Ervaren team
Persoonlijke begeleiding
Betrouwbare baankansen
6.000+ Yobbers
Wonen Wonen en werken in

Vaste baan in Nederland? Nu nog niet!

8 mei 2017 door
Foto van Suzanne Meinsma
Suzanne Meinsma  ◦  2499 keer bekeken  ◦  4 minutes leestijd
Suzanne op een bruggetje

Life begins at the end of your comfort zone

Life begins.. at the end of your comfort zone!

Reizen… zo veel en zo ver mogelijk. Wie mij al van kinds af aan kent weet dat ik dat altijd al wilde doen. In elk vriendenboekje waarin ik vroeger mocht schrijven staat dat ik later graag een wereldreis wil maken, wil werken in het buitenland en alle culturen wil ontdekken.

Mijn naam is Suzanne Meinsma, 25 jaar en op dit moment ‘wonende’ in Perth, Australië. In 2015 kreeg ik de kans om voor mijn studie Small business & Retail management in het buitenland te studeren. Ik koos ervoor om de minor Marketing & Management te volgen. Dit deed ik eerst in Thailand en vervolgens ben ik dit gaan volgen in Indonesië (Bali). Niet alleen om mijn Engelse taal te verbeteren, maar vooral zodat ik nieuwe culturen kon leren kennen, nieuwe landen kon ontdekken en de mooiste plekken op aarde kon gaan bezoeken. Naast dat ik natuurlijk naar school moest, was er genoeg vrije tijd over om op avontuur te gaan. Ik heb in de vijf maanden in het buitenland ontzettend veel kilometers gemaakt per boot, bus, vliegtuig en tuk-tuk. Dit deed ik om zo veel mogelijk van Thailand en Indonesië te kunnen zien. Voor mij was dit een van de mooiste tijden van mijn leven. En vooral om dit samen met mijn vrienden en klasgenoten te mogen meemaken.

Toen ik terugkwam in Nederland had vrijwel gelijk alweer besloten dat ik zo snel mogelijk ging sparen om mijn volgende reis naar het buitenland te kunnen maken. Inmiddels heb ik het diploma van mijn opleiding op zak en ben ik zoals ik in mijn scriptie omschreef in het voorwoord: klaar om op avontuur te gaan in de weide wereld. Nou ja, klaar om de wijde wereld in te gaan kan je natuurlijk op verschillende manieren opvatten. Voor mij betekend dit dus totaal niet om nu al een vaste baan te vinden in de functie waar ik voor gestudeerd heb. Uiteraard is dit mijn uiteindelijke doel, maar eerst wil ik nog zo veel van de wereld zien en dit ook nog een tijd blijven doen, want juist nu is het moment om voor een langere tijd weg te kunnen gaan.

Ik was niet de enige die hier zo over dacht en zo vertrok ik samen met twee vriendinnen die ook beide net waren afgestudeerd aan dezelfde opleiding naar Azië. Samen met hun heb ik een maand rondgereisd in Myanmar en Cambodja. In Vietnam zijn we gesplitst en ben ik in mijn eentje verder gaan reizen door Vietnam en de Filipijnen. Wat ik het leukst vind aan alleen backpacken is de vrijheid. Niets moet, alles mag. Je bent verantwoordelijk voor alles wat je zelf wil en doet. Je ontmoet zoveel nieuwe mensen die hetzelfde als jij vinden en die over de hele wereld wegkomen. Je maakt de avontuurlijkste dingen met ze mee en je hoort de meest grappige en verschillende verhalen. Wat ik altijd een bijzondere ervaring vond was het contact dat je met de locals had. Je wordt zo warm verwelkomt en leert de cultuur van binnen uit kennen.

Na Azië stond een volgend avontuur op mij te wachten. In Vietnam had ik hem namelijk al aangevraagd… Een Working Holiday Visa voor in Australië. Daarmee heb ik de mogelijkheid om een jaar lang reizen en ondertussen te werken in het buitenland. In Australië is het wel heel verschillend met Azië en dan doel ik vooral op de prijzen, haha. Australië staat natuurlijk bekend om de vele backpacker die naar Australië komen om hier te werken, omdat het zo goed verdiend. Bij aankomst werd ik opgevangen door vriendin waar ik nu ook tijdelijk woon tot eind mei. Zij hebben mij de eerste paar dagen geholpen door mij wegwijs te maken in The land down under…

Na twee weken in Australië te zijn geweest heb ik vakantiewerk gevonden en mijn plan is om rond Augustus of September weer lekker rond te reizen. Dit is, omdat de lente dan weer begint in Australië en de temperaturen weer beginnen met stijgen. Hopelijk heb ik dan genoeg gespaard zodat ik heel Australië en wie weet Nieuw-Zeeland kan gaan ontdekken.

Ik krijg vaak de vraag van mensen uit Nederland, maar ook in Azië en Australië, hoe ik dit toch allemaal zo durf om in mijn eentje te reizen en om zo lang weg te zijn van mij familie en vrienden. Het antwoord daarop is, omdat ik het leuk vind om mezelf uit te dagen en mijn grenzen te verleggen en daarnaast vind ik reizen ook nog eens hartstikke leuk. Als je nooit je eigen grenzen verlegt blijf je altijd maar in hetzelfde hangen. We cannot become what we need to be by remaining what we are.

En ja, natuurlijk is het ontzettend eng voordat je het vliegtuig in stapt… Je gaat al je vrienden en familie missen en bij elk begin is het even spannend hoe het gaat lopen. Welk avontuur je ook in duikt, achteraf ben je alleen maar blij en gelukkig en zal je terugkijken op de mooiste tijd van je leven… because, life begins at the end of your comfort zone.

Kangeroe
Kinderen
Strand
Horizon

Wat vind je van deze blog?

Avonturier Australië Overig

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures