Vanaf nu zijn wij Grenzelooswerk Yobbers! 🎉
Lees meer!

Welke kosten horen bij vrijwilligerswerk in het buitenland?

16 december 2020 door
Foto van Laura van Bergen
Laura van Bergen  ◦  2587 keer bekeken  ◦  2 minuten leestijd
Welke kosten horen bij vrijwilligerswerk in het buitenland?

Vrijwilligerswerk in het buitenland is een bijzondere en vooral unieke ervaring die je nooit meer vergeet. Jouw beeld van de wereld verandert enorm, je groeit er persoonlijk van en leert gewoontes en tradities van een andere cultuur. Je krijgt niet betaald voor vrijwilligerswerk, je doet het immers omdat je graag een steentje wilt bijdragen! Vaak zijn er kosten verbonden aan vrijwilligerswerk. In deze blog leggen we je uit waarom dat zo is en met welke kosten je rekening kunt houden.

Trustpilot 5 stars Review van Elisa

Geen spijt!

Ik solliciteerde op meerdere vacatures en kreeg al snel telefoon van grenzelooswerken. Hierin vroegen ze naar welke vacature mij het meeste lag, we kwamen dan uit bij de vacature in Portugal. Voor ik het wist maakte ik testen en werd ik gecontacteerd door de firma in kwestie. Ondertussen ondersteunde grenzelooswerken mij nog door contact op te nemen via Whatssap. Héél vriendelijk en erg behulpzaam! Het proces verliep erg goed, ik heb er zeker geen spijt van! Een aanrader! ..lees meer

26 augustus 2020

Waarom kost vrijwilligerswerk in het buitenland geld?

Organisaties die vrijwilligerswerk in het buitenland doen, hebben te maken met veel kosten. Deze kosten hangen af van het soort project. Denk bijvoorbeeld aan een project waar kinderen elke dag te eten krijgen. De organisatie heeft dan geld nodig om het eten te kunnen betalen en eventueel een keuken te huren. Bij bouwprojecten is er geld nodig om bouwmaterialen te kopen en bij onderwijsprojecten kun je denken aan kosten voor stoelen, tafels, schriften en pennen.

Organisaties moeten ergens de projecten van kunnen betalen. Zij zijn vaak afhankelijk van donaties, maar ook van een eigen bijdrage van vrijwilligers. Als vrijwilliger in het buitenland betaal jij de organisatie voor de kosten van jouw gekozen project. Je betaalt dus niet voor het vrijwilligerswerk zelf, maar voor de dingen die voor het project én voor jou geregeld moeten worden.

Wat moeten organisaties in het buitenland dan allemaal betalen? Het kost de organisatie tijd om jou op te leiden, bij sommige projecten moet vervoer en extra beveiliging worden geregeld en vaak krijgen vrijwilligers ook begeleiding. Wanneer jij vrijwilligerswerk in het buitenland doet, is het fijn om terug te kunnen vallen op een contactpersoon. Vaak heeft een organisatie iemand die 24/7 bereikbaar is voor jou. Wel zo fijn!

Welke kosten betaal je zelf voor vrijwilligerswerk in het buitenland?

Je betaalt dus voor het project en de ondersteuning die je krijgt tijdens het vrijwilligerswerk. Naast de kosten die bij vrijwilligerswerk in het buitenland horen, maak je zelf ook een aantal kosten. Je moet bijvoorbeeld een vliegticket kopen, dit betaalt de organisatie niet voor je. Het zijn dus eigenlijk gewoon kosten die ook bij een normale reis komen kijken! Je kunt bijvoorbeeld denken aan:

  • Een paspoort
  • Eventueel een visum als je een langere tijd blijft
  • De vliegreis
  • Reisverzekering
  • Verplichte vaccinaties (kan vergoed worden door je zorgverzekering)
  • Kost en inwoning (soms krijg je een gratis accommodatie!)
  • De echte reis must haves zoals een grote koffer

Hoe kun je geld inzamelen?

Je kunt dit bedrag natuurlijk zelf bij elkaar sparen, maar je kunt ook geld inzamelen! Zo kun je vrienden en familie vragen om allemaal een tientje te doneren of kan je op zoek gaan naar sponsors die een bijdrage willen geven voor jouw vrijwilligerswerk. Je kan ook een sponsorloop of benefiet evenement organiseren of klusjes gaan doen in ruil voor geld. Er zijn dus genoeg manieren om geld te sparen om vrijwilligerswerk in het buitenland te betalen!

Wil je de precieze kosten per project weten? Reageer dan onder een van onze vrijwilligerswerk vacatures. De organisatie zal jouw vraag beantwoorden en kan een goede inschatting maken van de kosten die aan het project verbonden zijn!


Kosten Geld Vrijwilliger Vrijwilligerswerk

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures