Zeker weten?

Werken Tips & tricks

Het vinden van een accommodatie in het buitenland!

Laatste update: 2 maart 2024  ◦  16 april 2021 door Foto van Myrthe Myrthe  ◦  2088 keer bekeken  ◦  3 minutes leestijd
Het vinden van een accommodatie in het buitenland!

Zie jij jezelf nou ook al helemaal zitten op je nieuwe werk in het buitenland? Maar heb je geen idee hoe je een leuke accommodatie kunt vinden? Lees dan snel verder hoe jij je droomplekje in het buitenland kan vinden!

Accommodatie via de werkgever

In sommige gevallen biedt je werkgever een (tijdelijke) accommodatie aan. Dit is vaak een gedeelde accommodatie. Zo ben je nooit alleen in je nieuwe stad! Biedt je werkgever nou geen accommodatie aan? In ieder geval kan elke werkgever je van tips voorzien voor het vinden van geschikte woonruimte en je koppelen aan een lokale makelaar!

Via Facebook

Facebook is een hele goede manier om een accommodatie in het buitenland te vinden! Zoek op Facebook de stad of land waar je gaat werken + woning, appartement etc. en je vindt gegarandeerd een leuk plekje! Wist je dat wanneer je via Yobbers jouw nieuwe baan in het buitenland vindt, je toegang krijgt tot onze eigen Yobbers Community Yob Travellers? Hier kun je tips van andere kandidaten vinden, je eigen ervaringen delen en gemakkelijk contact leggen met kandidaten die op dezelfde locatie starten! 

Housing Anywhere

Housing Anywhere is dé website om een accommodatie te vinden in het buitenland! Of je nou gaat werken in het buitenland, of gaat studeren in het buitenland, voor ieder wat wils! Housing Anywhere heeft een ruim aanbod in 400+ steden en 50+ landen, dus jouw stad zit er ongetwijfeld bij! Naast een groot aanbod in landen is er ook een groot aanbod in soorten accommodatie. Je kunt zowel een privé kamer in een huis huren, een gedeelde kamer, een studio of zelfs je eigen appartementje. 

Airbnb

Deze website ken je wellicht wel van je reisjes naar het buitenland, maar Airbnb biedt tegenwoordig ook accommodaties aan voor een langer verblijf! Geen gedoe met het kopen van meubels, want dit zijn gemeubileerde woningen of kamers! Je hoeft er dus weinig aan te doen en kunt er zo intrekken. Ideaal toch?! 

In een gastgezin verblijven

Wat is nou een betere manier om een cultuur te ontdekken, dan de cultuur van dichtbij mee te maken? Dit kan in een gastgezin! Ook is het de perfecte manier om je taalskills te verbeteren! Op Homestay kun je mooie kamers vinden, bij de locals in huis. Ook een plus, het is een stuk goedkoper dan een appartement! Hierdoor hou jij genoeg geld over om leuke dingen te doen in je nieuwe stad!

Tijdelijk in een hotel of hostel

Lukt het je nou niet om op tijd een leuk plekje te vinden? Verblijf tijdelijk in een ho(s)tel! Zo kan je vanuit je nieuwe stad een leuk plekje vinden bij een lokale makelaar. Dit is vaak een stuk goedkoper en zo kun je ook al een kijkje in je nieuwe huis nemen voordat je er gaat wonen!

Hopelijk lukt het door middel van deze tips je nieuwe huis in het buitenland te vinden! Check ook even onze wonen en werken in pagina’s voor specifieke tips per stad! 


Wat vind je van deze blog?

voorbereiding appartement flat accommodatie wonen in het buitenland werken in het buitenland

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in