Ervaren team
Persoonlijke begeleiding
Betrouwbare baankansen
6.000+ Yobbers
Werken Tips & tricks

7 waardevolle tips voor jouw eerste week in het buitenland!

22 maart 2021 door
Foto van Emma Kiewiet
Emma Kiewiet  ◦  831 keer bekeken  ◦  3 minutes leestijd
.

Jij hebt de stap gezet: je gaat binnenkort werken in het buitenland! Of misschien is jouw eerste week in het buitenland al van start gegaan? Ontzettend tof, maar tegelijkertijd ook best een tikkeltje spannend. En dat begrijpen wij als geen ander! Daarom hebben wij speciaal voor jou 7 waardevolle tips verzameld voor een fantastische eerste week. Lees snel verder en geef jouw buitenlandavontuur een kick-start!

Trustpilot 5 stars Review van Justus

- snel een baan gevonden in het…

- snel een baan gevonden in het buitenland - de website is overzichtelijk - contact opnemen gaat makkelijk ..lees meer

27 mei 2020

1. Een goed begin is het halve werk

Een goed begin is het halve werk zeggen ze altijd… toch? Deze uitspraak is ook zeker van toepassing op jouw nieuwe avontuur in het buitenland. Voordat je vertrekt zorg jij ervoor dat je alles tot in de puntjes hebt geregeld. Zo ga jij straks relaxed op pad! Jij hebt met de hulp van je werkgever al een fijne accommodatie geregeld, je hebt je vliegticket geboekt, je koffer zorgvuldig ingepakt en alle benodigde documenten paraat. Door het regelen van deze praktische zaken ben jij er ook mentaal helemaal klaar voor. Sterker nog: jij kan niet wachten totdat je straks vertrekt om te gaan werken in het buitenland!

2. Voel je thuis! 

Je bent aangekomen op de plek van bestemming en bent pas ingetrokken in je nieuwe woonruimte. De beste manier om je hier meteen thuis te voelen? Hang wat fotootjes aan de lege wanden, koop wat vrolijke kussentjes voor op je bed en koop een verse bos bloemen. Zo maak je gelijk een fijn plekje voor jezelf. Hier wil jij namelijk lekker tot rust kunnen komen wanneer je straks begint met je baan in het buitenland.

3. Act like a tourist!

Jij hebt dus al een lekker thuis gecreëerd, superfijn! Nu is het tijd om jouw nieuwe bestemming ook nog eens eigen te maken. Huur een fiets en cruise de stad door, op zoek naar de mooiste en populairste toeristische highlights! Dít is het moment dat jij helemaal excited wordt. Jij woont nu gewoon in een fantastische wereldstad waar ontzettend veel te ontdekken valt. Geniet dus vooral van je eerste week en wellicht ontmoet je zelfs al wat nieuwe mensen terwijl je de stad verkent!

4. Creëer een fijne routine

Tijdens jouw eerste week in het buitenland kan het fijn zijn om je vast te houden aan een aantal goede gewoontes. Zo creëer je toch nog een beetje structuur voor jezelf. Ga bijvoorbeeld elke dinsdagavond een rondje hardlopen door de stad, begin elke ochtend met een wandeling door het park, of eindig je dag standaard met een yogasessie. Zo wordt werken in het buitenland nóg leuker en relaxter!

5. Houd een reisdagboek bij

Over goede gewoontes gesproken; houd vanaf het begin van je buitenlandavontuur een reisdagboek bij! Vooral tijdens je eerste week, die bomvol nieuwe indrukken zit, is het fijn om je gedachtes op te schrijven. Koop een leuk reisdagboek, of gebruik hiervoor een speciale app. Het is niet alleen fijn om je gedachtes van je af te schrijven; het is ook nog eens ontzettend leuk om jouw buitenland avonturen later terug te kunnen lezen!

6. Blijf positief!

Probeer altijd positief te blijven en te blijven lachen! Zit het even tegen of heb je een kort heimwee momentje tijdens het werken in het buitenland? Dat is helemaal oké. Laat het even op je af komen en probeer na zo’n moment direct te bedenken wat voor een geluksvogel jij eigenlijk bent. Jij hebt de kans om een nieuwe stad te ontdekken en tegelijkertijd jezelf te ontwikkelen op zowel persoonlijk als professioneel vlak. Stay positive, you got this!

7. Maak een goede eerste indruk

En dan is het tijd voor je eerste werkdag in het buitenland, exciting! Ondanks de gezonde spanning heb jij er enorm veel zin in. Zorg ervoor dat je een fantastische eerste indruk achterlaat! Ga de avond van tevoren lekker op tijd slapen en zet je wekker extra vroeg. Zo heb jij ruim de tijd om rustig te ontbijten, je even klaar te maken en de leukste outfit uit de kast te trekken! Zorg er natuurlijk ook voor dat je precies op tijd op je nieuwe werk verschijnt. Sta daarnaast open voor nieuwe inzichten en maak alvast een praatje met je nieuwe collega’s. Wie weet maak jij direct nieuwe vrienden op de werkvloer!

Wij hopen dat je na het lezen van deze 7 tips helemaal optimistisch bent over jouw eerste week in het buitenland. Wil jij ook het avontuur aangaan en gaan werken in het buitenland? Bekijk dan hier al onze vacatures in het buitenland!


Wat vind je van deze blog?

Werken in het buitenland Wonen in het buitenland Buitenland Tips

Reacties

Sabrina Blankendal Goed om mee te nemen

Wil je een reactie plaatsen?

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures