Ervaren team
Persoonlijke begeleiding
Betrouwbare baankansen
5.000+ Yobbers

Ik wil werken in het buitenland maar...

22 december 2021 door
Foto van Isabel Habekothé
Isabel Habekothé  ◦  251 keer bekeken  ◦  3 minutes leestijd
Blogheader - Ikwilwihb

Een avontuur starten in het buitenland, dat wil toch iedereen? Deze stap zetten is niet voor iedereen even makkelijk. Een avontuur starten om te gaan wonen en werken in het buitenland brengt veel dingen met zich mee. Hoe maak je bijvoorbeeld die keuze? Wat staat mij allemaal te wachten? Wij begrijpen jouw vragen en twijfels natuurlijk heel goed! In deze blog geven wij jou tips en tricks om zonder twijfels en met een goed gevoel jouw avontuur aan te gaan!

De keuze maken

Hoe maak je nou de keuze om te gaan wonen en werken in het buitenland

Voordat jij gaat wonen en werken in het buitenland, moet je er natuurlijk goed over nadenken. Soms loop je misschien al een tijdje met het idee rond en kun je de knoop niet doorhakken. Of je kunt niet kiezen uit de verschillende vacatures en weet je niet of het wel bij je past. Daar hebben wij een oplossing voor! Met de volgende paar tips geven wij jou een aantal handvatten om jouw keuze te maken: 

  • Verzamel genoeg informatie
  • Vraag familie en vrienden om advies
  • Wees niet bang om vragen te stellen 
  • Vertrouw op je gevoel 


Je kunt natuurlijk ook altijd vrijblijvend een open sollicitatie inplannen met een van onze recruiters. Zij kunnen jou advies geven en een aantal van je twijfels wegnemen.

Twijfels 

In je eentje verhuizen naar het buitenland. Dat kan soms best een beetje eng klinken, want komt het dan allemaal wel goed? Je staat met je koffer op het vliegveld en denkt: ‘O help, het gaat echt gebeuren’. Wij kunnen je verzekeren dat het zeker wel goed komt! Onze recruiters houden contact met jou om je te vragen hoe het met je gaat en of je het wel naar je zin hebt. Omdat je bij veel werkgevers niet de enige bent die aan een avontuur in het buitenland is begonnen, werk je vaak samen met mensen die in hetzelfde schuitje zitten. Een goede kans om ervaringen met elkaar te delen en nieuwe mensen te leren kennen! Wees daarom niet te verlegen en probeer met collega’s in gesprek te gaan. Ga gezellig mee naar de vrijdagmiddagborrel of een lunchwandeling.

Preparation is key

Om een beetje van je twijfels weg te nemen is het ook belangrijk dat jij goed voorbereid bent op jouw nieuwe avontuur. Preparation is the key! Dit is ook zeker zo wanneer jij gaat werken in het buitenland. Als jij je goed voorbereid, kom je ook niet voor verrassingen te staan. Zoek bijvoorbeeld alvast de leukste hotspots op in je nieuwe buurt! Je kunt hiervoor bijvoorbeeld Instagram en Facebook afstruinen. Als jij je de stap gezet hebt en gaat werken in het buitenland maak jij gelijk deel uit van onze Yobbers Community! Wist je dat Yobbers ook een Facebook community heeft? Wordt lid als jij aan je avontuur bent begonnen! Oriënteer je van te voren ook alvast op verschillende woonruimtes in jouw nieuwe woonplaats.In deze blog vertellen wij uitgebreid wat jij allemaal moeten regelen om goed voorbereid te vertrekken.

Ga de uitdaging aan

Of je nou één seizoen, een heel jaar of een paar weken gaat werken in het buitenland: de ervaring die je daar krijgt is het altijd waard! Door te gaan werken in het buitenland daag jij jezelf uit tot een nieuwe avontuur, het ontmoeten van nieuwe mensen en het helemaal opgaan in een nieuwe cultuur. Onze kandidaten houden vaak vrienden voor het leven over aan hun avontuur in het buitenland. Maar ook van de verschillende functies kun je veel leren. Nergens leer je bijvoorbeeld een nieuwe taal zo snel als in het ‘echt’. Ga er eens op uit en ontmoet de locals. 


Werken in het buitenland kan erg spannend zijn, maar in the end it’s all worth it! met de handvatten uit deze blogs ga jij met een aantal handige tips, een fijn gevoel en een goede voorbereiding het avontuur in het buitenland aan! Ben jij je nieuwsgierig naar ervaringen van andere? Bekijk ze hier! 


Woonruimte Voorbereiden vrienden maken in het buitenland Wonen in het buitenland Werken in het buitenland

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures