Ik pak mijn koffer en ik neem mee...

30 oktober 2018 door
Foto van Sina Alea Kugis
Sina Alea Kugis  ◦  2693 keer bekeken  ◦  3 minutes leestijd
Wat doe jij allemaal in je koffer?

Yes! Je buitenlandse avontuur gaat beginnen :-D. Nu rest alleen nog de vraag.... wat neem ik allemaal mee?
 Je koffer inpakken wanneer je voor minimaal een jaar gaat werken in het buitenland is natuurlijk heel anders dan je koffer inpakken voor een vakantie.

Als je begint met pakken, denk je vaak alles nodig te hebben. Waardoor je misschien de behoefte hebt om je hele hebben en houwen van thuis mee te nemen. Maar we willen je alvast een hele belangrijke tip meegeven: Neem alleen het hoognodige mee :-) Veel spullen kun je ook kopen in het land waar je gaat werken... denk bijvoorbeeld aan toiletspullen en kleren. Onthoudt: Less is more als je gaat werken in het buitenland. 

‘’Check-in bagage’’
Maar wat gaat er dan eigenlijk mee in je koffer? Natuurlijk is dit erg persoonlijk en bepaal je dit uiteindelijk helemaal zelf. Toch zal je goed moeten overwegen of je nu eigenlijk wel ruimte hebt voor die 10 paar jeans ;-). Allereerst is het belangrijk dat je begint met de basisuitrusting. De spullen die je beslist nodig hebt om te kunnen leven. Denk bijvoorbeeld aan kleding, schoenen, hygiëne artikelen, cosmetica en medicijnen. Let erop vooral dingen in te pakken die je direct na aankomst in het buitenland nodig zult hebben. 

‘’Pas je kleren aan op het klimaat van het land‘’

Reis je naar een land met een koud klimaat? Dan is het natuurlijk logisch dat jij je kleren hierop aanpast. Je winterjas, warme schoenen en dikke truien zijn in dit geval onmisbaar. Vlieg je naar de zon? Dan is je bikini, zwembroek en zonnebrandcrème* essentieel om mee te nemen in je koffer. Ook is het raadzaam jezelf te informeren of in het land waar je gaat werken dezelfde stopcontacten zijn. Mocht dit niet het geval zijn dan kun je een adapter kopen in elke reiswinkel. 

‘’Handbagage‘’
De tijd is aangebroken om te gaan werken in het buitenland. Je avontuur begint! Je hebt je koffer ingepakt en begint aan het inpakken van je handbagage. Maar wat moet er nu eigenlijk in je handbagage? Ook dit keer is het natuurlijk helemaal aan jezelf, maar spullen die niet mogen ontbreken in je handbagage zijn je vliegtickets, je paspoort (indien nodig) je vaccinatie paspoort (indien nodig) je visum (indien nodig), belangrijke telefoonnummers, je medicijnen (indien nodig), je telefoon, laptop, camera en opladers. Het is daarnaast verstandig om alvast contant geld in de lokale valuta op zak te hebben. Vergeet vooral niet om je koffer en handbagage van een ‘bagagelabel’ te voorzien met je gegevens er op. Mocht je je koffer of tas onverhoopt kwijtraken, zal deze altijd weer bij jou terecht komen. Extra tip: Voor het geval dat je je koffer kwijt raakt, is het ook handig om een extra setje kleren in je handbagage mee te nemen!

‘’Weeg je koffer’’ 
Het gebeurt nog wel eens dat reizigers voor verrassingen komen te staan wanneer zij gaan inchecken op het vliegveld. Je koffer is te zwaar en je moet tientallen euro’s extra betalen. Als je je koffer thuis alvast weegt voorkom je dat dit jou overkomt. 

Controle van je koffer

‘’Welke zonnebrand?’’

*Uit ervaring kunnen wij je vertellen dat het verstandig is om zonnebrand vanuit Nederland mee te nemen wanneer je gaat werken in Azië. In sommige Aziatische landen wil de bevolking zo wit en blank mogelijk zijn en blijven. Wij kunnen ons hier natuurlijk niks bij voorstellen. Wij vinden een zongebruind huidje natuurlijk erg mooi, maar dit is niet overal zo. In deze landen bevatten de zonnebrandproducten een zogenaamde ‘whitening’. Dit is een soort stofje dat de huid juist bleek maakt. Dit is natuurlijk niet wat jij wil! Het is daarom verstandig om genoeg zonnebrand mee te nemen wanneer jij naar één van deze landen gaat om te werken.

 

Laten we gaan! Bon Voyage 🙌🏻 (Goede reis)


Speciaal voor jou hebben wij een checklist opgesteld om zo goed mogelijk voorbereid op avontuur te gaan. Deze checklist kun je hier binnenkort lezen!


Paklijst Werken in het buitenland Bagage Buitenland

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures