Werken in het buitenland? Zo maak je een top-cv!

24 maart 2021 door
Foto van Gast Blog
Gast Blog  ◦  385 keer bekeken  ◦  2 minuten leestijd
Werken in het buitenland? Zo maak je een top-cv!

Ook in het buitenland trekken recruiters zo’n zes tot tien seconden uit voor het scannen van een cv. Binnen die paar seconden zul je dus de aandacht moeten trekken, om daarmee te zorgen dat jouw cv op de vervolg-stapel terecht komt en niet op de stapel in de oud papierbak. Maar hoe doe je dat?

Less is more

Probeer allereerst om het ontwerp van je cv op een positieve manier te laten opvallen. Door je aan een paar basisregels te houden, leg je al een stabiele bodem neer. Kies voor duidelijkheid en rust, in plaats van opvallen op een schreeuwerige manier. Vind je het lastig om het juiste ontwerp te kiezen? Online zijn diverse tools die je kunnen helpen bij het maken van je cv

Vertel het hele verhaal

Als starter kan het lastig zijn om je cv voldoende body te geven, omdat werkervaring vaak nog ontbreekt. Probeer toch een zo volledig mogelijk beeld te geven van jou als sollicitant. Wees niet bang om vakantiewerk of een bijbaan op je cv te vermelden. Dit soort functies kunnen al veel over je vertellen. Het feit dat je het drie jaar lang hebt volgehouden als vakkenvuller geeft aan dat je loyaal bent, en een zware vakantiejob kan er op duiden dat je van aanpakken weet.

 

Dit geldt overigens ook voor hobby’s. Probeer je interesses te koppelen aan karaktereigenschappen die belangrijk zijn voor de functie waarvoor je solliciteert. Doe je aan een sport als voetbal of basketbal? Dat vertaalt zich naar ‘teamplayer’. En zo past fitness of hardlopen bij een zelfstandige doorzetter, en is iemand die van reizen houdt vaak ondernemend en nieuwsgierig.

Europass

Wil je binnen Europa aan de slag? Dan kan Europass wellicht uitkomst bieden. Dit is een online tool van de Europese Unie, die bedoeld is om leren en werken binnen EU-landen makkelijker te maken. Binnen dit platform kun je ook een Europass cv maken, dat internationaal wordt erkend in heel Europa. Deze standaardvorm wordt steeds vaker gebruikt, en daardoor bij uitstek geschikt voor internationale sollicitaties. En de inhoud kun je met deze handige cv tips nog even wat verder bijschaven.


Curriculum vitae Tips Werken in het buitenland

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures