Zeker weten?

Werken Tips & tricks

Tips voor thuis sporten in het buitenland!

Laatste update: 26 februari 2024  ◦  6 april 2020 door Foto van Kaylee Kaylee  ◦  4 minutes leestijd
Gymworkout

Was jij net zo lekker bezig in de sportschool? Of had je eindelijk de motivatie gevonden om eens aan de slag te gaan met je summerbody? Helaas kwam toen het nieuws dat alle reismogelijkheden beperkt zijn tot de woonkamer en alle fitnesscentra's, sportclubs en zwembaden gesloten zijn. Geen paniek, we’ve got you! Met deze tips en inspiratie ga jij met plezier thuis sporten. Want ook wanneer jij woont en werkt in het buitenland is het belangrijk fysiek en mentaal fit te blijven! Juist deze tijd zorgt ervoor dat veel mensen kampen met stress, onzekerheid en angst*... Sporten zal je helpen dit te verlagen! Dus no excuses anymore, let’s do it!

5 Trustpilot-sterren Review van

Ilias heeft me goed geregeld en al mijn…

Ilias heeft me goed geregeld en al mijn vragen beantwoord ik kreeg voldoende informatie en hulp waar ik het nodig had. ..lees meer

7 februari 2024

* WE ARE IN THIS TOGETHER! Kandidaten jong en oud (en/of anderen) in binnen en buitenland kunnen contact met ons opnemen voor een social talk. Ben je onzeker, alleen of heb je gewoon even behoefte aan een gesprekspartner? Wil je een update over de situatie in Nederland, het buitenland of gewoon even je verhaal kwijt? Dan staan onze Social Connecters voor jou klaar (+31 85 303 11 44).

1. Geef niet op, you can do it!

Werk jij in het buitenland en beschik jij niet over een sportschool? Of moet je nu verplicht thuisblijven en vind je het moeilijk niet meer je gebruikelijke gewichten of cardio apparaten in de buurt te hebben? Ga dan niet bij de pakken neer zitten. Deze periode van thuiszitten hoeft natuurlijk niet te betekenen dat jij al je zuurverdiende progressie moet gaan opgeven! Wij gaan jou tips geven om thuis te sporten, zodat jij, wanneer je werkt in het buitenland, of natuurlijk in Nederland, lekker fit kunt blijven! Er zijn talloze oefeningen en plekken waar je gebruik van kunt maken om je lichaam in vorm te houden. Het belangrijkste is dat je niet opgeeft (still going strong) en het leuk maakt voor jezelf! Ga bijvoorbeeld via Facetime of de app Houseparty samen met vrienden of je collega’s uit het buitenland sporten (want laten we eerlijk zijn, dat is toch véél gezelliger).

2. Wees creatief

Met een beetje creativiteit kan jij al heel ver komen en hoef jij je niet zorgen te maken over je progressie. Tip van de dag: gebruik de dingen die je al in huis hebt! Water flessen, jerrycans en wasmiddel, het kan allemaal! Vul bijvoorbeeld een jerrycan met water en doe deze in je rugtas. Hiermee kan je shoulder press, sit ups, lunges, squats en deadliften doen. Hierdoor train jij niet alleen je benen, maar ook je core. Je kunt met huiselijke producten echt een heel eind komen en het zelf zo zwaar mogelijk maken door gebruik te maken van ‘tijd onder spanning’. Dit houdt in dat jij langzamer de oefening uitvoert waarin je je spieren onder spanning houdt, waardoor de oefening meer impact heeft op je spieren en jij sneller verzuring creëert. Veel sporters vinden dit een heerlijk gevoel, wedden dat jij dat ook vindt?

3. Jouw eigen workout plek

Het is natuurlijk belangrijk om te kijken waar jij je sportactiviteiten het beste kunt gaan uitvoeren. Woon en werk je bijvoorbeeld in Spanje en heb je een dakterras? Ga dan heerlijk in de zon je home-workout doen (hallo nieuwe tan). Of werk je bijvoorbeeld in Oostenrijk? Ga dan ‘s ochtends een stukje hardlopen door de bergen en geniet van je uitzicht! Let op dat er geen stoelen, schilderijen of tafels dicht in de buurt van jouw workout plek hebt staan, voordat er straks een schilderij door de lucht vliegt wanneer jij net met je been naar achteren zwaait. Een fitnessmat, fitness bal of weerstandselastieken zijn ook erg handig om in huis te hebben. Hier kom je al heel ver mee en houd jij je lichaam fit en vitaal in deze tijd!

4. De echte calorie verbranders

Mis je de cardio apparaten van de sportschool? Maak je niet druk, want met deze activiteiten verbrand je meer calorieën dan je denkt. Met een halfuur ramen wassen (het moet toch ooit eens gebeuren) verbrand je al 153 kilo calorieën. Ook met een half uur je kast opruimen ben je binnen no-time 85 kilo calorieën lichter. Is je huis toe aan een goede stofzuig beurt? Dit is écht een sportieve bezigheid, want hiermee verbrand je zo’n 119 kilo calorieën per halfuur. Je hoeft hierdoor helemaal geen cardio apparaten meer te hebben! Touwtje springen op je balkon is ook een echte killer voor je uithoudingsvermogen en je krijgt hierdoor ook nog eens strakkere benen en billen! Mooi meegenomen toch?

5. Dé voordelen  

Heb je hier al eens aan gedacht? Wanneer jij werkt in het buitenland en de zon schijnt, kun jij je workouts op je balkon, dakterras, tuin of in het park doen! De zon zorgt ervoor dat je extra vitamine D aanmaakt, wat ervoor zorgt dat de werking van de spieren en het immuunsysteem optimaal blijft. Ben jij even afgeleid van het werken thuis en heb jij nieuwe inspiratie nodig wanneer jij woont en werkt in het buitenland? Pak wat gewichten, doe wat oefeningen en maak je hoofd leeg. Voor je het weet kom je op nieuwe inspirerende ideeën! ☀️

6. Extra motivatie

Wil jij, wanneer jij woont en werkt in het buitenland, je Nederlandse sportbegeleiding houden? Of ben jij op zoek naar wat extra home-workout motivatie om deze quarantaine tijden door te komen? Check dan de accounts van Bootylab_nl, bell_coaching en Fitness blender! Je zult gelijk weer zin krijgen om te sporten! 💪

Heb je al zin om vanuit huis te gaan sporten? Of weet jij nog leuke workout apps om fit te blijven? Deel ze hieronder in de reacties, wij zijn benieuwd! 😄 


Wat vind je van deze blog?

thuiskantoor

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in