Ervaren team
Persoonlijke begeleiding
Betrouwbare baankansen
6.000+ Yobbers
Werken Corona

Werkgevers in Portugal creëren veilige werkomgeving!

2 februari 2021 door
Foto van Femke Brink
Femke Brink  ◦  4166 keer bekeken  ◦  4 minutes leestijd
Werken in Portugal tijdens en na het Coronavirus?

Het aantal besmettingen is door nieuwe varianten van het coronavirus helaas ook toegenomen in Portugal. Daarom heeft de overheid de maatregelen in het land tijdelijk aangescherpt. Heb jij het plan om te gaan werken in Portugal? Goed nieuws: dat is nog steeds mogelijk! Jij hoeft je geen zorgen te maken over een veilige werkplek. De werkgevers in Portugal besteden veel aandacht aan het creëren van een veilige werkomgeving en hebben hier zelfs een Covid Clean Certificaat voor ontvangen!

Trustpilot 5 stars Review van D. H

Ik ben tevreden :)

De solicitatie procedure verliep heel vlot. De recruiter was vriendelijk en legde alles helder uit. Nu, ongeveer een week later, mag ik overvliegen naar Portugal om daar aan de slag te gaan! Dankjewel grenzelooswerk! ..lees meer

4 januari 2021

Update 29 januari 2021

Heb jij het plan om binnenkort te gaan werken in Portugal, dan is het actuele nieuws je vast niet ontgaan. Waar het land tijdens de zomer van 2020 nog als één van de weinige landen in Europa kleurcode ‘geel’ kreeg, is de situatie nu 180 graden gedraaid. Dit komt mede door de Britse mutant. Om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan, heeft de regering een lockdown vanaf 15 januari afgekondigd. Dit betekent onder andere dat niet-essentiële winkels zijn gesloten. Meer informatie over de situatie en de huidige maatregelen lees je in onze coronablog

 

Dat de maatregelen in Portugal zijn aangescherpt, betekent gelukkig niet dat jij niet kunt werken in Portugal. Je kunt er nog steeds veilig en verantwoord jouw avontuur starten! Dit komt mede door de voorzorgsmaatregelen die werkgevers in het buitenland nemen. Zo is er een duidelijk beleid opgesteld om de veiligheid van jou en internationale collega’s te waarborgen. Door het toepassen van de juiste maatregelen zijn de werkgevers in Portugal gecertificeerd met 'Covid Clean'. Dit geeft aan dat zij er alles aan doen om covid-19 te bestrijden en voorkomen. Wat de maatregelen precies inhouden en wat jij kunt verwachten als je gaat werken in Portugal, vertellen wij je in deze blog.

Werken in Portugal

Werken in Portugal op een veilige (thuis)werkplek

Lijkt het jou geweldig om een uitdaging aan te gaan in Portugal? Twijfel dan niet en solliciteer op een leuke vacature in Portugal! De werkgevers in Portugal hebben jou nu extra hard nodig en er zijn volop carrièrekansen mogelijk! Onze recruiters stellen nog steeds kandidaten voor aan de recruiters in Lissabon of Porto, die momenteel ook vanuit huis werken. Het was een hele onderneming maar de werkgevers in Lissabon en Porto hebben het voor elkaar gekregen dat er afgelopen maanden honderden Nederlanders vanuit hun appartementen in Portugal konden werken. Er is zelfs een online onboarding gerealiseerd! Bij aankomst in Portugal ontvang je direct een kantooruitrusting voor thuis en neemt een arts een gratis sneltest af. Op die manier zorgt de werkgever ervoor dat zowel jij als je collega huisgenoten veilig samen kunnen wonen en werken. Het plan is om op een gegeven moment weer geleidelijk op kantoor te werken. Wanneer wij hierover updates of planningen ontvangen, zullen wij dit jullie uiteraard laten weten. Als het weer mogelijk is om op kantoor te werken, nemen de werkgevers ook weer extra veiligheidsmaatregelen.

 

Wanneer jij aan je buitenlandse avontuur kunt beginnen? Je kan bij wijze van spreken morgen al starten! Samen met jou en de werkgever in Portugal kijken wij naar een geschikte en verantwoorde startdatum! Ook goed om te weten: na het tekenen van de arbeidsovereenkomst beschik je automatisch over een basisverzekering in Portugal. Als aanvulling daarop biedt de werkgever nu ook een gratis particuliere ziektekostenverzekering aan.

Robbert Jan's ervaring in Lissabon

Robbert Jan uit Groningen, die sinds augustus 2019 in Lissabon woont, gaf aan blij te zijn dat hij uiteindelijk niet de keuze heeft gemaakt om terug te vliegen naar Nederland. “Ik heb even getwijfeld om terug te gaan naar Nederland, maar het had weinig verschil gemaakt. Je verplaatst het probleem alleen maar, min of meer. Uiteindelijk zie ik meer voordelen om juist in deze crisis te wonen in Portugal. De zon schijnt hier bijna iedere dag, de temperaturen stijgen en de meeste mensen hebben hier een balkon of terras waar je meer relaxed ‘de tijd uit kunt zitten’. Als de maatregelen straks weer versoepelen en de restaurants en terrassen hun deuren weer openen is het ook heerlijk vertoeven in Lissabon. De toeristenstroom komt dan ook langzaamaan weer op gang, maar het is nog niet zo druk als normaal waardoor we iets meer vrijheid hebben om te gaan en staan waar we willen, zonder ons druk te maken of wij wel de afstand bewaren van elkaar.”

Better times are coming! 

Wij kijken allemaal uit naar het moment dat de maatregelen weer worden versoepelt, grenzen binnen Europa opengaan en we weer zorgeloos kunnen reizen. Tot die tijd kun jij wel gewoon het avontuur aangaan. Weliswaar met extra maatregelen, maar... we beat this challenge together! Waar wacht je nog op? Oriënteer je op onze vacatures in Portugal en solliciteer op de baan die het beste bij jou past!

 

Jouw droombaan gevonden? Verdiep je alvast in de Portugese lifestyle, zodat jij met een flinke dosis Portugese kennis aan je avontuur begint! Leer bijvoorbeeld de Portugese taal met de app Duolingo of lees de leukste reisboeken, podcasts en reisblogs over wonen en werken Portugal! Benieuwd waar je het beste de zonsondergang in Lissabon kunt spotten? Wat nou de mooiste en meest bijzondere plekken in Porto zijn? Of wat onze bucketlist voor Lissabon is? Wij vertellen het je heel graag! 

 

Veel leesplezier, geniet van de voorpret en laat je buitenlandse avontuur maar snel beginnen! We are discovering the world again! 🧡


Wat vind je van deze blog?

Wonen in Portugal Lissabon Porto Corona Coronavirus Werken in Portugal COVID-19

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures