Zeker weten?

Wonen Wonen en werken in

5 voordelen van werken in Portugal!

Laatste update: 10 oktober 2022  ◦  31 januari 2022 door Foto van Cheyenne Cheyenne  ◦  3 minutes leestijd
Voordelen werken in Portugal

Je ziet het al voor je: genietend van de zon, het heerlijke eten, een relaxte omgeving en vriendelijke locals. Portugal is dan dé bestemming voor jou!

Het Portugese klimaat

Met stipt op de eerste plaats staat het Portugese klimaat. Beeld je in, (bijna) het hele jaar fijne temperaturen, de zonnestralen op je gezicht en weinig regen. Dat is toch een fantastisch idee?! Als jij gaat werken in Portugal laat je de koude Nederlandse temperaturen achter je. Portugal heeft namelijk één van de beste klimaten van Europa. Lissabon heeft zelfs de meeste zonuren van Europa. Aan de Portugese kust voel je vaak een fijn briesje, waardoor de temperatuur in de zomer aangenaam blijft. Ook in de wintermaanden is Portugal een fijne bestemming. Met lente-temperaturen, komt het nulpunt op veel plekken niet eens in zicht.

Activiteiten in Portugal

Sportfanaat, cultuurfan, natuurliefhebber of foodie; Portugal biedt voor ieder wat wils. Ontdek de prachtige kust, het heuvelachtige landschap, de meren of trek door de natuurparken. De ene week trek je de natuur in met een mountainbike en de andere week zoek je een leuk spot voor een strandweekend. Bezoek minder bekende plekken als Braga, Sintra en Évora en neem ook zeker een kijkje in de Portugese keuken. Leer bijvoorbeeld zelf hoe je de échte Pastéis de nata maakt. 

 

Ook de werkgever zit niet stil! Als jij gaat werken in Portugal organiseert de werkgever regelmatig activiteiten voor het team. Een leuke manier om elkaar te leren kennen!

De taal

‘Help ik spreek geen Portugees!’ In Portugal spreken de mensen vaak prima Engels. Het is dus geen probleem als je (nog) geen Portugees spreekt als je gaat werken in Portugal. Je kunt het wel leren, want de werkgever biedt naast surflessen ook taallessen! Hoe gaaf als je na een tijd een goed woordje Portugees spreekt én het is ook nog een leuke toevoeging op je cv.

Hulp van de werkgever

Je stapt het vliegtuig in en binnen no-time land je op de Portugese bodem. Bij aankomst op het vliegveld (Lissabon) of het nabijgelegen station (Porto) staat de transfer al voor je klaar. Ideaal! Je wordt direct naar je nieuwe appartement gebracht dat je deelt met collega’s. Kortom, een fijne aankomst waar je zelf niets voor hoeft te regelen. In plaats van een eindeloze zoektocht naar een woonruimte, zet je jouw spullen neer en ontdek je alvast de stad. De appartementen zijn volledig gemeubileerd. Een bezoekje aan de IKEA is dus overbodig. Voor de vaste lasten hoef je ook niets te regelen, want daar zorgt de werkgever voor.

 

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf een appartement te zoeken als je gaat werken in Lissabon. In dat geval staan zowel de werkgever als onze recruiters voor je klaar! Vraag om advies en start jouw zoektocht!

Lissabon

Dat Portugese leven lijkt jou wel wat. Een fijne levensstijl, lagere kosten en een lekker klimaat. Het levendige Lissabon verveelt nooit. De stad is gebouwd op zeven heuvels, dus je raadt het al: gegarandeerd adembenemende uitzichten. Ook heeft Lissabon tientallen hotspots; van leuke foodspots tot culturele bezienswaardigheden en van enorme pleinen tot veelzijdige wijken waar de fado-muziek uit de huizen komt. Een voordeel van werken in Lissabon is dat je met de trein snel bij de kust bent. Heerlijk om na het werk nog even van de zon te genieten of om met een surfplank te dansen op de golven! 

Overtuigd dat Portugal jouw nieuwe bestemming is? Dat dachten wij al! Bekijk snel alle vacatures in Portugal en start vandaag nog jouw droomavontuur in Lissabon of Porto!


Wat vind je van deze blog?

Portugal werken in Portugal inspiratie

Reacties

Henriette Kamphuis
Henriette Kamphuis Een mooie uitdaging die ik wel wil aangaan!
Niels Leliaert
Niels Leliaert Werken in Lissabon lijkt een geweldige ervaring!

Wil je een reactie plaatsen?

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in