Zeker weten?

Wonen Wonen en werken in

Wonen en werken in Kopenhagen

Laatste update: 3 augustus 2023  ◦  17 april 2019 door Foto van Suzanne Suzanne  ◦  5345 keer bekeken  ◦  3 minutes leestijd
Wonen en werken in Kopenhagen

Kopenhagen is wellicht één van de mooiste en gezelligste hoofdsteden van Noord-Europa! Overweeg je om te gaan wonen en werken in Kopenhagen? Dat is helemaal geen gekke gedachte! De Deense hoofdstad heeft alles wat je je maar kunt wensen: pittoreske havens, gezellige kroegen, grote winkelstraten, fantastisch eten en zelfs een pretpark! Geweldig, toch? Lees hier alle ins en outs over werken in Kopenhagen.

Leven in Kopenhagen

Speciaal voor jou hebben wij de (volgens ons) meest leuke bezienswaardigheden en activiteiten op een rijtje gezet. Als jij gaat werken in Kopenhagen dan mag een bezoek aan de Tivoli Gardens niet ontbreken. De Tivoli Garden is de parel van de Deense hoofdstad. Het historische park is één van de meest bezochte themaparken ter wereld. Hier kom jij helemaal in jouw element na een dag werken. Achtbanen, attracties, voorstellingen en restaurants: Tivoli heeft het allemaal! Noteer deze alvast maar in jouw agenda: Nyhavn. Deze prachtige haven karakteriseert de hoofdstad van Denemarken. Tevens kun je in Nyhavn een leuk avondje stappen! Er zijn talloze gezellige cafés die je de tijd doen vergeten. Voor een dagje shoppen en cultuursnuiven is Strøget de way to go! Van dure merken zoals Prada, Max Mara en Louis Vuitton tot de H&M en Zara, in deze winkelstraat vind je het! Niet alleen scoor je hier jouw Deense zomeroutfit, ook vind je er talloze straatartiesten en historische gebouwen zoals de Helligåndskirken en de Vor Frue Kirke. Ook het oude koninklijke theater Kongens Nytorv staat hier. Beleef hier de meest indrukwekkende theatervoorstellingen. Ideaal om tot rust te komen wanneer je gaat werken in Kopenhagen!

Wonen in Kopenhagen

Doordat Kopenhagen een grote en tevens populaire stad is, is het vaak lastig om een kamer of appartement te vinden. De prijzen van een kamer of appartement in Kopenhagen is iets prijziger dan in Nederland. Voordat jij gaat wonen en werken in Kopenhagen is het goed om te weten hoe de stad in elkaar zit. Kopenhagen bestaat uit een aantal zogeheten districten: Kopenhagen centrum, Amager, Vesterbro, Østerbro en Kongens Enghave. Dit zijn de districten waar jij je kunt settelen! Woon je graag met andere mensen samen? Neem dan vooral eens een kijkje op Findroommate. Wil je liever zelf een kamer of een appartement scoren? Op onderstaande websites vind je gegarandeerd een leuk stekkie:

 

Wonen in Kopenhagen is duurder dan in Nederland. De gemiddelde prijzen voor een kamer of appartement variëren tussen de 600 EUR en 1000 EUR. Dit hangt er natuurlijk vanaf waar jij gaat wonen in Kopenhagen, of je zelfstandig woont of een kamer deelt en of het gemeubileerd is of niet. In Kopenhagen is het openbaar hartstikke goed, betrouwbaar en punctueel. Zo kun je hetzelfde ticket gebruiken voor de metro, trein en de bus. Vanaf het vliegveld is het 20 minuten reizen met de metro naar de stad. 

 

Onze tip: voordat je op avontuur gaat naar de mooiste Noord-Europese stad, begin vroegtijdig met het zoeken naar een geschikte kamer of appartement als je wilt wonen in Kopenhagen. Zo vergroot jij je kans op perfecte woonruimte tijdens het werken in Denemarken.

Werken in Kopenhagen

Wonen en werken in Kopenhagen is fantastisch! Kopenhagen is een trendy, bruisende en duurzame stad met een hoge levensstandaard. In de Deense hoofdstad heerst een gezond evenwicht tussen werk en privéleven. Dit maakt dat jij op jouw gemak jouw dromen en ambities waar kunt maken! De Denen zijn in het algemeen hardwerkende en productieve mensen. Veelal wordt er verwacht dat je een hoge mate van zelfstandigheid hebt en je eigen capaciteiten benut! Van de hiërarchische structuur zul je weinig merken als je gaat werken in Kopenhagen. In dit opzicht lijkt de Deense cultuur wel wat op die van ons, de Nederlandse werkcultuur.

Wonen en werken in Kopenhagen is een fantastische ervaring. De gezonde balans tussen werk en privé zorgen ervoor dat jij jouw dromen kunt ambiëren! Het is weliswaar zo dat de gemiddelde levensstandaard iets duurder is, maar je verdient ook meer wanneer jij gaat werken in Kopenhagen! Waar wacht je nog op?! 


Wat vind je van deze blog?

Europa

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in