Zeker weten?

Werken Tips & tricks

Geld verdienen in het buitenland - Het opbouwen van een passief inkomen

Laatste update: 16 februari 2023  ◦  4 juni 2021 door
D
Demi  ◦  6 minutes leestijd
.

In dit blog artikel deel ik mijn persoonlijke ervaring over geld verdienen in het buitenland én hoe jij dit ook kan doen!

Geld verdienen in het buitenland, hoe doe ik dat?

Misschien herken je het wel: willen reizen of verhuizen naar het buitenland maar geen stappen durven ondernemen. Want hoe ga ik rondkomen in het buitenland? Hoe ga ik geld verdienen in het buitenland? Hoe kan ik solliciteren als ik de taal nog niet goed onder de knie heb? Deze en nog vele andere vragen spookten ook door mijn hoofd. En tóch schrijf ik dit artikel terwijl ik op het terras onder de Spaanse zon zit. 

 

In 2020 heb ik mijn auto volgeladen en ben ik naar het zuiden van Spanje verhuisd: Càdiz. Hier kon ik aan de slag in dezelfde kinderopvang als waar ik drie jaar geleden een stage heb gevolgd. Werken met kinderen is voor mij het leukste dat er is, maar zoals je misschien weet liggen de lonen in Spanje lager dan in Nederland. Ik werkte vijf dagen in de week maar ik verdiende geen dikke vetpot. Vrijwel al mijn inkomen ging op aan vaste lasten. 

 

Dat was nou ook weer niet helemaal de bedoeling. In mijn gedachten had ik tóch een ander leven voorgesteld toen ik besloot te emigreren naar Spanje: lekker veel vrije tijd, leuke uitstapjes maken, tapas eten, genieten aan het strand, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar in plaats daarvan had ik voornamelijk zorgen over mijn inkomen. Een extra zakcentje zou véél meer vrijheid geven, dacht ik. Dus besloot ik mij in mijn vrije tijd te richten op het opbouwen van een passief inkomen.

 

Een passief inkomen is een terugkerend inkomen zonder dat je er steeds opnieuw voor hoeft te werken: het tegenovergestelde van ieder uurtje een factuurtje dus. Inmiddels werk ik niet meer in de kinderopvang en leef ik volledig van mijn passief inkomen. 

 

Ik zie veel mensen om mij heen die ook zouden willen reizen of verhuizen naar het buitenland, maar dit simpelweg niet doen omdat ze dan niet zeker zijn van een inkomen. En dat vind ik zó jammer! Daarom heb ik besloten mijn website DeMiVida.nl te beginnen waarin in al mijn persoonlijke ervaring, kennis en tips deel over geld verdienen in het buitenland én hoe jij dit ook kan doen. 

Geld verdienen in het buitenland - een baan vinden

Ik ga heel eerlijk met je zijn, een passief inkomen opbouwen is niet in één dag gebeurd. Daar gaat eerst een hoop tijd maar ook energie in zitten. Zie het als het schrijven van een boek: je zult eerst onbetaald werk moeten leveren (het schrijven van het boek) voordat je er voor betaald krijgt (het verkopen van je boek).

 

Om tóch zeker te zijn van een inkomen is het dus niet geheel onverstandig om een (bij)baan te vinden. En dat lijkt misschien onbegonnen werk, want welke werkgever zit nou te wachten op een buitenlandse werknemer? Zeker als je de taal nog niet helemaal onder de knie hebt. Maar niks is minder waar! Sterker nog, er zijn juist heel veel werkgevers die daar open voor staan! Er zijn heel wat vacatures in het buitenland waar jij kan solliciteren. Zelfs als je de taal nog niet goed beheerst; er zijn zelfs een heleboel buitenlandse vacatures die specifiek op zoek zijn naar Nederlandse werknemers! Yobbers.nl heeft een ruim aanbod aan vacatures. Van vakantiebaan tot vaste baan en zelfs vacatures voor vrijwilligerswerk! 

Een (extra) passief inkomen opbouwen

Wil je naast je (bij)baan een leuk extra zakcentje verdienen? Of wil je reizen en geld verdienen in het buitenland? En tegelijkertijd genoeg vrije tijd over houden om te genieten van het buitenlandse leven? Met een passief inkomen heb je twee vliegen in één klap. Er zijn talloze manieren om een passief inkomen op te bouwen: Van het schrijven van een boek tot aan investeren in vastgoed. Maar ook bijvoorbeeld beleggen of affiliate marketing. 

 

Maar hoe bouw je zoiets op? Allereerst is het goed om te weten op welke manieren je een passief inkomen kan opbouwen. Een aantal voorbeelden van een passief inkomen zijn:

  • Affiliate marketing
  • Beleggen
  • Producten verkopen of partner worden bij bol.com
  • Maak Youtube video’s
  • Verkoop je foto’s

 

Het fijne van het opbouwen van een passief inkomen? Met de meeste manieren heb je géén startkapitaal nodig. Je kan als het ware met ‘niks’ beginnen en er uiteindelijk een leuk zakcentje mee verdienen! (Extra) geld verdienen in het buitenland hoeft niet moeilijk te zijn!

Wil jij geld verdienen in het buitenland door middel van een passief inkomen?

Als jij je eenmaal hebt verdiept in de manieren waarop je een passief inkomen kan opbouwen, is het belangrijk om er wat meer kennis over op te doen. Geen zorgen, het is niet moeilijk! Het kost alleen wat tijd en doorzettingsvermogen.

 

Gun jezelf een uurtje per dag om wat meer te leren over het opbouwen van een passief inkomen, lees boeken waarin je leert hoe je geld voor jou kan laten werken en boven alles gewoon beginnen!

 

“A year from now, you will wish you had started today.”

 

Wil je bijvoorbeeld een passief inkomen opbouwen door middel van affiliate marketing? Doe een korte cursus! Wil je beginnen met beleggen? Lees een waardevol boek! Wil je zelf een boek schrijven en uitgeven? Onderneem stappen! Geen held in schrijven? Laat het uitbesteden!

 

De reden dat ik zeg ‘gewoon beginnen’ is omdat ik vaak zie dat mensen al opgeven voordat ze überhaupt geprobeerd hebben. En dat snap ik, het opbouwen van een passief inkomen of geld verdienen in het buitenland lijkt vaak alsof het buiten ons bereik ligt. Terwijl het niets minder is dan actie ondernemen.

Geld verdienen in het buitenland - hoe begin je?

Stap 1 - Vind een (bij)baan (optioneel)

Bekijk op yobbers.nl beschikbare vacatures binnen jouw gewenste regio. Reageer op vacatures en zorg dat je cv up-to-date is.

 

Stap 2 - Reserveer één uur per dag om je te kunnen focussen op het opbouwen van een passief inkomen

Sta een uurtje eerder op, of ga een uurtje later naar bed. Gun jezelf minimaal één uur per dag om te werken aan je toekomst.

 

Stap 3 - Neem de tijd om meer te leren over geld door middel van must-read boeken

Voordat je begint met het opbouwen van een passief inkomen, is het belangrijk om te leren hoe geld werkt en hoe jij geld voor jou kan laten werken. Vervang facebook voor een goed boek of neem een goed boek mee naar het strand. Al is het maar een half uurtje per dag.

 

Stap 4 - Onderzoek waar jouw interesses liggen

Wat vind je leuk? Waar zou je in je vrije tijd mee bezig willen zijn? Vind je schrijven leuk? schrijf een boek! Vind je beleggen interessant? Leer meer over beleggen! Vind je bijvoorbeeld inrichting leuk? Investeer in vastgoed of verhuur via AirBnB! Maak je graag foto’s of video’s? Verkoop deze online of start een youtube kanaal! Schrijf je graag reviews of vind je producten promoten leuk? Start een affiliate marketing website en laat de commissies maar komen!

 

Stap 5 - Ontdek jouw ‘waarom’

Belangrijker dan hóe je passief inkomen gaat opbouwen is waaróm je een passief inkomen wilt opbouwen. Wat Is jouw drijfveer? Meer financiële vrijheid? De mogelijkheid om verre reizen te maken? Meer financiële zekerheid voor de toekomst? Dromen te kunnen verwezenlijken? 

 

And last but not least:  Onderneem actie!

Er zijn talloze manieren om een passief inkomen op te bouwen. Maar hoe mooi een passief inkomen klinkt, het komt niet vanzelf aanwaaien. Je zult eerst onbetaald werk moeten leveren voordat het zich loont. Het kost tijd, doorzettingsvermogen en heel veel geduld. De keuze is aan jou!

 

“If you don’t find a way to make money while you sleep, you will work until you die” - Warren Buffet


Wat vind je van deze blog?

werken in het buitenland tips

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in