Ervaren team
Persoonlijke begeleiding
Betrouwbare baankansen
6.000+ Yobbers
Werken Solliciteren

Zijn er doorgroeimogelijkheden?

27 maart 2019 door
Foto van Suzanne
Suzanne  ◦  2360 keer bekeken  ◦  4 minutes leestijd
Zijn er doorgroeimogelijkheden?

Heb je ambities voor in de toekomst? En ben je benieuwd welke uitdagingen er in het verschiet liggen als je gaat werken in het buitenland? Veel vacatures die worden aangeboden via Yobbers bieden diverse doorgroeimogelijkheden aan. In deze blog vertellen wij je alles over de mogelijkheden!

Veelal gaat het om startersfuncties die worden aangeboden bij ons op de website. Buitenlandse werkgevers zijn juist op zoek naar starters. Waarom? Het is erg lastig om vanuit het buitenland op zoek te gaan naar kandidaten voor de hogere functies. Veel werkgevers kiezen er om deze reden voor om buitenlandse werknemers aan te nemen voor de functies waar de eisen lager liggen. Wanneer jij laat zien dat je meer in je mars hebt zal je al snel kunnen doorgroeien binnen de organisatie. Dit gebeurt soms al binnen drie maanden. Dat is nog eens snel. Werkgevers in het buitenland zoeken liever intern naar geschikte kandidaten voor de hogere functies. Zij weten dan al met wat voor kandidaten zij te maken hebben. Heb jij ambities om door te groeien? Verschillende werkgevers bieden opleidingstrajecten aan waar jij je voor kunt aanmelden of je kunt doorgroeien door middel van trainingen. Kansen die jij met beide handen aan kunt nemen! 

Heb jij een hoger profiel dan het profiel wat voor de vacature gevraagd wordt? Ook dan is de vacature mogelijk interessant door de snelle doorgroeimogelijkheden. Het gebeurt zelfs regelmatig dat je start bij de klantenservice afdeling en vervolgens doorgroeit naar recruiter of zelfs leidinggevende van de klantenservice afdeling. Kortom, er is veel mogelijk wanneer de ambitie er is om door te groeien.

Britta als grondstewardess op Schiphol en twee jaar later tijdens haar avontuur in Praag als klantenservice medewerker!
Britta als grondstewardess op Schiphol en twee jaar later tijdens haar avontuur in Praag als klantenservice medewerker!

Britta werkzaam voor Transavia in Praag

Om een leuk voorbeeld te geven van een kandidaat die via Grenzelooswerk is gaan werken in het buitenland, verteld Britta over haar ervaring. Zij was grondstewardess op Schiphol, koos twee jaar later voor een avontuur in Praag als klantenservice medewerker en groeide door naar recruiter bij Transavia.
 


Britta heeft de opleiding Toerisme & Luchtvaartdienstverlening gevolgd. Na haar slagen wist zij nog niet zo goed wat ze wou gaan doen. Ze besloot daarom om tijdelijk parttime in de horeca te werken in een hotel. Uiteindelijk is Britta dit werk fulltime gaan doen voor maar liefst twee jaar.


‘’Na deze tijd besloot ik dat het tijd was voor iets anders. Al een tijdje spookte het door mijn hoofd om aan de slag te gaan als Au Pair in Amerika, maar mijn gevoel vertelde mij om het voor de eerste keer iets dichter bij huis te zoeken. Ik zocht op internet naar werken in het buitenland en kwam al gauw bij Grenzelooswerk terecht’’.
 


Ze had op een leuke vacature gesolliciteerd om als Klantenservice Medewerker aan de slag te gaan voor Transavia in het prachtige Praag! Na een telefoongesprek en een Skypegesprek met een Nederlandse recruiter en een Skypegesprek met de teamleider van Transavia startte haar avontuur niet veel later. Met de auto volgeladen ging Britta op weg naar Praag!


‘’Nadat ik slechts vier maanden werkzaam was als Klantenservice Medewerker werd ik gevraagd door mijn teamleider om parttime te helpen bij de Nederlandse Recruitment afdeling van Transavia. Dit verliep heel goed waardoor ik vervolgens werd gevraagd om dit fulltime te bekleden. Zo gezegd, zo gedaan. Zonder enige achtergrond in Human Resource Management ben ik toch doorgegroeid als Recruiter in zeer korte tijd’’.


Na negen maanden vond Britta het voor nu genoeg geweest in Praag en besloot ze terug te keren naar Nederland door geplande vakanties en evenementen. Eenmaal in Nederland is zij op zoek gegaan naar een baan. 


'‘In mijn tijd in Praag stuurde Grenzelooswerk mij regelmatig nieuwe kandidaten op, die graag voor Transavia aan de slag wouden gaan in Praag. Voor de grap vroeg ik aan Grenzelooswerk of zij ook een baan voor mij hadden in Nederland. Van het één kwam het ander kwam en voor ik het wist startte ik als Recruiter voor Grenzelooswerk op het kantoor in Leeuwarden. Na anderhalf jaar werkzaam te zijn geweest voor Grenzelooswerk groei ik binnenkort door als International Recruitment & Sales Consultant’’.

Britta bij Grenzelooswerk

Natuurlijk zal je niet altijd gevraagd worden voor hogere functies binnen de organisatie. Het is daarom belangrijk dat jij aangeeft dat je open staat voor doorgroeimogelijkheden en je ambities deelt. De werkgever kan hier dan rekening mee houden en je eventueel in de gaten houden om te zien of jij het in je hebt. Om te kunnen doorgroeien is het belangrijk dat jij ambitieus bent, de capaciteiten hebt om door te groeien en initiatief toont.

Misschien heb jij getwijfeld om te solliciteren omdat sommige vacatures lager liggen dan je profiel, maar zoals je ziet zijn er mogelijkheden voor elk profiel wanneer je besluit te gaat werken in het buitenland. Heb jij al een leuke vacature op het oog? We helpen je graag om je buitenlandse avontuur werkelijkheid te maken en vertellen je graag wat er allemaal mogelijk is! 


Wat vind je van deze blog?

Carriere in het buitenland Werken in het buitenland Doorgroeimogelijkheden Praag

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures