Vanaf nu zijn wij Grenzelooswerk Yobbers! 🎉
Lees meer!

Wonen en werken in Lissabon.. goed voor mijn portemonnee?

30 november 2018 door
Foto van Arjen Visser
Arjen Visser  ◦  3199 keer bekeken  ◦  2 minuten leestijd
Mensen op een bankje die uitkijken over het strand bij Lissabon

Op avontuur in Lissabon, eindelijk! Het is je eerste werkweek en je wordt de maandag direct overspoeld met alle leuke weekendverhalen van je collega’s.

De ene collega heeft het hele weekend aan het prachtige strand gelegen, de andere heeft klassieke Portugese bezienswaardigheden bezocht. Door deze leuke verhalen kun je niet wachten om naar het strand te gaan en de cultuur van Portugal te proeven! Je collega’s willen je na het werken graag de ins en outs van Lissabon laten zien, jullie besluiten daarom om tijdens jouw eerste weekend voor een combinatie te kiezen van strand en een bezienswaardigheid in Lissabon

Gele tram in Lissabon en de Kathedraal Sé Catedral de Lisboa

Jullie besluiten om in de ochtend de Kathedraal Sé Catedral de Lisboa van Lissabon te bezoeken en daarna te gaan chillen aan het strand. Bepakt met een goede fotocamera en flesjes water gaan jullie op pad. In de loop van de ochtend begint de Portugese zon al flink te schijnen, het is daarom belangrijk om genoeg water te drinken. Gelukkig hebben jullie daarom de rugzak gevuld met voldoende water! Maar wat kost water eigenlijk in de bruisende hoofdstad van Portugal? De prijzen in de supermarkt liggen in Lissabon 32% lager dan in Nederland! Een flesje van 1.5liter water kost in Nederland gemiddeld €0,93 en in Lissabon €0,67.

Nadat jullie de Kathedraal van Lissabon bezocht hebben, merken jullie dat het wel erg warm begint te worden. Hoog tijd voor het strand dus! Het plan voor de middag is daarom om te gaan chillen op één van de mooie stranden aan de Costa de Lisboa! En wat mag er dan niet ontbreken? Juist, een koude Cerveza! Deze halve liter Cerveza is in Portugal 50% goedkoper dan in Nederland! Je betaalt aan de Costa de Lisboa gemiddeld €2,- per halve liter tegenover €4 in Nederland.

Vrouwen die buiten in de zon staan met een biertje in hun hand

Aan het einde van de middag, op het moment waarbij je net niet verbrand bent onder de warmte van de Portugese zon moet de maag gevuld worden. Jullie besluiten daarom om een gezellig Portugees restaurant op te zoeken om te kunnen genieten van een drie gangen diner. Na genoten te hebben van een traditionele Portugese soep als voorgerecht, Presunto als hoofdgerecht en het beroemde Portugese Pastéis de Nata als nagerecht vragen jullie de ober om de bon. Je ziet dat je heerlijke drie gangen diner maar €17,50 per persoon kost! De prijzen van restaurants liggen in Lissabon dan ook 45% lager dan in Amsterdam. Genoeg drie gangen diners dus om van te kunnen genieten tegen een voordelige prijs!

Na genoten te hebben van jullie vrije dag is het weer tijd om terug naar je appartement te gaan. Voor een enkeltje in het openbaar vervoer betaal je €1,50. Ook dit is 50% goedkoper dan in Nederland. Bij terugkomst in het appartement bekijk je je bankrekening en zie je dat je een dag hebt genoten voor een kleine €20,-. Wonen en werken in Lissabon is daarom een aanrader voor niet alleen jezelf maar ook voor je portemonnee!


Lissabon Wonen in Lissabon Werken in Lissabon Werken in Portugal Wonen in Portugal

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures