Zeker weten?

Werken Tips & tricks

Met deze 6 tips maak jij de mooiste foto’s met jouw mobieltje!

Laatste update: 2 december 2022  ◦  6 januari 2021 door Foto van Maaike Maaike  ◦  4 minutes leestijd
Fotografie tips voor je periode werken in het buitenland

Sta jij in het buitenland ook elke minuut tienduizenden foto’s te maken? Lees snel verder en ontdek onze 6 tips & tricks voor het perfecte plaatje!

Sta jij in het buitenland ook elke minuut tienduizend foto’s te maken? Alles moet natuurlijk wel vastgelegd worden! Van het azuurblauwe water van de zee tot zo’n typisch toeristen kiekje met de vrolijke local. Speciaal voor deze foto-liefhebbers geven wij vandaag eerste hulp bij het perfecte plaatje. Zo kun jij straks wanneer jij gaat werken in het buitenland als een volwaardige fotograaf aan de slag gaan! 

1. Zorg ervoor dat je lens goed schoon is

Misschien wel één van de belangrijkste en eenvoudigste tips! En nu horen wij je zeggen: ‘’Ja dat is toch logisch?’’, maar ondertussen wordt dit toch helaas vaak genoeg vergeten. Zie dit als een small reminder. Tijdens het werken in het buitenland heb je namelijk vaak te maken met een ander klimaat. Zorg er daarom voor dat er geen stof, zand of vingerafdrukken op je lens zitten. Op deze manier kun je veel scherpere foto’s maken!

2. Gebruik Grid

Compositie is belangrijk voor het maken van een mooie foto wanneer jij gaat werken in het buitenland. Om makkelijk te bepalen welk ‘onderwerp’ focus moet krijgen kun je Grid gebruiken. Met Grid krijg je twee verticale en horizontale lijnen bij het maken van je foto’s. Op deze manier kun je makkelijk zien of je de foto’s recht maakt. Wel zo handig, anders heb je straks een scheve skyline te pakken (da’s niet wat we willen). Daarnaast kunnen deze hulplijnen je helpen je compositie te verbeteren, zodat je foto straks een mooi geheel is. Hoe kun je dat dan instellen? Voor alle Iphone gebruikers: Ga naar instellingen, open ‘camera’ en zet de optie ‘raster’ aan. Easy toch?

3. HDR-functie, altijd handig!

Say hello to the HDR-functie (High Dynamic Range), your new best friend! Wil je snel en gemakkelijk je fotokwaliteit optimaliseren? Schakel dan deze automatische functie in! Deze functie combineert namelijk lichte, donkere en normale belichting, waardoor HDR zorgt voor een optimale belichting. Handig toch? Wanneer je deze functie gebruikt en aan zet op ‘automatisch aan’, zal de camera zelf kiezen wanneer het nodig is om de HDR-functie te gebruiken. Kun jij je ondertussen lekker focussen op de prachtige omgeving tijdens werken in het buitenland!

4. Belichting verhogen? Gebruik dan de belichtings-slider

Wij zullen jullie eerlijk bekennen; wij ontdekten vandaag pas deze functie (erg hè), maar man man man wat is dit handig! Herken je dat moment dat je eigenlijk een onwijs leuke foto kunt maken, maar het licht net weer te fel of te donker is? Niet getreurd want de oplossing is hier! Met de belichtings-slider kun je namelijk het licht aanpassen. Hoe doe je dit dan? Wanneer jij klikt op je camerascherm om een foto scherp te stellen, verschijnt er aan de zijkant een zonnetje. Deze kun je naar boven of beneden schuiven en zo kan je de belichting veranderen. Hoe fijn als jij eindelijk tijdens werken in het buitenland de zonsondergang scherp kunt filmen!

5. Dat wil je: oortjes als afstandsbediening

Wanneer jij gaat werken en wonen in het buitenland wil je natuurlijk de leukste en mooiste momenten scherp vastleggen. Hoe jammer zou het dan zijn als je je foto eenmaal thuis terugziet en ontdekt dat het beeld bewogen is. Want ja je had weer eens tril handen? Overkomt de beste. Maar goed, de oplossing van de eeuw: gebruik gewoon je oordopjes/ airpods. Op deze manier heb jij eigenlijk een super snelle en makkelijke afstandsbediening voor je foto’s. Je houdt de oordopjes gewoon in je hand en gebruikt de airpods of volume knoppen van de kabel om een kiekje te maken. Zeg maar vaarwel tegen tegen die wazige foto’s wanneer jij gaat werken in het buitenland!   

6. Gebruik voor de zekerheid de Burstmodus

Last but definitely not least’, de Burstmodus. Soms heb je wanneer je gaat werken in het buitenland zo’n moment dat je echt niet wilt missen. Een unieke en bijzondere gebeurtenis zoals het bewonderen van de zonsopkomst vanaf Miradouro de Santa Luzi tijdens je werk in Lissabon. Speciaal daarvoor is de life hack ‘Burst' ontwikkelt. Deze handige functie maakt, wanneer je hem gebruikt, automatisch 10 foto’s per seconde. Gegarandeerd dat er een insta waardig kiekje tussenzit! Door met je vinger de knop simpelweg ingedrukt te houden, activeer je de Burstmodus. Genoeg foto’s? Dan laat je de knop weer los! Ja ja, zo simpel is het...

We hopen dat je met deze 6 tips perfecte plaatjes kunt gaan maken! Daarnaast wensen we je een fan-tas-ti-sche tijd tijdens jouw periode werken en wonen in het buitenland! Heb je nog andere handige tips die ECHT in deze blog moeten staan? Laat het ons dan vooral weten in de reacties, thank you


Wat vind je van deze blog?

hobby's reizen inspiratie tips

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in