Zeker weten?

Wonen Wonen en werken in

Wonen en werken in Barcelona!

Laatste update: 9 oktober 2023  ◦  15 juni 2020 door Foto van Femke Femke  ◦  8206 keer bekeken  ◦  5 minutes leestijd
Wonen en werken in Barcelona

Barcelona! De stad waar je eindeloos kunt genieten van smaakvolle tapas of een goed gevuld bord paella onder het genot van een zoete sangria. De stad heeft een heerlijk (kilometerslang!) stadsstrand, bijna 70 parken en oneindig veel leuke winkeltjes, restaurants en een rijke cultuur om te ontdekken. En vergeet ook niet het podium van de beroemde architect Gaudí. Wonen en werken in Barcelona? Zeker doen!

5 Trustpilot-sterren Review van

Geweldige baan gekregen in Barcelona…

Geweldige baan gekregen in Barcelona met behulp van Martin Mensen. Betrokken, enthousiast en behulpzaam zelfs toen hij zelf op vakantie was! Gracias Martin en gracias Yobbers! ..lees meer

26 mei 2021

Barcelona

Barcelona is de bruisende hoofdstad van Catalonië en de op één na grootste stad van Spanje. Jaarlijks bezoeken zo'n 8 miljoen mensen de stad, en wij geven ze geen ongelijk. Barcelona is de perfecte bestemming als je wilt genieten van culturele bezienswaardigheden, culinaire smaaksensaties en een prachtig strand! Velen noemen Barcelona dan ook in één adem met de mooiste steden van Europa. Werken in Barcelona is dus zeker iets voor op je bucketlist!

 

De stad staat natuurlijk bekend om de beroemde kunstwerken van de architect Gaudí, waarvan sommige zelfs op de UNESCO-werelderfgoedlijst staan. Dat mag je zeker niet missen als je in Barcelona gaat wonen en werken! Huur 's ochtends een fiets en maak een route langs zijn meesterwerken. Na een sportieve ochtend is het tijd voor ontspanning. Barcelona heeft talloze leuke en goede plekken om te lunchen. Caravelle is zo'n plek! Hier bereiden ze heerlijke gerechten met verse seizoensproducten, zoals hamburgers, bowls, taco's en meer. Bovendien is het slechts 10 minuten fietsen vanaf Caravelle naar het strand. Het is heerlijk om de dag af te sluiten op het strand en te genieten van de ontspannen sfeer van Barcelona.

Leven in Barcelona

Als je gaat werken in Barcelona, geniet je bijna het hele jaar door van een aangenaam klimaat. De stad staat zelfs met 2.524 zonuren in de top 10 van Europese steden met de meeste zon! Met de overvloed aan vitamine D zijn de Spanjaarden relaxte mensen die graag buiten leven. In hun vrije tijd vind je ze vaak met een drankje en hapjes op het terras, in het park of op het stadsstrand. Spanjaarden nemen de tijd niet zo nauw, dus wees niet verbaasd als een lokale vriend wat later op jullie afgesproken plek verschijnt. Wanneer je gaat wonen in Barcelona, zul je al snel merken dat het dagritme van Spanjaarden anders is dan in Nederland. Waar Nederlanders stipt om half 1 pauzeren en een boterham met kaas op kantoor eten, lunchen Spanjaarden vaak later op de dag buiten de deur. Dineren rond de klok van 18:00 uur? Denk eerder aan 21:00 uur!

 

Wonen en werken in Barcelona zal nooit vervelen. Je hebt alle tijd om in het echte Barcelona-leven te duiken. Strijk neer in cafés in minder toeristische gebieden, slenter door leuke wijken zoals Barrio Gotico en El Born (of een van de vele andere), en oefen je Spaanse kookkunsten in je eigen keuken. Haal je boodschappen eens bij Mercat de la Boqueria, een overdekte markt waar marktlieden meer dan 30.000 (verse) producten verkopen. Het is toeristisch, maar zeker de moeite waard om de ingrediënten voor jouw Spaanse diner te scoren! Omdat niet alle Spanjaarden even goed Engels spreken, is het handig en leuk om een cursus Spaans te volgen.

Wonen in Barcelona

Barcelona is dankzij het bruisende stadsleven, de betaalbare leefomstandigheden en het fijne klimaat een populaire stad om te wonen en werken in het buitenland. De kosten voor wonen in Barcelona zijn afhankelijk van de locatie waar je voor kiest. De gemiddelde kosten liggen tussen de 450 EUR en 900 EUR, afhankelijk van het wel of niet delen van een woning. In hartje Barcelona betaal je vaak voor kleinere ruimtes een stuk meer dan de gezellige buitenwijken van de stad. In totaal kent Barcelona 10 ‘districtes’ met 73 wijken. De meer betaalbare districtes zijn Sant Martí, Sants-Montjuïc, Nou Barris en Sant Andreu. Op deze pagina vind je via ons kortingen voor accommodaties! Vergeet ook niet dat je een NIE-nummer nodig hebt om te mogen wonen en werken in Spanje.

 

Betrouwbare websites met een groot aanbod in accommodaties in Barcelona zijn:

 

De prijzen voor dagelijkse boodschappen, restaurants, telefoon, internet en het openbaar vervoer liggen in Barcelona over het algemeen lager dan in Nederland. Een abonnement op het openbaar vervoer is wel een must als je gaat wonen in Barcelona. De stad beschikt over een uitstekend netwerk van metro’s, bussen, treinen en trams. Ideaal als je iets verder van het centrum af woont. Verplaats je je liever met een sportief vervoermiddel? De afgelopen jaren heeft de stad ook veel geïnvesteerd in het fietsnetwerk. Voor 50 EUR per jaar huur je al een fiets via Bicing. Een leuke musthave als je gaat wonen en werken in Barcelona!

Werken in Barcelona

De combinatie van het fijne klimaat, de goede infrastructuur, de relaxte levensstijl en de ligging aan het water zorgt ervoor dat bedrijven in allerlei soorten en maten zich vestigen in Barcelona. Jij vind dus gegarandeerd een leuke vacature in Barcelona. Op de traditionele werkvloer maakt men vaak lange dagen (ze houden ook lang pauze) en is er sprake van hiërarchie. De moderne bedrijven zijn wat meer flexibel en open. Het persoonlijke contact is erg belangrijk als je gaat werken in Barcelona. Spanjaarden zijn vriendelijke mensen en houden erg van een praatje. Ze willen graag dat je het naar je zin hebt. De uitgebreide lunches en het open contact onderling zorgt ervoor dat veel vriendschappen eenvoudig ontstaan op de werkvloer. 

Wil jij een avontuur aangaan onder de Spaanse zon? Check snel onze vacatures in Barcelona en start je avontuur vandaag nog! Wonen en werken in Spanje is een fantastische ervaring! 


Wat vind je van deze blog?

werken in barcelona spanje wonen in barcelona barcelona

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in