Vanaf nu zijn wij Grenzelooswerk Yobbers! 🎉
Lees meer!

Verhuizen in Coronatijd | Wat geldt er in welk land?

23 april 2021 door
Foto van Emma Kiewiet
Emma Kiewiet  ◦  144 keer bekeken  ◦  5 minuten leestijd
Verhuizen in Coronatijd | Wat geldt er in welk land?

Twijfel je nog over verhuizen naar het buitenland in Coronatijd? Is het bijvoorbeeld een verstandige keuze en is het überhaupt mogelijk? Daar hebben wij gelukkig een heel duidelijk antwoord op: het is momenteel gewoon mogelijk om te gaan werken in het buitenland! We snappen dat je natuurlijk wel wat extra vragen hebt. Want wat heb je bijvoorbeeld nodig om in deze Coronatijd het land binnen te komen en hoe zit het met testen en quarantaine plicht? Om deze vragen te beantwoorden gaan wij 12 populaire landen bij langs en vertellen we duidelijk wat jij moet regelen voor vertrek. Lees dus snel verder en bereid je alvast voor op jouw buitenlandavontuur!

Trustpilot 5 stars Review van Joshua Van Maele

Crisisreview

Het gehele proces van een eerste kennismaking over de telefoon tot het solliciteren en aanvaard worden door een werkgever is allemaal zeer leuk en goed verlopen. Het mooiste die gebeurd is, is dat jullie tijdens deze coronacrisis de tijd namen me op te bellen en te vragen hoe het met me is hier in Barcelona. Ik hoop dat iedereen het zo goed mogelijk stelt nu. Take care and stay safe! Groeten Joshua ..lees meer

30 maart 2020

Let’s start with Denmark

Ga je werken in Denemarken? Dan is het belangrijk dat je van tevoren een negatieve PCR-test hebt afgenomen die niet langer dan 24 uur oud is. Er wordt van je verwacht dat je 10 dagen in quarantaine gaat, maar na 4 dagen kun je weer een PCR-test doen. Wanneer deze negatief is, mag je weer uit quarantaine. Pak je het vliegtuig naar Denemarken? Dan is het belangrijk dat je op het vliegveld een sneltest doet!

Het veelzijdige Tsjechië!

Vertrek jij binnenkort al om te gaan wonen en werken in Tsjechië? Dan is het goed om te weten dat je een negatieve PCR-testuitslag moet laten zien die niet ouder is dan 72 uur. Vul ook voor vertrek het Public Health Passenger Locator Form in. Reis je met de auto naar Tsjechië? Let er dan op door welke landen je reist en check ook daar de huidige regelgeving! Momenteel geldt de regel dat je je op de vijfde dag in Tsjechië moet laten testen, en dat er tot die tijd een quarantaine plicht geldt. Bij een negatieve testuitslag mag je natuurlijk uit quarantaine!

Let’s talk about Greece! 

Griekenland it is! Een hele vette bestemming wanneer je besluit te gaan wonen en werken in het buitenland. De Griekse overheid heeft bepaald dat je vooraf een negatieve PCR-test moet kunnen aantonen die niet ouder is dan 72 uur. Bij aankomst ga je 7 dagen in quarantaine. Daarnaast moet je 24 uur voor vertrek een Passenger Locator Form invullen. Hierin moet je aangeven hoelang je blijft en waar je de afgelopen tijd naartoe bent gereisd!

Het altijd gezellige Oostenrijk!

Oostenrijk: een populaire bestemming in zowel de zomer als de winter. Maar wat moet je regelen voor je vertrekt naar dit prachtige en altijd gezellige land? Bij aankomst in Oostenrijk is het belangrijk dat je een PCR-test hebt gedaan die niet ouder is dan 72 uur. Bij aankomst moet je 10 dagen in quarantaine. Na 5 dagen kun je opnieuw een PCR-test doen. Is deze negatief? Dan kun je uit quarantaine. Zorg er ook voor dat je het Entry Formulier hebt ingevuld!

Bulgaria oftewel Bulgarije! 

Kies je ervoor om te gaan werken in het prachtige Bulgarije? Dan ga je daar zeker geen spijt van krijgen! Het is belangrijk dat je zorgt voor een negatieve PCR-testuitslag die niet ouder is dan 72 uur. Bij aankomst kan je avontuur in het buitenland direct starten!

Italië: het land van pasta’s pizza’s en ijs!

Het land van overheerlijk eten en een fantastische en relaxte cultuur. En dan hebben we het nog geeneens over de prachtige steden en adembenemende landschappen gehad. Maar waar moet jij rekening mee houden voor je vertrekt naar Italië? Zorg ervoor dat je een negatieve PCR-testuitslag kan laten zien die niet ouder is dan 48 uur. Daarnaast zul je bij binnenkomst deze verklaring moeten laten zien. Houd hier dus rekening mee en regel dit op tijd!

Het groene Ierland!

Ierland, ook wel het ‘eiland van smaragd’ genoemd, staat bekend om haar prachtige, groene landschappen! Een fantastische plek om te wonen en werken dus. Wanneer jij hier naartoe verhuist moet je zorgen voor een negatieve PCR-testuitslag die niet ouder is dan 72 uur. Vul ook het Public Health Passenger Locator Form in voor vertrek. Daarnaast wordt er van je verwacht dat je 14 dagen in quarantaine gaat wanneer je op je bestemming bent aangekomen!

Sunny Portugal!

Portugal telt prachtige steden en ruige kustgebieden en biedt voor ieder wat wils. Ga jij binnenkort wonen en werken in Portugal? Zorg er dan voor dat je een negatieve PCR-testuitslag kan laten zien die niet ouder is dan 72 uur. Bij het instappen in het vliegtuig dien je ook een elektronische Passenger Locator Card te laten zien.

Ons gezellige buurland Duitsland!

Ons buurland is een geweldig land om te gaan wonen en werken. Maar voordat je vertrekt moet je een aantal dingen goed regelen. Zorg voor een negatieve PCR-testuitslag die niet ouder is dan 48 uur. Deze moet in het Duits, Frans of Engels geschreven zijn. Ook moet je deze Digitale Einreiseanmeldung invullen voor vertrek. Daarnaast geldt er een quarantaine plicht van 10-14 dagen, afhankelijk van de specifieke regio. Wanneer je op de vierde quarantaine dag negatief wordt getest mag je gelukkig alweer uit quarantaine!

España oftewel Spanje!

Ga jij werken in Spanje? Tranquilo! Wij helpen je uit de brand. Zorg voor een negatieve PCR-testuitslag die niet ouder is dan 72 uur. Deze moet geschreven zijn in het Engels, Frans, Duits of Spaans (of met een Spaanse vertaling). Daarnaast moeten reizigers dit Health Control Form invullen en de gegenereerde QR-code kunnen laten zien.

Ons zuiderbuurland België!

Zoek jij het dichter bij huis en ga jij werken in het veelzijdige België? Geweldig plan. Zorg ervoor dat je een negatieve PCR-testuitslag paraat hebt die niet ouder is dan 72 uur. Ook moet je 48 voor aankomst een Passenger Locator Form indienen. Vergeet ook niet om een Verklaring van Eer te tekenen, om aan te tonen dat je om een essentiële reden naar België reist. Daarnaast is er momenteel geen quarantaine plicht wanneer je voor professionele redenen naar België reist. Super fijn!

Viva la France! 

Menig mens zal jaloers op je zijn wanneer jij gaat werken in Frankrijk. Vergeet niet om vooraf een negatieve PCR-test te laten zien die niet langer dan 72 uur geleden is afgenomen. Bij aankomst ga je allereerst 7 dagen in quarantaine. Zijn de 7 dagen om? Dan wordt er nogmaals een negatieve PCR-test van je gevraagd. Daarnaast moet je ook deze internationale reisverklaring ondertekenen voor je vertrekt naar Frankrijk.

Wij hopen dat je na het lezen van deze blog alle praktische zaken goed op een rijtje hebt. Jij weet nu namelijk precies wat je moet regelen aan documenten, of je een quarantaine plicht hebt én hoe oud je PCR-test maximaal mag zijn. Check ook regelmatig onze speciale Coronablog om op de hoogte te blijven van de huidige situatie van deze landen. Succes met de voorbereidingen en we wensen jou een fantastische tijd toe!


Covid-19 COVID-19 Corona Coronavirus

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account