Vanaf nu zijn wij Grenzelooswerk Yobbers! 🎉
Lees meer!

Wonen en Werken in Limerick

28 augustus 2019 door
Foto van Remi Veldman
Remi Veldman  ◦  1920 keer bekeken  ◦  3 minuten leestijd
Wonen en werken in Limerick

Misschien niet de eerste plek waar je aan denkt, maar het wordt een avontuur om nooit te vergeten als je gaat werken in Limerick! Dit pittoreske stadje in Ierland ademt cultuur en hier leef je het echte Ierse leven! Lees hier meer over al het moois van wonen en werken in Limerick!

Limerick is de derde stad van Ierland na Dublin en Cork en enorm in trek bij de echte carrièretijgers. De stad zit vol jonge harde werkers en bijna de helft van de honderdduizend inwoners van Limerick zijn dan ook onder de 30 jaren jong! Onder de Ierse bevolking is de stad ook enorm populair doordat de kwaliteit van leven en het werkaanbod erg hoog ligt naast de lage kosten om er te leven. Er zijn dus al een hoop Ieren verhuisd om te werken in Limerick. Huisvesting is er niet duur evenals een avondje uit eten. Dat hoeft overigens niet alleen maar 's avonds. Een Irish breakfast is heerlijk en voor weinig geld te halen. Zin in een uitgebreid ontbijtje met collega's of vrienden? Zoek een lekker tentje op in de stad en geniet van een bord vol Ierse lekkernij! 's Avonds is het heerlijke om een Ierse pub te bezoeken en natuurlijk Guiness of Jameson te proberen. Op een moment dat de Munsters spelen, is een potje rugby bekijken ook een aanrader! Samen naar het Thomond Park is echt een mooie belevenis! Een relax dagje in het weekend bevat ook zeker een bezoekje aan Milk-Market! Een markt vol met lekkere verse en zelfgemaakte producten. 

Om er voor te zorgen dat Limerick uit zou groeien naar de stad die het tegenwoordig is qua economische kansen, zijn er veel plannen gemaakt en al uitgevoerd. De infrastructuur is bijvoorbeeld ook flink aangepakt waardoor de stad perfect te bereiken is en in de stad werkt het openbaar vervoer fantastisch! Het ligt aan de rivier de Shannon. Deze rivier loopt dwars door Ierland en verdeelt het land in tweeën. Bij Limerick komt het zoute water van de zee samen met het zoete water van de rivier waardoor ook het getijde is te merken bij de stad. Als je gaat werken in Ierland is Limerick een fantastische keuze door alles wat al is geoptimaliseerd. Je verdient er relatief veel en de kosten zijn relatief laag, klinkt goed hè?

Als je op zoek gaat naar een woning in Limerick, is het belangrijk om natuurlijk een plek te vinden waar je je thuis voelt. Via deze website kan je makkelijk een overzicht van beschikbare woningen vinden. Over het algemeen is Ierland een veilig land. Elke wijk heeft in Limerick z'n voor- en nadelen, maar een plekje dichtbij het centrum is natuurlijk wat duurder dan een plekje in een suburb. De suburbs zijn natuurlijk wel erg goed bereikbaar door de reeds vernieuwde infrastructuur! 

Het oudste gebouw in de stad is één van de oudste kerken van Ierland en heet de St. Mary's Cathedral en komt uit 1168. De kerk is nog steeds in gebruik. De hoogste kerktop van Ierland staat ook in Limerick en dat is de kerktop van de St. John's Cathedral. Allebei de kerken zijn een bezoekje waard als je gaat wonen of werken in Limerick. Het kasteel wat in 1200 door King John werd gebouwd is inmiddels een prachtig museum en een prachtig aangezicht van de stad. Het is gebouwd aan de oever van de Shannon en is gebouwd nadat de vikingen de stad hadden verlaten. Het is daarna nog drie keer bestormd en na een korte oorlog is er dan ook vrede gesticht in Limerick. De 'Treaty of Limerick'. Hiervan is ook nog een monument in de stad te vinden, genaamd de 'Treaty-stone'.

Het woord Limerick zal een ieder wel bekend voorkomen. Het is een klein gedichtje volgens een bepaald rijmschema. Het is naar verluid ontstaan in Ierland en vernoemd naar het plaatsje Limerick. Hier werden al tijden bij bruiloften speeches of liedjes gemaakt en voorgedragen. Deze kregen naarmate de tijd vorderde een vast rijmschema en ritme waarna dit eruit is gekomen: 

 

Je gaat graag een nieuw avontuur aan
Je zag toen een vacature staan
Grenzelooswerk hielp je mee
Nu staan je koffers gereed
Op naar Limerick voor je nieuwe baan!

Hotel Adare Manor in Limerick
Hotel Adare Manor in Limerick

Ierland wonen in Ierland werken in Ierland Wonen in het buitenland Werken in het buitenland Buitenland

Reacties

Mariam El Ammarti top is er nog plaats

Wil je een reactie plaatsen?

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures