Zeker weten?

Wonen Social life

Zes bijzondere kersttradities in het buitenland!

Laatste update: 1 augustus 2022  ◦  21 december 2020 door Foto van Laura Laura  ◦  1831 keer bekeken  ◦  3 minutes leestijd
Kersttradities in het buitenland

De gezelligste dagen van het jaar staan voor de deur: kerst! De één vindt het de mooiste tijd van het jaar en de ander wordt gek van alle kerstliedjes en rinkelende bellen. Kerst wordt overal ter wereld op andere manieren gevierd. Zo geniet het ene land van een koude en witte kerst terwijl andere landen kerst vieren in een zomerse bikini! Wist je dat veel landen helemaal geen Tweede Kerstdag vieren? Deze mensen zijn dan ook vaak jaloers op het feit dat wij twee dagen kerst vieren in Nederland! In deze blog nemen we je mee in bijzondere en leuke wereldwijde kersttradities!

5 Trustpilot-sterren Review van

Mijn erg positieve ervaring met Yobbers

Nadat ik op de site van Yobbers had gesolliciteerd op verschillende banen in het buitenland kreeg ik binnen een paar dagen een online gesprek. Hierin werd gekeken welke baan/banen bij mij paste. Vervolgens kreeg ik een gesprek met het bedrijf, ook dit verliep erg soepel en fijn. In mijn geval ben ik aangenomen bij een bedrijf in Valencia. Ik zou het iedereen aanraden om via Yobbers een baan te regelen. Fijn contact van het begin tot het einde van je sollicitatie! ..lees meer

18 juli 2022

Kerst in IJsland

Tijdens de kerst én twee weken voor kerst zetten kinderen in IJsland twee weken lang hun schoen. Het is dan niet de Kerstman die hier kleine cadeautjes in stopt, maar een trol! De IJslandse bevolking heeft zelfs een monster, een vrouwelijke oger met de naam Grýla, die kinderen de stuipen op het lijf jaagt rond de kerst in IJsland! Het verhaal gaat dat Grýla met Kerstmis de bergen uitkomt, ondeugende kinderen meeneemt én ze later opeet! Nog een grappig feitje: in IJsland begint iedereen stipt om 18:00 uur met het kerstdiner. Het wordt zelfs op de radio aangekondigd zodat iedereen tegelijkertijd kan beginnen met eten!

Kerst in Tsjechië

Tijdens de kerst in Tsjechië eten de meeste mensen karpers, dat is daar een echte traditie! Naast deze delicatesse kennen de Tsjechen nog een leuke traditie speciaal voor de vrouwen. Alle single ladies opgelet: in Tsjechië kun je tijdens kerst voorspellen of je volgend jaar de prins op het witte paard tegen gaat komen! Met Kerstmis gooien de Tsjechische vrouwen hun schoenen over hun schouders. Als de neuzen van de schoenen naar de deur staan, betekent het dat vrouwen de volgende kerst hun geliefde hebben gevonden!

 

Kerst in Zweden

Opgepast, want in Zweden zijn ze ervan overtuigd dat boze geesten langskomen met Kerstmis! Ze hebben daar een goede oplossing voor: geitjes! Geiten verdrijven namelijk deze enge geesten. Om die reden zal je veel geitjes terugzien in de kerstversiering. Kinderen verkleden zich zelfs als geitjes rond kerst! In grote steden worden mega grote geiten van stro gemaakt voor Kerstmis. Daarna worden ze aangestoken met vuur en verbranden ze volledig.

 

Kerst in Noorwegen

Nu we het toch over boze geesten hebben… Volgens de Noren komen geesten op kerstavond langs. Om te voorkomen dat de geesten net als heksen ervandoor gaan op een bezem of dweil, verstoppen de Noren deze! De kans is dus klein dat je iemand in Noorwegen ziet schoonmaken met Kerstmis. De bezems en dweilen zijn namelijk ontzettend goed verstopt!  

Kerst in Oekraïne

In Oekraïne heerst een heuse kerstlegende. Er gaat een verhaal rond dat er heel lang geleden een vrouw was die geen geld had voor mooie kerstversiering. Daarom hing haar boom vol met spinnenwebben. Een dag later waren deze van zilver en goud! Door dit verhaal geloven veel Oekraïense mensen dat spinnenwebben geluk brengen. Daarom hangen ze vaak nep spinnen en webben in de kerstboom! Tenminste, we hopen maar dat ze nep zijn…

 

Kerst in Venezuela

De leukste kersttraditie komt misschien wel uit Venezuela. Inwoners van de hoofdstad Caracas gaan daar namelijk met kerst naar de kerk op rolschaatsen! Hele straten worden afgezet zodat iedereen veilig de straat over kan rollen. Hoe gaaf is dat?! Tegenwoordig is het een hele traditie geworden. Mensen gaan ’s ochtends vroeg eerst heel wat straten af op hun rolschaatsen, maken allerlei kinderen wakker onderweg en gaan dan pas richting de kerk.

Welk land heeft volgens jou de meest bijzonderste traditie? Laat het ons weten in de reacties hieronder! En niet te vergeten: we willen jullie allemaal fijne kerstdagen wensen! Geniet van de glinsterende kerstboom, het lekkere eten en de gezellige muziek. De kerstdagen zullen er anders uitzien dan de voorgaande jaren door corona, maar laten we er met zijn allen wat gezelligs van maken! Merry christmas! 🎄


Wat vind je van deze blog?

kerst

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in