Vanaf nu zijn wij Grenzelooswerk Yobbers! 🎉
Lees meer!

Het sollicitatieproces voor een baan in het buitenland

25 mei 2021 door
Foto van Femke Brink
Femke Brink  ◦  1477 keer bekeken  ◦  4 minuten leestijd
Het sollicitatier

Je hebt het plan om een nieuwe stap in jouw carrière te zetten. Een internationale uitdaging waar jij je verder kunt ontwikkelen als professional. Je oriënteert je op de mogelijkheden om te werken in het buitenland of misschien heb je al een interessante vacature op het oog. Het sollicitatieproces is de volgende fase. Hoe dit proces er bij Grenzelooswerk uitziet en de mogelijkheden tijdens de coronacrisis, vertellen wij je stap voor stap in deze blog.

Trustpilot 5 stars Review van Judith

Aanrader!

Het sollicitatieproces ging heel snel. Na 2 dagen werd ik gebeld door een medewerker van Grenzelooswerk die mij vriendelijk te woord stond. Zij legde mij uit hoe het sollicitatieproces ging en beantwoorden al mijn vragen. Binnenkort ga ik naar het buitenland toe voor seizoenswerk. Grenzelooswerk is zeker een aanrader als je opzoek bent naar werk in het buitenland! ..lees meer

18 februari 2020

Eerder schreven wij al een artikel over het vinden van een baan tijdens de coronacrisis. Het is een onzekere periode op de banenmarkt en de kansen liggen in Nederland niet voor het oprapen. Om je baankansen te vergroten en de volgende stap in jouw carrière te zetten, is het juist in deze tijd interessant om internationale vacatures te overwegen. In het buitenland zijn nog steeds veel mogelijkheden én de kansen liggen bij Yobbers binnen handbereik. Vaak is het mogelijk om al binnen een paar weken te starten met een nieuwe functie!

Een account aanmaken

Om te kunnen solliciteren op een vacature in het buitenland bij Grenzelooswerk heb je een profiel nodig. In dit profiel deel je jouw persoonlijke gegevens, werkervaring, opleidingen, taalvaardigheden en andere relevante informatie. Je hebt ook de mogelijkheid om je (Engelse) cv te uploaden en persoonlijke voorkeuren aan te geven. Een gratis profiel bij Grenzelooswerk heb je al binnen een paar minuten aangemaakt en brengt je dichter bij jouw nieuwe uitdaging in het buitenland. Staat er nog geen passende vacature tussen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en de matching mails. Je blijft dan op de hoogte van de nieuwste vacatures!

Solliciteren

Als jouw profiel compleet is en voor minimaal 70% is ingevuld, kun je vrijblijvend solliciteren op vacatures over de hele wereld. Van sales tot marketing en IT; in elke sector bieden wij passende vacatures aan. Wanneer je solliciteert op een vacature krijg je de optie om aan te geven wanneer je graag gebeld wilt worden. Vervolgens ontvangt ons internationale recruitment team jouw sollicitatie. Jij ontvangt hiervan een automatische e-mail dat je sollicitatie is ontvangen. Het recruitment team is verantwoordelijk voor de eerste screening en zullen zo snel mogelijk (meestal binnen twee dagen) telefonisch contact met je opnemen om de vacature(s) met je te bespreken tijdens een sollicitatiegesprek. Tijdens dit gesprek bespreekt de recruiter je motivatie om te gaan werken in het buitenland, werkervaring, de procedure, de werkgever en of jouw profiel compleet is om in proces te nemen. Mocht je nog geen Engelse cv hebben samengesteld, dan vraagt dat recruiter om dat na dit gesprek nog te doen. Zie dit gesprek niet als een intake, maar als een eerste sollicitatiegesprek voor de vacature.

 

Goed om te weten! Ons recruitment platform voor internationale werkgevers en onze interne recruitment team heet Yobbers. Het is mogelijk dat je een e-mail ontvangt vanuit deze naam. Je solliciteert nog steeds via Yobbers.

In proces

Als je voldoet aan de vereisten van de werkgever, besluit de recruiter om je sollicitatie voor te leggen aan de recruiter in het buitenland. Het is mogelijk dat de recruiter van Yobbers je alvast verzoekt om een aantal testen te maken als dit nodig is. Het verschilt per organisatie wanneer je een reactie ontvangt met betrekking tot je sollicitatie. Over het algemeen reageert de werkgever in het buitenland binnen een paar dagen tot anderhalve week. Als de recruiter in het buitenland jou een geschikte kandidaat vindt voor de vacature, word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Dit kan per telefoon of online via Skype bijvoorbeeld. De recruiter in het buitenland bespreekt tijdens dit gesprek de vacature in meer detail, jouw kennis en motivatie en bepaald uiteindelijk of de functie bij jou past. 

 

Goed om te weten! Het is mogelijk dat de recruiter je uitnodigt voor meerdere gesprekken of later in het proces vraagt om een test te maken. Dit is afhankelijk van de functie.

Het sollicitatieproces voor een baan in het buitenland

Reactie

De recruiter in het buitenland verwerkt jouw sollicitatie na het gesprek en bepaald al dan niet of je wordt aangenomen. In de tussentijd kun je de status van je sollicitatie bijhouden in jouw profiel. Als er iets verandert met betrekking tot je sollicitatie vind je dat daar terug. Je ontvangt een e-mail als je bent aangenomen en/of de werkgever of een recruiter van Yobbers brengt je hiervan op de hoogte. De uitslag van jouw sollicitatie ontvang je over het algemeen binnen een week (afhankelijk van de werkgever). Dit betekent dat je binnen een paar weken dus al een baan in het buitenland kunt hebben!

Het juiste moment om te solliciteren?

Is het nu wel het juiste moment om te starten met jouw carrière in het buitenland? Wat is er op dit moment eigenlijk mogelijk? En waar moet je rekening mee houden? Het goede nieuws is: in veel landen zijn de maatregelen versoepeld! Daarnaast heeft het kabinet het reisadvies voor een aantal landen aangepast van oranje naar geel of groen. Dit betekent dat reizen naar het buitenland niet langer wordt afgeraden. Geldt op jouw nieuwe bestemming momenteel nog wel code oranje? Dan mag jij voor werkgerelateerde doeleinden ook gewoon naar het buitenland reizen. Werken in het buitenland valt namelijk onder noodzakelijk reizen. 🎉 Onze recruiters staan dagelijks in contact met werkgevers in het buitenland om op de hoogte te blijven van de actuele situaties. Regelmatig is het bij aankomst verplicht om een gezondheidsverklaring te laten zien en moet je een negatieve coronatest kunnen aantonen. Wij actualiseren wekelijks onze blog over de versoepelingen in landen als Portugal, Italië, Frankrijk, Spanje, Duitsland en België. Houd deze in de gaten voor meer details, zodat je goed voorbereid (en ja.. juist NÚ) het avontuur in het buitenland aan kunt gaan! 

Wil jij jouw Sales, Marketing of IT carrière voortzetten in het buitenland? Bekijk al onze vacatures en solliciteer voor een nieuwe uitdaging in het buitenland!

-

Samen solliciteren Infographic Werken in het buitenland Wonen in het buitenland

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures