Zeker weten?

Werken Tips & tricks

Deze 8 reis essentials wil je niet vergeten op reis!

Laatste update: 21 februari 2024  ◦  4 januari 2021 door Foto van Stan Stan  ◦  1807 keer bekeken  ◦  4 minutes leestijd
Must have reisbenodigdheden

Een goede voorbereiding is het halve werk! Dat weten we eigenlijk allemaal, maar iedereen herkent het wel dat je iets belangrijks bent vergeten als je nét onderweg bent. Vervelend en niet fijn! Als reisfanaat ligt je paspoort natuurlijk al weken klaar, maar er zijn ook nog een aantal andere essentials dit je niet wil vergeten. In deze blog vertellen wij je over de leukste en handigste reisbenodigdheden die je mee kunt nemen op reis of als je gaat wonen en werken in het buitenland!

5 Trustpilot-sterren Review van

Ilias heeft me goed geregeld en al mijn…

Ilias heeft me goed geregeld en al mijn vragen beantwoord ik kreeg voldoende informatie en hulp waar ik het nodig had. ..lees meer

7 februari 2024

Pakje speelkaarten

Iets wat altijd leuk is om mee te nemen op reis is een pakje speelkaarten. Vaak haal je onderweg al het pakje uit de tas om een kaartje te leggen. Bijvoorbeeld tijdens het wachten op het vliegveld of voor een lange busreis. Speelkaarten wegen bijna niks en zijn klein van formaat! Ideaal dus voor op reis! Daarnaast kun je er talloze spellen mee spelen. Speel bijvoorbeeld een potje pesten, klaverjassen of bridge. Met speelkaarten ben je niet zomaar uitgespeeld en online vind je een heleboel varianten. Ook op je nieuwe bestemming komen kaarten goed van pas. Wereldwijd kennen mensen andere kaartspellen. Zo kun jij je eigen spellen introduceren, maar je kunt ook een nieuw exotisch kaartspel leren van een local. Je kunt een kaartspel overal spelen en het is een handig middel om nieuwe vrienden te maken op reis of als je gaat werken in het buitenland!

Wereldstekker 

In het buitenland gebruikt niet elk land hetzelfde stopcontact als in Nederland. Zo zijn er wereldwijd wel 15 verschillende soorten elektrische stekkers! Stel je voor dat je voor elke reis een andere stekker moet kopen. Zonde van je geld. De uitkomst? De wereldstekker! Dit is een stekker die je (bijna) in elk land kunt gebruiken. Zo hoef je bij aankomst niet telkens eerst een lader te scoren. Je hebt tegenwoordig ook wereldstekkers met extra USB poorten erin. Met een wereldstekker laad jij je laptop, telefoon én powerbank in één keer op. Handig hé?!

Hamamdoek 

Een hamamdoek komt altijd goed van pas als je op reis gaat! En extra handig op reis: ze zijn multifunctioneel inzetbaar. Als je een dag naar het strand gaat, kun je de doek gebruiken als strandlaken. Wanneer het ‘s avonds, in het vliegtuig of tijdens een busreis wat kouder wordt, pak je het er weer bij als deken. Het grote voordeel van een hamamdoek is dat de doek snel opdroogt, zo loop je niet voortdurend rond met een natte zware handdoek. Dat vindt niemand fijn! De doeken zijn ook erg compact en licht van gewicht, dus je neemt hem overal makkelijk mee naartoe. Bezoek je een tempel? Gebruik de doek dan als omslagdoek! Trendy én je hoeft niet te betalen voor een omslagdoek bij de ingang. 

Opvouwbare fles

Als je weinig ruimte in je bagage hebt, is het handig om niet te veel grote spullen mee te nemen. Hiervoor zijn allerlei praktische essentials bedacht om zoveel mogelijk ruimte te besparen. Een opvouwbare fles is bijvoorbeeld echt een must in je koffer. Dit soort flesjes kun je voor veel meer dingen gebruiken dan water! Vul deze flesjes bijvoorbeeld met douchegel of shampoo en laat de grote originele fles thuis. Ideaal als je ruimte wilt besparen! Wat ook een voordeel is: ze zijn verkrijgbaar met een inhoud van 90ml. Deze variant kun je dus gewoon meenemen in je handbagage! 

Waterafstotende lichtgewicht tas

Waar je ook heen gaat tijdens je reis, het is altijd handig om een lichte tas mee te nemen. Zo zit tijdens een sportieve hike of wandeling door de stad een tas niet in de weg. Tijdens dit soort trips heb je geen zin om extra kilo’s op je rug mee te dragen. Ze zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten, dus genoeg keuze om jouw ideale tas te scoren. Extra handig: de tas is ook waterdicht. Zo kun je de tas ook gebruiken voor verschillende wateractiviteiten. Tijdens een boottocht of kanotrip berg je je waardevolle spullen eenvoudig op en hoef jij je hierover geen zorgen meer te maken. 

Packing cubes 

Of je nou op reis gaat met een grote backpack tas of een koffer; packing cubes komen goed van pas! Packing cubes zijn rechthoekige kunststoffen zakken. Met deze packing cubes kun je je bagage gemakkelijk en overzichtelijk inpakken. Zo verschillen de cubes ook vaak van kleur, zodat je weet welke packing cube je pakt. Je maakt dus een goed onderscheid. Het gebruik van de packing cubes is vooral handig als veel bagage compact wilt meenemen voor een lange reis of als je gaat werken in het buitenland. Met de cubes kun je bijvoorbeeld ook je schone en vieze was van elkaar scheiden of je hebt een cube speciaal voor de eerste dag/nacht. Zo hoef je niet je hele koffer mee te nemen of overhoop te halen. 

Wegwerpcamera

Op reis wil je natuurlijk het liefst zoveel mogelijk vastleggen. Hoe leuk is het om maanden of zelfs jaren later foto's terug te kijken van jouw reis?! Wegwerpcamera's en polaroidcamera's zijn tegenwoordig weer helemaal in. Met deze gadgets schiet jij weer gave oldschool foto's. Gelukkig is de kwaliteit de afgelopen jaren ook verbeterd, waardoor je hele duidelijke foto's maakt.  

Daarnaast zijn de camera’s vaak klein, wegen ze nauwelijks iets en zijn ze niet super duur. Bij een ongelukje vergaat de wereld dus nog niet meteen!

Powerbank 

Misschien een open deur, maar een powerbank is écht een must have op reis. Ook al geven we het niet altijd direct toe, we zijn best gehecht aan onze mobiele telefoons. We appen, bellen, spelen er met z'n allen wat vanaf! Veel Nederlanders betalen inmiddels zelfs met hun telefoon. Op reis is een telefoon natuurlijk onmisbaar. Bovendien word je telefoon op reis extra intensief gebruikt. Facetimen met het thuisfront, navigeren naar een leuk restaurant of even snel een zin vertalen naar de lokale taal slurpen de batterij van je telefoon leeg. De oplossing? Je raadt het al: een powerbank! 

Ben jij toe aan een nieuw avontuur en wil jij het liefst zo snel mogelijk op reis? Solliciteer op onze vacatures in het buitenland! Na het lezen van deze blog weet je zeker wat je niet moet vergeten tijdens de voorbereiding van jouw nieuwe uitdaging!


Wat vind je van deze blog?

voorbereiding inspiratie tips reizen

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in