Zeker weten?

Wonen Wonen en werken in

Wonen en werken in Cluj!

Laatste update: 9 augustus 2022  ◦  22 januari 2021 door Foto van Laura Laura  ◦  3 minutes leestijd
Wonen en werken in Cluj

Cluj is van alle markten thuis: het is een culturele stad met een bruisend nachtleven en historische bezienswaardigheden! Tijd voor ontspanning? Duik dan de natuur van Roemenië in! Er is genoeg te doen in het prachtige land. Bovendien is het er heel goedkoop en zijn de mensen super gastvrij. Het is dus ideaal om te wonen en werken in Cluj!

5 Trustpilot-sterren Review van

Via Facebook kwam er een vacature…

Via Facebook kwam er een vacature voorbij die mij erg aansprak. Werken in Frankfurt voor Volvo. Aangezien ik een passie heb voor auto’s en altijd al graag naar Duitsland wou ben in gelijk gaan solliciteren. Na het toesturen van mijn CV via Grenzeloos werk werd ik al snel benaderd door Martin. Martin heeft mij door het hele traject geholpen om uiteindelijk te zijn waar ik nu ben... Ik vind het super hoe ik begeleid ben en hoe actief ik geholpen ben vanaf het begin tot het einde. Ik kijk al uit naar mijn eerste werkdag en naar een mooie toekomst bij Volvo! ..lees meer

8 december 2020

Leven in Cluj

Het bijzondere aan Roemenië: naast grote steden als Cluj, zijn er ook ontzettend veel boerendorpen! Het voelt bijna alsof je terug de tijd in reist wanneer je deze dorpjes bezoekt. Mensen verplaatsen zich met paard en wagen en dragen traditionele klederdracht. Dat geeft een heel ander beeld dan een stad als Cluj! Maar ook deze stad heeft veel geschiedenis. Zo staan er nog veel historische kastelen en kerkjes in de stad. 

 

En dan nog even over de natuur: wauw! Diepe gletsjers, hoge watervallen en ontzettend veel groen, het is er allemaal! Van alle bruine beren in Europa leeft meer dan de helft in Roemenië. Wandelen tussen de bossen en bergen was nog nooit zo spannend! Vanuit Cluj ben je binnen no-time in de natuur, de stad is namelijk omringd met groene heuvels. Je kunt je werkdag in Cluj dus gemakkelijk beginnen met een lange boswandeling en een flinke lading frisse lucht!

 

Altijd fijn: de Roemenen staan bekend om hun gastvrijheid. Heb je iets nodig of wil je gewoon even gezellig kletsen? Dan hoef je alleen maar bij je buurvrouw aan te kloppen! Dankzij zo’n warm welkom ga jij je snel thuis voelen als je gaat wonen en werken in Cluj. De Roemeense taal kun je qua moeilijkheidsgraad vergelijken met Spaans of Frans. Bovendien spreken veel inwoners van Cluj ook Engels! Communiceren met je nieuwe vrienden lukt dus makkelijk tijdens het werken in Cluj.

Wonen in Cluj

Lekker makkelijk: vaak worden woonruimtes al gemeubileerd aangeboden in Cluj! Het huren van een één kamer appartement in Cluj zit rond de 300 EUR. Hoe meer je in het centrum je zit, hoe duurder dit wordt. De prijzen vallen dus best mee! Dit geldt overigens ook voor andere zaken, zo ben je tijdens het shoppen in Cluj twee keer minder geld kwijt dan in Nederland! En wat dacht je van uit eten gaan? Ook dat is ruim 60% goedkoper! In dat geval kun je best wat vaker uit eten, scheelt weer afwas!

 

Wanneer je op zoek bent naar een woonruimte in Cluj, kun je de onderstaande websites raadplegen. Ook kun je op zoek gaan naar actieve Facebookgroepen waar veel kamers in worden gepost!

Werken in Cluj

Aangezien alles zo spotgoedkoop is in Roemenië, kun je gemakkelijk elke dag met een taxi naar het werk! Eenmaal aangekomen op het werk wil je natuurlijk een goede beurt maken. Bereid je taalkundig goed voor tijdens het werken in Roemenië: Roemenen die geen Engels spreken, kunnen vaak wel Frans of Duits. De lokale bevolking vindt het belangrijk dat je op tijd komt en je netjes kleed. Hiërarchie wordt zeer serieus genomen in Roemenië: oudere collega’s nemen vaak de beslissing. In Roemenië is het gebruikelijk om persoonlijk en vriendelijk om te gaan met je collega’s. Toon interesse en praat ook over privézaken met elkaar!

 

Sta jij te springen om te gaan wonen en werken in Cluj? Bekijk dan onze vacatures in Cluj!


Wat vind je van deze blog?

wonen in Roemenië werken in Roemenië Roemenië werken in het buitenland inspiratie wonen in het buitenland

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in