Hoe snel kan ik starten in het buitenland?

12 november 2019 door
Foto van Suzanne Meinsma
Suzanne Meinsma  ◦  1730 keer bekeken  ◦  2 minutes leestijd
Snel starten met je baan in het buitenland

Wat leuk! Je wilt de stap wagen naar het buitenland. Je hebt tussen het aanbod aan vaste banen een leuke vacature gezien waar jij op wilt solliciteren. Je ziet onderaan de vacature een aantal startdata staan en het valt je op dat deze allemaal op korte termijn zijn. Waarom is dit? En hoe snel zou je kunnen starten met je nieuwe baan in het buitenland? Lees snel verder! Wij leggen het je allemaal haarfijn uit!

Veel werkgevers in het buitenland werken met planningen op korte termijn. Zij plannen vaak niet verder dan twee maanden vooruit waardoor er geen startdata bekend zijn langer dan een periode van twee maanden. Wanneer jij besluit te solliciteren op een leuke vacature kan het sollicitatieproces dus erg snel gaan. Wees hier van bewust. Want voordat jij het weet stap jij in het vliegtuig richting het buitenland, op naar avontuur!

Wij begrijpen goed dat dit je een tikkeltje kan benauwen omdat jij misschien wel de tijd wilt nemen om je goed voor te bereiden, wanneer je gaat werken in het buitenland. Wij van Yobbers zijn er daarom voor jou om je precies te vertellen wat je vooraf moet regelen. Dit hebben wij verteld in een stappenplan die jij hier (deel 1) en hier (deel 2) kunt teruglezen!

Daarnaast zijn er een aantal punten die jij jezelf kunt afvragen alvorens jij solliciteert op een vacature met een vroege startdatum, denk bijvoorbeeld aan: 

  • Heb ik deze stap met mijn omgeving besproken? (denk aan vrienden, familie, etc.)
  • Beschik ik over de financiële middelen om het avontuur in het buitenland aan te gaan? *
  • Heb ik mij al verdiept in de woonsituatie in de plaats waar ik graag naartoe wil?
  • Moet ik woonruimte zelf regelen of helpt de werkgever mij hierbij? Of biedt de werkgever woonruimte aan voor mij? **
  • Heb ik te maken met een opzegtermijn bij mijn huidige baan of woning?
  • Ben ik bereid om voor zo'n lange periode naar het buitenland te gaan?

*    Je krijgt natuurlijk pas na een maand werken je eerste salaris. Tot die tijd is het belangrijk       dat je deze tijd kunt overbruggen.

**  Dit kun je uiteraard ook telefonisch bespreken met één van onze recruiters. 

Werken in het buitenland

Trainingen

Wanneer jij aan de slag gaat in het buitenland voor een vaste baan zal je uiteraard eerst getraind worden op locatie. Deze trainingen zijn gekoppeld aan vaste startdata. Hoe lang de training duurt? Dat verschilt per werkgever, vacature en project. Soms hebben de (uiteraard betaalde) trainingen een duur van een week en soms kan het oplopen tot drie of vier weken om je alle fijne kneepjes van het vak te leren. Je zult niet de enige zijn die met de training start. Samen met jou starten er (veelal) nog een aantal nieuwe (Nederlandse/Vlaamse) collega’s. Kun je niet starten op een bepaalde startdatum? Dan wordt er met de werkgever gekeken welke startdatum je wel zou passen. Waar wacht je nog op? Solliciteer snel en laat je buitenlandse avontuur beginnen!


sollicitatieproces Tips Werken in Europa werken buiten Europa Werken in het buitenland Wonen in het buitenland

Reacties

Anton Prins Wat leuk!

Wil je een reactie plaatsen?

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures