Vanaf nu zijn wij Grenzelooswerk Yobbers! 🎉
Lees meer!

Wonen en werken in Dublin!

29 december 2018 door
Foto van Arjen Visser
Arjen Visser  ◦  2426 keer bekeken  ◦  3 minuten leestijd
Straat en brug in Dublin

Maak kennis met Dublin! Eén van onze bruisende werkbestemmingen. Hier kun je jouw persoonlijke competenties naar een hoger niveau tillen, een onvergetelijke levenservaring tegemoet gaan en de Ierse cultuur ontdekken. Wat je kunt verwachten van deze bestemming? We vertellen het in deze blog!

Dublin

Dublin, gesticht door de Vikingen maar inmiddels is de stad uitgegroeid tot een Metropool. In het gebied van de hoofdstad van Ierland wonen inmiddels meer dan 1 miljoen mensen. Dat is nog eens een stad! Door de stad loopt van Oost naar West de 80 kilometer lange rivier de Liffey. Vroeger was het via de Liffey dé manier om in de stad te komen. Tegenwoordig zorgt de rivier voor prachtige beelden! De verlichte bruggen zorgen bij nacht voor mooie gezichten, met name de Ha'penny Bridge is aanrader om bij nacht te bekijken!

De stad staat bekend als een stad vol sfeer en prachtige pubs! De Temple bar straat moet je dan ook geweest zijn. De straat staat bekend om haar bruisende uitgaansleven en Ierse cultuur! Zo wordt de straat ‘de langste toog van Ierland’ genoemd. De ideale plek dus om aan de Ierse cultuur te proeven onder het genot van een glas Guinness! 

Dublin, de stad die gesticht is door Vikingen.

Wist je dat?

Wist je dat de wereldberoemde band U2 uit Dublin komt? Daarnaast komt ook wereldkampioen lichtgewicht UFC-vechter Conor McGregor uit Dublin en de ‘meeste waardevolle speler’ van 2014 uit de Amerikaanse Major Soccer league, Robbie Keane. Een stad vol talent dus! Naast muziek en sport is Dublin ook de thuishaven van het zwarte stoutbier Guinness. Je kunt in de stad het Guinness Storehouse museum bezoeken in de brouwerij St. James’ Gate brouwerij. 

 

Genoeg over de weetjes en informatie over de stad! Laten we gaan kijken naar de feiten om te wonen en werken in Dublin. 

Wonen in Dublin

Zoals je inmiddels weet stroomt de Liffey van Oost naar West, daarom zijn Noord- en Zuid-Dublin van elkaar gescheiden. De scheiding is terug te zien in de postcode indeling. Zo heeft Northside altijd een oneven getal als postcode en Southside altijd een even getal als postcode.

 

Afhangend van je interesse, zijn de volgende wijken leuk om te wonen! Temple Bar Discrict voor als je een echte kroegtijger bent. De omgeving bestaat uit smalle straatjes en ontelbaar veel pubs en restaurants! Grafton Street voor als je graag in een stijlvolle wijk woont. Nabij de straat is St Stephens Green, het groene park van Dublin waar de bevolking samen komt zodra de zon schijnt. Daarnaast is het Nationale Museum en Ireland Arechology en National Gallery om de hoek van Grafton street! Kilmainham & The Liberties voor als je wat meer van rust houdt. Er zijn relatief weinig pubs en restaurant, maar aan activiteiten geen gebrek! In de omgeving vind je de Guinness brouwerij, Guinness Storehouse en de Kilmainham Goal gevangenis.

 

Wonen in Dublin betekent genieten van de sfeervolle Ierse cultuur. Qua kosten is de levensstandaard in Dublin zo goed als gelijk aan Amsterdam. Wat accommodatie betreft, in Dublin heb je al een kamer voor tussen de €350 en €650 per maand. Hieronder hebben wij een aantal sites onder elkaar gezet waar je zelf op kunt kijken om jouw plekje te vinden!

De Nederlanders in Ierland hebben al een speciale Facebook groep voor Nederlanders in Ierland onder de naam 'Nederlanders in Ierland'. Proef de sfeer van de Vikingen en ontdek de wereld door te wonen en te werken in Dublin. De wereld ligt aan je voeten, je hoeft alleen de stappen maar te zetten!


Ierland Dublin Werken in Europa Werken in Dublin Wonen in Dublin werken in Ierland wonen in Ierland

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures