8 tips om je snel thuis te voelen in een ander land!

28 april 2021 door
Foto van Myrthe Zuethof
Myrthe Zuethof  ◦  377 keer bekeken  ◦  3 minutes leestijd
Header

Je gaat het avontuur aan: je gaat werken in het buitenland! Super vet natuurlijk! Je laat je vertrouwde plekje achter en start helemaal opnieuw in het buitenland. Wij snappen heel goed dat je dit misschien ook een beetje spannend vindt! Daarom hebben wij in deze blog voor jou 8 tips verzameld om je snel thuis te voelen in je nieuwe stad!

Je gaat het avontuur aan: je gaat werken in het buitenland! Super vet natuurlijk! Je laat je vertrouwde plekje achter en start helemaal opnieuw in het buitenland. Wij snappen heel goed dat je dit misschien ook een beetje spannend vindt! Daarom hebben wij in deze blog voor jou 8 tips verzameld om je snel thuis te voelen in je nieuwe stad!

Bereid je goed voor

Preparation is the key! Dit is ook zeker zo wanneer jij gaat werken in het buitenland. Als jij je goed voorbereid, kom je ook niet voor verrassingen te staan. Zoek bijvoorbeeld alvast de leukste hotspots op in je nieuwe buurt! Je kunt hiervoor Instagram en Facebook afstruinen. Vaak delen locals in Facebook groepen namelijk al heel veel tips met gave plekken die jij waarschijnlijk nog niet kent. Zoek ook alvast de weg op naar je nieuwe huis, zodat je niet gelijk verdwaald in je nieuwe stad!

Ontdek je nieuwe stad

Ga op avontuur in je nieuwe stad! Slenter door de kleine straatjes vlakbij je huis en wie weet vind je daar wel een verborgen parel! Vraag ook je buren, collega’s en mensen die je ontmoet of ze leuke lokale plekjes kennen. Zij kunnen je waarschijnlijk alles vertellen over leuke lokale eet kraampjes, gezellige barretjes en andere mooie hotspots!

Leer de taal

De beste manier om te integreren in het buitenland is natuurlijk de taal kennen! Je hoeft het niet perfect te kunnen spreken, maar het is in ieder geval handig het een beetje te kunnen spreken. Wij kunnen je namelijk uit ervaring vertellen dat naar een land verhuizen waar je de taal helemaal niet spreekt, behoorlijk lastig is! Het is handig om voor vertrek alvast de basics te kennen en dan in het land een taalcursus te volgen. Binnen no-time kun jij zo met de locals communiceren! Ook is een taalcursus een goede manier om nieuwe vrienden te maken! Win-win, toch!?

Maak van je huis een thuis

De beste manier om je thuis te voelen in een nieuwe stad is natuurlijk je nieuwe huis eigen te maken! Neem bijvoorbeeld wat dingetjes mee van thuis waar je waarde aan hecht. En vergeet natuurlijk niet je foto’s! Print jouw favoriete foto’s van familie en vrienden uit en hang ze aan de muur. Zo zijn je familie en vrienden toch altijd een soort van dichtbij!

Maak vrienden

Verhuizen naar het buitenland is echt een avontuur, maar soms ook wel een beetje eenzaam. Je moet ineens helemaal opnieuw beginnen. Maar wat is nou de beste manier om het minder eenzaam te maken? Ja precies, vrienden maken! Een hele goede manier om vrienden te maken is een taalcursus joinen. Je ontmoet allemaal buitenlanders, die waarschijnlijk net als jij op zoek zijn naar nieuwe vrienden! Misschien heb je binnenkort wel een nieuwe internationale vriendengroep. Hoe leuk! Wil je de locals ontmoeten? Join dan een sportclub of ga een avondje naar de lokale bar!

Ontdek de cultuur

Wanneer jij gaat werken in het buitenland kom je terecht in een hele andere cultuur. De beste manier om je hierin thuis te voelen, is de cultuur te leren kennen! Ga bijvoorbeeld naar een restaurantje en eet lokale gerechten, ontmoet locals of bezoek de mooiste lokale hotspots!

Spreek af met je collega’s

Vergeet je collega’s ook niet! Heb je via ons een leuke baan in het buitenland gevonden? Dan kom je vaak terecht in hechte en internationale teams! Dit is ook de uitgelezen kans om mensen te ontmoeten. Je collega’s weten hoe het is om nieuw te zijn in de stad en kunnen je heel goed helpen je meer thuis te voelen!

Gun jezelf tijd

Als je naar het buitenland gaat verhuizen is het natuurlijk heel logisch dat je even moeite hebt om je thuis te voelen. Gun jezelf tijd om in alle rust je steeds meer thuis te voelen! Ook al is het soms moeilijk, blijf positief denken! Denk bijvoorbeeld aan hoe vet het is dat jij deze stap naar werken in het buitenland hebt gezet! Daar mag je best even trots op zijn!

Met deze tips ben jij helemaal voorbereid om te gaan werken in het buitenland! Nog geen leuke baan gevonden? Check dan onze vacatures hier en solliciteer gelijk! 


vrienden maken in het buitenland Verhuizen naar het buitenland Tips

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures