Vanaf nu zijn wij Grenzelooswerk Yobbers! 🎉
Lees meer!

Wonen en werken in Galway

4 december 2018 door
Foto van Suzanne Meinsma
Suzanne Meinsma  ◦  3129 keer bekeken  ◦  4 minuten leestijd
Wonen en werken in Galway

Galway is een levendige stad gelegen in het westen van Ierland. De stad ligt in één van de mooiste gebieden van Ierland en is omgeven door hoge kliffen, schattige dorpjes en prachtige stranden en baaien. Weet je nog niet waar je naartoe wilt? Overweeg dan zeker wonen en werken in Galway!

Leven in Galway

Galway is een sfeervolle, jonge, internationale stad vol met cultuur. De stad heeft een heel goed bruisend uitgaansleven en studenten van over de hele wereld komen naar deze stad door de aanwezigheid van universiteiten. Dit maakt dat het gros van de bevolking opgeleid is. Om deze reden hebben vele buitenlandse bedrijven zich gevestigd in deze jonge internationale stad. Genoeg kansen dus om te gaan werken in Galway! De restaurants zijn heel divers door de buitenlandse invloeden. Naast de Ierse keuken vind je onder andere de Franse, Spaanse en Italiaanse keuken. 

 

Je kunt wel stellen dat wanneer je gaat wonen en werken in Galway je je waant in een mix van het stadsleven en het ruige landschap. Het ruige landschap wordt ook wel de Wild Altantic Way genoemd. Galway heeft een superleuke winkelstraat en vele schattige kronkelige straatjes met heel veel straatartiesten en gekleurde oude huisjes met tussendoor de traditionele pubs. Galway wordt echt gezien als een feeststad. Er vinden ontzettend veel evenementen plaats. Er zal geen weekend voorbijgaan zonder een festival. Je hoeft je dus geen moment te vervelen als je gaat werken in het bruisende Galway. Bekende festivals waar veel mensen op af komen zijn:

 

  • Galway Arts Festival
  • Galway Oyster Festival
  • Galway Early Music Festival

 

Daarnaast stromen de traditionele pubs en restaurants iedereen weekend weer helemaal vol. Ontbijt hier bijvoorbeeld met een traditioneel Iers ontbijtje (bacon, worstjes, eieren, saucijsjes en toast) en sluit je dag af in de pub met een heerlijke Guinness bier of Irish Coffee met een scheutje Ierse Whiskey. De gemiddelde kosten van levensonderhoud liggen vele malen lager dan als je gaat werken in bijvoorbeeld Dublin, jij kunt dus gerust de hele avond in de pub blijven hangen met de traditionele Ierse muziek op de achtergrond. De locals zijn super vriendelijk en gastvrij en altijd in voor een praatje.

Wonen in Galway

Galway bestaat uit heel veel wijken die allemaal stuk voor stuk erg leuk zijn wanneer jij gaat werken in Galway. Uit eigen ervaring kunnen wij vertellen dat de leukste wijken om te wonen zijn Renmore, NewCastle, Knocknacarra, Roscam en Oranmore. 

Maar waar vind je nou zoal geschikte woonruimte in Galway? Het is allereerst belangrijk om vooraf te bepalen waar je naar op zoek bent. Ben je juist op zoek naar een kamer in een gedeelde woning? Of wil je graag een appartement voor jezelf? Het is handig om vooraf al na te denken wat je wilt. Over het algemeen vindt iedere expat zijn/haar woonruimte op Facebook of op websites gericht op het huren van een kamer, appartement of studio.

Een hele populaire Facebook pagina waar veel expats huisvesting vinden als ze willen werken in Galway zijn: 

 

Populaire websites waar je zeker weten woonruimte zult vinden zijn: 

Je zult vast ook wel benieuwd zijn naar de prijzen. Want wat ben je zoal kwijt wanneer je gaat wonen en werken in Galway? Je hebt al een kamer in een gedeelde woning buiten het centrum voor rond de 350 euro per maand. Wil je graag in het gezellige centrum wonen? Je betaalt dan een tikkeltje meer, zo rond de 400 euro per maand. Besluit je om een appartement te huren? In Galway betaal je voor een één kamer appartement ongeveer 800 euro per maand. Wij willen je aanraden om op zoek te gaan naar een gedeeld appartement zodat je de kosten kunt delen. Vrijwel alle kamers en appartementen in Galway worden gemeubileerd verhuurd. Scheelt weer een bezoekje aan de IKEA.

Lijkt het je ook leuk om met meerdere Nederlanders om te gaan in Galway? Er is een speciale Facebook groep voor Nederlanders die in Ierland wonen. Deze Facebook groep heet  ''Nederlanders in Ierland''.

 

Wij begrijpen dat je niet kunt wachten om te beginnen met werken in Galway en dat je op zoek wilt gaan naar je perfecte plekje in Galway. Boek daarom je vliegticket en ga een geweldige tijd tegemoet!

Een meer met boten gelegen nabij Galway

Galway Wonen in Galway Werken in Galway Ierland wonen in Ierland werken in Ierland

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures