Zeker weten?

Werken Solliciteren

Sollicitatiegids: het proces voor een baan in het buitenland!

Laatste update: 27 februari 2024  ◦  25 november 2021 door Foto van Lilly Lilly  ◦  4 minutes leestijd
Het sollicitatieproces infographic

In deze blog leggen wij je uit hoe het sollicitatieproces voor het vinden van een baan in het buitenland eruitziet. Lees snel verder en kom erachter wat jou te wachten staat!

Jij bent van plan om een nieuwe stap in jouw carrière te zetten en jouw droom achterna te gaan om in het buitenland te gaan werken. Een beslissing die wij alleen maar kunnen aanmoedigen! Wanneer jij een account hebt aangemaakt op onze website en een leuke vacature op het oog hebt waarop jij graag wilt solliciteren, begint het proces! Hieronder vind je alle belangrijke stappen die je zult doorlopen op weg naar jouw nieuwe baan in het buitenland. 

application process met alle stappen
1

#1 Het samenstellen van jouw cv

De eerste stap in het sollicitatieproces is het toevoegen van een cv aan jouw profiel. Zonder cv kunnen wij bij Yobbers jou niet verder helpen bij een werkgever in het buitenland, dit is dus erg belangrijk! Jouw cv is daarnaast ook de eerste indruk die je achterlaat bij zowel onze recruiters, als de potentiële werkgever(s) in het buitenland. Het in orde maken van jouw cv mag dus zeker niet ontbreken op jouw to-do list! Vergeet ook niet jouw Engels niveau te vermelden op jouw cv. Voor het bepalen van jouw niveau zijn online handige testen te vinden, zoals de test van Preply. Tip: zorg ook altijd voor een cv in het Engels, sommige werkgevers vragen hier om. 

 

#1 Hulp nodig met het samenstellen van jouw CV? Lees dan hier verder! 

2

#2 Belafspraak met een Yobbers recruiter

Wanneer je solliciteert op een vacature krijg je de optie om aan te geven wanneer je graag gebeld wilt worden door een van onze recruiters. Tijdens dit gesprek vraagt de recruiter naar jouw motivatie om te gaan werken in het buitenland en jouw eerdere werkervaring. Verder is dit gesprek vooral voor jou ook de kans om vragen te stellen! De recruiter zal jou meer kunnen vertellen over de werkgever, de functie, arbeidsvoorwaarden en verdere procedure. Op basis van dit gesprek kan de recruiter jou wel of niet introduceren bij de werkgever(s) in het buitenland. Zie dit gesprek niet als een intake, maar als een eerste sollicitatiegesprek voor de vacature! Het is mogelijk dat de recruiter van Yobbers jou na dit gesprek alvast verzoekt om een aantal testen te maken als dit nodig is vanuit de werkgever.

 

#2 Lees hier hoe jij je kunt voorbereiden op jouw belafspraak met een Yobbers recruiter!

3

#3 Bereid je voor op het sollicitatiegesprek

Als je voldoet aan de vereisten van de werkgever, kan de recruiter jouw sollicitatie voorleggen aan de werkgever in het buitenland. Als de werkgever jou een geschikte kandidaat vindt voor de vacature, word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. En een goede voorbereiding is het halve werk! 

 

#3 Met deze checklist ben jij klaar voor het sollicitatiegesprek met de werkgever

4

#4 Het sollicitatiegesprek met de werkgever

Nu is het tijd voor het officiële sollicitatiegesprek! Ga ervan uit dat het interview een videogesprek zal zijn, meestal via Skype of Microsoft Teams. Neem je tijd, log op tijd in op jouw computer en controleer al jouw video- en audio-instellingen van tevoren. In dit gesprek wordt ingegaan op jouw kennis, motivatie en ervaring voor de functie. Wees je ervan bewust dat dit vaak het enige interview is dat de werkgever met jou heeft: presenteer jezelf dus op je best! 

 

#4 In deze blog lees je 5 tips voor het sollicitatiegesprek met de werkgever

Samengevat kun je onze sollicitatiegids hier vinden: 

 

Na het gesprek met de werkgever is het wachten op de uitslag! Laat ons na jouw interview vooral ook even weten hoe het ging, vinden we leuk! In sommige gevallen zal de werkgever de uitslag vervolgens zelf met jou delen, of wordt deze met jou gedeeld via de Yobbers-recruiter. Spannend! Tijdens alle stappen in het proces staan wij uiteraard voor je klaar. Bij vragen, twijfels, goed of minder goed nieuws - wij zijn er voor je! 🚀 🧡

 

Heb je nog niet gesolliciteerd? Bekijk dan snel onze vacatures en vind jouw nieuwe baan in het buitenland! 


Wat vind je van deze blog?

voorbereiding sollicitatie wonen in het buitenland werken in het buitenland

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in