social Media een advertentie van een vacature in Lissabon via Grenzelooswerk. Ik besloot het er maar op te wagen. Nee heb je, ja kun je krijgen, toch? En guess what? Binnen een week had ik de baan binnen!

5 Trustpilot-sterren Review van

Mijn erg positieve ervaring met Yobbers

Nadat ik op de site van Yobbers had gesolliciteerd op verschillende banen in het buitenland kreeg ik binnen een paar dagen een online gesprek. Hierin werd gekeken welke baan/banen bij mij paste. Vervolgens kreeg ik een gesprek met het bedrijf, ook dit verliep erg soepel en fijn. In mijn geval ben ik aangenomen bij een bedrijf in Valencia. Ik zou het iedereen aanraden om via Yobbers een baan te regelen. Fijn contact van het begin tot het einde van je sollicitatie! ..lees meer

18 juli 2022

Mijn avontuur in Lissabon kon beginnen! 

Geweldig! Ik kon mijn blijdschap niet voor me houden en heb het iedereen gelijk laten weten! Op 3 juni 2020 ben ik aangekomen in Lissabon. Omdat de training voor het project waar ik voor aan de slag ging pas 8 juni begon, had ik nog een aantal dagen om Lissabon te verkennen en te ontdekken zonder enige tijdsdruk! 

De eerste 5 dagen tijdens COVID-19

In verband met COVID-19 moest ik allereerst twee weken in een tijdelijk appartement verblijven met mijn nieuwe gezellige huisgenoten! Dit schepte gelijk een band die tot een begin van een mooie vriendschap heeft geleid. Het was leuk om met z'n allen de stad te verkennen! Lissabon is echt een geweldige stad. De stad ligt op heuvels, wat een goede work-out voor mijn benen is. In de ene straat loop je omhoog en vervolgens loop je in de andere straat weer naar beneden. De mensen in Lissabon zijn super aardig en ook al spreken ze soms geen Engels, ze hebben genoeg geduld wanneer jij iets in het Portugees probeert te zeggen! Dit is dΓ© manier om een nieuwe taal te leren en het is nog leuk ook!

Werken in Lissabon
werken in Lissabon

Mijn functie in Lissabon

Ondertussen ben ik halverwege mijn training en ben ik super blij met het project waar ik voor gekozen heb! Ik werk voor het grootste klantenservice bedrijf in Portugal en ze hebben veel projecten waar je als Nederlander aan de slag kunt gaan.. er is keuze zat! Mijn functie is technische hulp aanbieden aan de Nederlandse consument voor een geweldig Amerikaans bedrijf die een diabetes pomp heeft uitgevonden die je gemakkelijk kan gebruiken. Het is minder zichtbaar, kleiner, je vervangt het elke drie dagen en het heeft geen buizen! Ik kan met mijn functie werkelijk mensen helpen en blij maken.. en dat is alles wat ik wil! 

De weekenden in Lissabon

De weekenden in Lissabon zijn natuurlijk geweldig! Ik spreek bijna elk weekend met de groep af waar ik de training mee hebt gevolgd! En ondanks dat ik ondertussen ben verhuisd naar het appartement waar ik de rest van het jaar zal verblijven met nieuwe huisgenoten, spreek ik ook nog steeds af met mijn nieuwe vrienden van de β€˜quarantatine periode’. Wanneer jij van plan bent om naar het buitenland te verhuizen, heb ik een paar tips voor je. Het is belangrijk dat je de Engelse taal beheerst. Zodra je een project mag kiezen waarop je wil solliciteren, zoek dan eerst alle informatie erover op. Hoe meer je weet, hoe beter het voor jezelf is. En…. wees vooral jezelf! 

werken in Lissabon

Wat vind je van deze blog?

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in