Zeker weten?

Wonen Wonen en werken in

Wonen en werken in Antalya

Laatste update: 27 januari 2023  ◦  20 mei 2020 door Foto van Maaike Maaike  ◦  4496 keer bekeken  ◦  4 minutes leestijd
Wonen en werken in Antalya

Pak je zonnebril maar in want die heb je zeker nodig tijdens jouw periode werken en wonen in het mooie Antalya. Met maar liefst 300 dagen zon per jaar kun jij zeker genieten van dit héérlijke mediterrane klimaat! Deze stad aan de Middellandse Zee in Turkije heeft het allemaal. Het wordt dan ook niet voor niets de parel van de Turkse Rivièra genoemd! Azuurblauw water met prachtige stranden, een historisch centrum, maar ook moderne clubs en leuke restaurantjes. Klinkt goed toch? Lijkt het jou leuk om te gaan wonen en werken in Antalya? Lees dan snel verder en ontdek nog meer over deze te gekke stad!

5 Trustpilot-sterren Review van

Ik heb gesolliciteerd op een vacature…

Ik heb gesolliciteerd op een vacature in Lissabon, ben erg goed begeleid en zeer tevreden over de manier waarop er gecommuniceerd word met de sollicitanten. Heb het contact met Lisa als enorm prettig ervaren en kijk er naar uit om te gaan starten met mijn nieuwe baan!! ..lees meer

5 maart 2021

Leven in Antalya

Deze populaire stad staat bekend om haar prachtige zandstranden, rijke historische cultuur en de schitterende natuur. Het is dan ook niet gek dat hier voor iedereen wat valt te beleven! Ontdek tijdens het werken in Turkije naast je dagelijkse dosis zon, zee en strand, vooral ook de mooie omgeving van het Taurusgebergte in het zuiden van Turkije. Schattige bergdorpjes, watervallen en een prachtig landschap om doorheen te rijden of te lopen. Wat dacht je van een roadtrip of jeepsafari in je vrije tijd tijdens werken in Antalya? Of ga bijvoorbeeld kajakken langs de prachtige Düden watervallen. Voor de echte adrenaline liefhebbers zijn er ook excursies raften door de snel stromende rivieren. Er is hier gegarandeerd genoeg te doen!  

 

Ook voor cultuurliefhebbers is Antalya de place to be! Het oude deel van de stad Kaleiçi,  geeft je een historisch kijkje in de Romeinse tijd. Dit sfeervolle deel van de stad is om de haven, die de Romeinen vroeger hebben aangelegd, gebouwd en is grotendeels autovrij. In Kaleiçi kun je gemakkelijk uren ronddwalen. Loop door de triomfboog en ingang van de hadrianuspoort en bezoek de oude restanten van de stadsmuur, de indrukwekkende moskeeën of geniet van de prachtige architectuur. Klaar met al dat lopen? Er zijn er genoeg leuke en gezellige restaurantjes voor een heerlijk verfrissend drankje (of twee). Ook is het moderne deel van het centrum zeker een bezoek waard tijdens je periode werken in Antalya! Het bruisende centrum van Antalya heeft veel gezellige winkeltjes die vaak tot ‘s avonds laat open zijn. Ook in de late uurtjes kun je je zeker vermaken in deze stad. Het uitgaansleven in Antalya is hot & happening! Je vindt hier dan ook genoeg moderne clubs en barretjes zoals SOHO Club en Olympus Disco. Ben jij klaar voor een avond Turkse gezelligheid? 

Wonen in Antalya

Antalya is een populaire en levendige stad onder de toeristen en is momenteel een van de snelst groeiende steden in Turkije. Tijdens wonen en werken in Antalya kun jij de heerlijke combinatie van zon, zee, strand en Turkse cultuur ontdekken. Zodra jij gaat wonen in Antalya moet je er rekening mee houden dat dit een populaire bestemming is bij toeristen. Jaarlijks wordt deze gezellige en prachtige stad door zo’n 5,6 miljoen toeristen bezocht. 

 

Ga jij binnenkort werken in Antalya? Dan wil jij natuurlijk een fijne accommodatie vinden. Gelukkig is er genoeg aanbod van woningen in deze mooie stad. Er zijn ook verschillende prijsklassen: de duurdere woningen liggen aan het strand en de goedkopere woningen staan dichtbij het centrum. Over het algemeen zijn de huurprijzen voor een 1 kamer appartement in Antalya ongeveer rond de €400,- per maand. Maar dit kun je zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt! Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een privé accommodatie of juist voor een gedeelde woonruimte wanneer jij gaat werken in Turkije.

 

Hier zijn een aantal handige sites die je kunnen helpen bij het vinden van een woonruimte tijdens jouw periode van werken in Antalya. Op deze sites kun je verschillende appartementen, studio’s en huizen vinden. 

 

Tijdens jouw periode werken in Antalya zul je erachter komen dat er verschillende populaire wijken zijn om te wonen. Eén daarvan is Lara Beach in het centrum van Antalya. Dit is een populaire wijk voor veel verschillende nationaliteiten! Deze wijk ligt aan de prachtige zee en heeft veel gezellige bars en restaurantjes waar jij je snel zult thuis voelen. Ook is Konyaalti Beach een zeer populaire wijk om te wonen tijdens het werken in Antalya. Dit is de ideale wijk voor als je net nieuw in Antalya bent en graag alleen wilt gaan wonen. Ook ligt deze leuke wijk aan één van de top tien, volgens Tripadvisor, mooiste stranden in Turkije. 

Werken in Antalya

Antalya is een heerlijke stad om te gaan wonen en werken. Dankzij het mediterrane klimaat kun je hier ook in de winter ontsnappen aan de kou. Geniet tijdens het werken in Turkije van je dagelijkse dosis gratis vitamine D! Verder is er genoeg te doen in je vrije tijd en zul jij je dan ook zeker niet vervelen. Naast de sfeervolle restaurantjes kun je ook op de vele prachtige stranden genieten van de heerlijke zon! Na een week hard werken in Antalya kun je in je vrije tijd dus heerlijk onderuit op het strand gaan liggen en genieten van het mediterrane leven. 

 

Verder is er in deze populaire toeristenstad ook prima openbaar vervoer. Er zijn genoeg bussen, trams en taxi’s die jou naar alle hotspots, belangrijke bestemmingen en je werk in Antalya kunnen brengen. De bus is de makkelijkste en goedkoopste manier om je door de stad te verplaatsen. Verder kun je voor een dagje hotspots bezoeken in het oude centrum het beste de tram nemen. Ook kun je tijdens werken in Antalya gebruik maken van de dolmus. Dit is een combinatie van een taxi en een bus. Vaak rijdt de dolmus een vaste route en kun je overal langs de route instappen. Ideaal!

Werken in Antalya is perfect wanneer je op zoek bent naar een tropische en gezellige bestemming in het buitenland! Ben je nieuwsgierig geworden naar onze vacatures? Bekijk snel het actuele vacatureaanbod in Turkije!


Wat vind je van deze blog?

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in