Zeker weten?

Wonen Wonen en werken in

Wonen en werken in Thessaloniki

Laatste update: 3 augustus 2023  ◦  29 januari 2020 door Foto van Vera Vera  ◦  3903 keer bekeken  ◦  4 minutes leestijd
Werken in Thessaloniki

Thessaloniki is hot en happening! De op één na grootste stad van Griekenland ligt in het Noordwesten van het land en is een bruisende bestemming waar je heerlijk kan vertoeven. De stad heeft veel hippe cafeetjes, gezellige kroegjes en een actief nachtleven. ‘Het zusje van Athene’ heeft daarnaast een rijke geschiedenis en daarom veel te bieden op cultureel vlak. Klinkt goed toch? Ga jij binnenkort wonen en werken in Thessaloniki? Lees dan snel verder wat er zoal te beleven valt!

5 Trustpilot-sterren Review van

Mijn erg positieve ervaring met Yobbers

Nadat ik op de site van Yobbers had gesolliciteerd op verschillende banen in het buitenland kreeg ik binnen een paar dagen een online gesprek. Hierin werd gekeken welke baan/banen bij mij paste. Vervolgens kreeg ik een gesprek met het bedrijf, ook dit verliep erg soepel en fijn. In mijn geval ben ik aangenomen bij een bedrijf in Valencia. Ik zou het iedereen aanraden om via Yobbers een baan te regelen. Fijn contact van het begin tot het einde van je sollicitatie! ..lees meer

18 juli 2022

Thessaloniki

Één van de bekendste bezienswaardigheden in Thessaloniki is de witte toren. Aan de toren is weinig wits te zien, want het heeft meer een beige achtige kleur. Vroeger werd deze toren voornamelijk gebruikt als gevangenis. Vanaf de toren heb je een adembenemend uitzicht en kun je deze prachtige stad goed in je opnemen. Deze mag absoluut niet ontbreken wanneer jij gaat werken in Thessaloniki. Het bruisende aristoteles plein is ook zeker meerdere bezoekjes waard, zowel overdag als in de avond. Het hele jaar vinden hier diverse evenementen plaats. Nu je er toch bent… bezoek dan ook de wijk Ladadika. Een typische studentenwijk vol gezellige straatjes met gekleurde muren waar je heerlijk kunt eten. ‘S avonds is dit dé plek om uit te gaan. Over eten gesproken... het Panellinion restaurant willen wij je echt aanraden. Op het menu staan heerlijke Griekse gerechten en ‘s avonds verandert het restaurant in een club en kun je dansen tot in de late uurtjes!

Wanneer het niet te warm is, kun je een wandelingetje of fietstochtje maken langs de boulevard van Thessaloniki. De witte toren, waar we het al eerder over hadden, zul je dan ook passeren. Vlakbij deze witte toren staat het monument van Alexander de Grote, één van de grootste figuren uit de Griekse geschiedenis. Een grappig feitje is dat Thessaloniki vernoemd is naar de stiefzus van Alexander de Grote. De shopaholics onder ons kunnen hun hart ophalen in deze stad. De duurste straten van de stad zijn de Tsimiski en Mitropoleos. Voor je dagelijkse boodschappen kun je een bezoekje brengen aan de overdekte Modiano Markt. Als we dan toch een minpuntje moeten noemen is dat Thessaloniki geen strand heeft. Maar wees niet getreurd..  op slechts een uurtje rijden zijn de stranden en baaitjes van Halkidiki en Chalkidiki te vinden. Goed om hier het weekend te vertoeven wanneer jij gaat werken in Thessaloniki! Mocht je toch liever in de stad willen blijven, maar wil je wel verkoeling? Vele hotels hebben leuke zwembaden waar je voor een leuk prijsje gebruik van kan maken. 

Werken in Thessaloniki 

Thessaloniki is een heerlijke stad om te wonen en te werken. Maar liefst 40% van de bevolking is student en daarom staat de stad ook bekend als een typische studentenstad. Er is veel werkgelegenheid en de vraag naar Engelstalige medewerkers groeit enorm! Ondanks de recente crisis heeft Thessaloniki nog steeds een goede positie in de Balkan-economie. Vooral de industrie voor cruiseschepen heeft een behoorlijke groei doorgemaakt, door de ideale ligging van de stad. Krijg je al zin om te werken in het bruisende Thessaloniki? Neem een kijkje bij onze vacatures!

Wonen in Thessaloniki

Doordat er veel internationale studenten naar Thessaloniki komen, zijn er veel kamers beschikbaar. De huur van een kamer is relatief laag, de prijzen liggen gemiddeld tussen de EUR 150,- en EUR 350,-. De kosten van levensonderhoud in Griekenland ligt lager dan in Nederland. Gemiddeld ben je zo’n 600 à 700 EUR kwijt per maand (inclusief huur). 


De stad heeft verschillende leuke wijken om te wonen. Ano Poli behoort tot één van oudste wijken van de stad en staat ook wel bekend als de ‘upper town’. Dit omdat de wijk hoger ligt dan andere wijken… dus een mooi uitzicht gegarandeerd! Deze wijk is één van de weinige delen van de stad die wel behouden is gebleven nadat er in 1917 een grote brand heeft gewoed. Zoals eerder benoemd is Ladadika de studentenwijk van de stad. Dit is de plek om lekker en betaalbaar uit eten te gaan of een terrasje te pakken.


Hieronder hebben wij voor jou een aantal websites op een rijtje gezet waar je een potentieel appartement of kamer kunt vinden:

 

De ervaring leert dat het vrij makkelijk is om een accommodatie te vinden, maar houd er rekening mee dat er veel nieuwe studenten komen in de maanden augustus en september, waardoor het dan iets lastiger zal zijn om snel woonruimte te kunnen vinden. Het openbaar vervoer in Thessaloniki is erg goedkoop. De bus is het meest gebruikte openbare transportmiddel. De prijs voor een buskaartje ligt veel lager dan dat wij in Nederland gewend zijn. De prijs voor een enkele reis is EUR 0,80,- en EUR 0,90,- voor een retourtje. Een metro of tram systeem heeft de stad (nog) niet. Je zal in ieder geval genoeg tijd om de stad te ontdekken wanneer jij gaat werken in Thessaloniki!

Plein midden in het centrum van Thessaloniki
Plein midden in het centrum van Thessaloniki

Wat vind je van deze blog?

Griekenland

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in