Ervaren team
Persoonlijke begeleiding
Betrouwbare baankansen
6.000+ Yobbers
Werken Droombanen

30 graden met palmbomen 🏝

25 februari 2016 door
Foto van Lilian Olijerhoek
Lilian Olijerhoek  ◦  7894 keer bekeken  ◦  2 minutes leestijd

Alles mag bij mij net iets extremer, net iets anders dan anders en waarom stage lopen in Nederland als dat ook gewoon in het buitenland kan.

Vanaf mijn warme balkon in Suriname typ ik dit verhaaltje. Mijn naam is Lilian Olijerhoek, een 22 jarige studente Sociaal Pedagogisch Hulpverlener aan de Stenden Hogeschool te Leeuwarden.
Mijn hele leven lang zoek ik uitdaging in alles wat ik doe. Alles mag bij mij net iets extremer, net iets anders dan anders en waarom stage lopen in Nederland als ik ook gewoon mijn stage in het buitenland kan lopen.
Ik had al een hele lange tijd de wens om te reizen maar als je op school zit gaat dat lastig. Wacht, wat is er nou beter om je school en reizen te combineren. Op eigen initiatief heb ik deze stage in het buitenland gevonden en geregeld.
Op dit moment loop ik stage bij jeugdzorg in Paramaribo. Ik wilde graag leren over hulpverlening in een land die onderontwikkeld is en heb daarom gekozen voor Suriname. Dat ze hier Nederlands spreken is ook wel heel fijn.
Mijn eerste maand in Paramaribo is net om en het bevalt me hier prima. Voor school bezig zijn in 30 graden met palmbomen om je heen is echt niet zo erg. De stage is erg pittig maar heel erg leerzaam. Zo bijzonder om te zien hoe het hulpverlenen hier gaat zonder allemaal strakke regeltjes zoals in Nederland. Een aanrader voor iedereen.
Ook mijn reis droom komt hier in vervulling. Voor ik naar Paramaribo ging heb ik een tussenstop gemaakt in Brazilië. Door de week loop ik stage maar in het weekend heb ik genoeg tijd om tripjes te doen. En laat ik nou net klaar zijn voor de zomervakantie.
Vanaf hier zal ik nog twee trips doen naar Frans Guyana, Trinidad en Tobago en na mijn stage ga ik backpacken in Curaçao, Miami, Mexico, Cuba, New York en via Praag vlieg ik eind augustus weer naar Nederland.
Stage in het buitenland, echt een aanrader voor iedereen!

Wat vind je van deze blog?

Stagiaire Suriname Hulpverlening

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures