Ervaren team
Persoonlijke begeleiding
Betrouwbare baankansen
6.000+ Yobbers
Werken Tips & tricks

Waarom velen kiezen voor vakantiewerk in het buitenland!

20 december 2021 door
Foto van Lilly
Lilly  ◦  4353 keer bekeken  ◦  3 minutes leestijd
Vakantiewerk in het buitenland

Vakantiewerk in het buitenland is meer dan alleen werken. Het is een unieke ervaring waar je veel gaat meemaken: werken met mensen van verschillende nationaliteiten, culturen ontdekken en het nachtleven proeven, want dat hoort er allemaal bij! Twijfel je? Wij helpen je graag op weg.

1. Het staat goed op je cv

Vakantiewerk in het buitenland staat goed op je cv. Waarom? Als je gaat werken in het buitenland laat je zien dat je uit je comfort zone durft te stappen. Je geeft aan dat je nieuwe avonturen niet uit de weg gaat en dat je elke uitdaging aanpakt. Daarnaast biedt vakantiewerk in het buitenland diverse voordelen. Je leert bijvoorbeeld communiceren met mensen van verschillende nationaliteiten. Ook laat je zien dat jij je kan aanpassen aan de cultuur van het land waar je gaat werken. Hiermee onderscheid jij je van de rest!

2. Je leert nieuwe mensen kennen

Vakantiewerk in het buitenland betekent een nieuwe baan met nieuwe collega’s. Collega’s met andere nationaliteiten, achtergronden en unieke verhalen. Dit is wellicht het meest leuke aan een vakantiebaan in het buitenland. Omdat je veel nieuwe mensen gaat leren kennen, ga je ook samen leuke dingen doen. Flaneren door de kroegen en discotheken met je nieuwe vrienden, shinen op het strand of toch even een lekkere sessie in de sportschool neerzetten. Je kan het zo gek maken als jij wil. En dat allemaal met je nieuwe vrienden!

Wereldbol ingezoomd op de Middellandse zee

3. Goed voor je persoonlijke ontwikkeling

Dit heb je vast en zeker vaker gehoord of gelezen, maar het is wel waar. Vakantiewerk in het buitenland draagt bij aan je persoonlijke ontwikkeling. Zo ontwikkel je flexibiliteit in grote mate. Dit doe je bijvoorbeeld door te samenwerken met je collega’s uit het buitenland. Deze hebben allemaal verschillende opvattingen over het leven en op de werkvloer. Je zult je veel moeten aanpassen en uit je comfort zone durven stappen. Als persoon groei je hierdoor enorm! Je ontwikkelt een open- minded mindset die je gaat helpen in je toekomstige carrière.

4. Goede tussenstap voor een vaste baan in het buitenland

Twijfel je of je wilt gaan werken in het buitenland? Dan is vakantiewerk in het buitenland een goede tussenstap. Vakantiewerk heeft vaak betrekking op een relatief korte periode. Dit brengt veel voordelen met zich mee. Zo geeft een vakantiebaan in het buitenland jou de mogelijkheid om in een kort tijdsbestek te kijken hoe het is om te werken in het buitenland. Je kan in een korte periode ervaren hoe het werk is, de cultuur, het weg zijn van thuis, het zelfstandige leven en ga zo maar door. Mocht je dan wel een vaste baan in het buitenland willen, dan is een vakantiebaantje in het buitenland een goede tussenstap waar je relevante werkervaring opdoet, dat ook nog eens goed op je cv staat!

5. Het is een unieke ervaring

Als jij in het buitenland zit, dan ga je onwijs veel meemaken. Je komt er niet als toerist, maar als (werkende) inwoner. Je leert veel nieuwe mensen kennen die je beste vrienden kunnen worden. Je gaat culturen ontdekken, je gaat veel reizen en bezichtigen in het land waar je bent. Je kent alle local hotspots en je bouwt af en toe een goed feestje. Dit is de gouden formule voor een onvergetelijke ervaring in het buitenland!

Wake up, Kick ass, Repeat

Wat vind je van deze blog?

vrienden maken in het buitenland Vakantiewerk Seizoenswerk Werken in het buitenland

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures