Zeker weten?

Werken Tips & tricks

De 9 leukste challenges tijdens werken in het buitenland!

Laatste update: 14 februari 2023  ◦  3 februari 2021 door Foto van Maaike Maaike  ◦  4 minutes leestijd
Werken in het buitenland

Het is zo ver, je gaat eindelijk werken in het buitenland (whoop whoop)! Is je ‘must-do lijstje’ al vol? Vast niet. Daarom hebben we, om straks het maximale uit je awesome leventje in het buitenland te halen, 9 leuke challenges bedacht. Dé uitkomst om toch wat meer te zien dan dat geliefde koffieapparaat in je nieuwe kantoor! Afijn, Komt-ie:

1. Houden we van: proef een typisch lokaal gerecht

Niks mis mee! We beginnen met een culinaire challenge tijdens je periode werken in het buitenland, want ja we hebben stiekem altijd wel zin in lekker eten toch? Wat dacht je van polvo a lagareiro (inktvis uit de oven) in Portugal en paella (rijst stoofpot) in Spanje? Of geniet van de Italiaanse zon terwijl je een heerlijke cannoli verovert.

2. Een nieuw land, een nieuwe taal: leren maar!

Tijdens je periode werken in het buitenland kan het super handig zijn als je een beetje de taal spreekt. Je weet wel, iets meer dan bonjour, ciao of hola. Dus zeg maar vaarwel tegen de taalbarrière issues, want als wereldburger is jouw tweede challenge het leren van een nieuwe taal. Te moeilijk? Nee hoor, met podcasts kun je bijvoorbeeld gemakkelijk elke dag nieuwe zinnen leren. Het enige wat jij hoeft te doen: oortjes in, podcast openen en start learning! Ga je bijvoorbeeld werken in Frankrijk? Luister dan eens naar de podcast Coffee Break French.

3. Zweten maar, het is tijd om te sporten

Wanneer je gaat werken in het buitenland is het belangrijk dat je fit blijft! Vooral als je veel zit tijdens het werken, is het goed voor je dat je genoeg blijft bewegen. Om maar even een zeer interessant argument op te noemen: je kunt meer eten als je vaker sport (uhm win-win situatie). Daarnaast zorgt sporten ook voor het afvoeren van je stresshormonen, beter slapen, je mentale gezondheid en nog veel meer. Kortom tijd om te sporten! Ik weet niet hoe het met jou zit, maar persoonlijk vind ik sporten in het buitenland ook nog eens een stuk leuker. Wat dacht je van een ochtend hike langs de prachtige bergmeren in Spanje of zwemmen in het azuurblauwe water van Malta? Niet gek toch?

4. Hang even een dagje de #instatourist uit

Niks is leuker om het thuisfront kiekjes te sturen van jouw periode werken in het buitenland, maar vergeet ook niet jouw avontuur te delen op je feed on the gram. Daarom hebben wij challenge vier in het leven geroepen: ga er een dagje op uit, ontdek alle leuke hotspots en zoek de leukste plekjes voor een pretty picture. Afvinken maar! Vergeet ook niet @Yobbers te taggen, vinden we leuk!

5. Maak nieuwe vrienden en ga samen wat leuks doen

Werken in het buitenland is de kans om nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe vrienden te maken. Wacht dacht je van je nieuwe collega’s op het werk, gezellige locals of mensen die je online ontmoet die ook hier werken. Maak eens een praatje en ga bijvoorbeeld samen ergens eten, een cocktail drinken, sporten of de stad ontdekten. Trust us: stap uit je comfort zone, doe de challenge en leer je mede-avonturiers kennen!

6. Ask the locals

Op zoek naar de ultieme ervaring tijdens werken in het buitenland? Vraag dan vooral de locals om tips. Zij kennen de echte niet-te-missen hotspots, de lekkerste restaurantjes, de meest bruisende wijken en gezelligste cafés. Challenge zes bestaat dus uit het aanspreken van de lokale bevolking. Vind je dat nog best spannend? Vergeet dan niet dat dit ook bijvoorbeeld de receptiemedewerker van je appartementencomplex is. Go for it!

7. Meet: de leukste inwoners

Ga je werken in het buitenland? Maak dan tijdens deze challenge kennis met de leukste inwoners van het land. Wat dacht je van de kangoeroes in Australië of de olifanten in Zuid-Afrika. Deze gezellige inwoners van jouw nieuwe land zijn zeker een bezoekje waard!

8. Bezoek de lokale winkeltjes

Middagje cultuur snuiven? Dit hoeft niet alleen te betekenen dat je naar bezienswaardigheden en museums moet. Tijdens een middagje winkelen in lokale winkels leer je ook genoeg van de cultuur kennen. Praat met de locals, wees nieuwsgierig, ontdek nieuwe producten en het belangrijkste: geniet! De karakteristieke winkeltjes en kraampjes hebben vaak genoeg leuks. Koop voor jezelf een leuk souvenir of proef bijvoorbeeld typische lokale gerechten. Op deze manier steun je de lokale bevolking ook nog!

9. Let’s go partying!!!

Last but definitely not least, feesten in het buitenland! De laatste challenge bestaat uit het ontdekken van het nachtleven of de lokale feesten (zodra het natuurlijk weer kan). Tijdens je periode werken in het buitenland kun je in het weekend gerust eens een avondje wat later maken. Geniet van de gezelligheid! Tip: ga bijvoorbeeld eens een avondje op stap met je nieuwe collega’s van werk. Zo leer je ze gelijk op een hele andere manier kennen.

We hopen dat je een fan-tas-ti-sche tijd gaat hebben tijdens je periode werken in het buitenland! Heb jij alle challenges volbracht? Laat dan vooral in de reacties weten wat je ervan vond, wij zijn benieuwd!


Wat vind je van deze blog?

wonen in het buitenland werken in het buitenland ervaring tips

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in